vivo V21 5G Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

3.862 ori
<b>vivo V21 5G Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>vivo tocmai a împlinit un an de la intrarea pe piaţa europeană şi în acest răstimp a bifat un parteneriat cu Zeiss, rolul de sponsor şi imagine a competiţiei EURO 2020 plus o poziţionare pe piaţa drept singura companie care vinde telefoane cu gimbal

Introducere

vivo tocmai a împlinit un an de la intrarea pe piaţa europeană şi în acest răstimp a bifat un parteneriat cu Zeiss, rolul de sponsor şi imagine a competiţiei EURO 2020 plus o poziţionare pe piaţa drept singura companie care vinde telefoane cu gimbal integrat. Am testat deja vivo X60 Pro, telefonul oficial al competiției EURO 2020, dar puţini ştiu că şi vivo V21 5G era unul dintre terminalele asociate competiţiei. El este un selfie phone, care pariază pe o cameră frontală fără egal pe piaţă şi a debutat în România în vara. L-am scos din cutie chiar la debut, când am făcut şi fotografii arătoase într-o mansardă din centrul Bucureştiului.

vivo V21 5G

Acum costa în jur de 1700 de lei la eMAG şi are ca selling point camera frontală de 44 MP, cu 3 atribute importante: stabilizare optică, bliţ dual LED şi filmare 4K. Toate acestea se mulează pe un corp arătos, cu spate în gradient, talie subţire şi greutate scăzută. Acest V21 5G oferă şi un procesor de 7 nm, ecran de 90 Hz şi o baterie cu încărcare destul de rapidă. Şi nici camera din spate nu e rea deloc, la rândul său aducând stabilizare optică pe senzorul principal de 64 MP.

Am testat terminalul, am făcut abuz de filtre video, am făcut selfie-uri chiar şi noaptea, ba chiar şi filmări selfie nocturne, toate în încercarea de a afla dacă acesta este "The Ultimate Selfie Phone".

Design Vivo V21 5G

Gradient, o talie subţire şi bliţuri integrate maiastru frontal

vivo V21 5G merge în linia începută de vivo X60 Pro, cu un spate arătos, cu gradient, poate chiar mai pronunţat aici, cu un violet/mov care se dezvăluie la anumite unghiuri. E ca o pată de benzină într-o glastră cu flori ce "sângerează" mov. Cât despre materiale, avem sticlă în faţă, cu protecţie din plastic pentru ecran aplicată din fabrică, rama e din plastic, iar spatele tot din plastic.

Video-review vivo V21 5G, secțiunea Design

V21 5G măsoară 7.3 mm în talie şi cântăreşte 176 de grame. E foarte comod şi destul de manevrabil cu o mână. Are muchii plate şi ecran plat şi e solid construit, iar camera din spate nu iese prea mult în relief. Priza e bună şi butoanele laterale sunt responsive. Ce mă impresionează poate cel mai mult e modul în care vivo a ascuns cele două bliţuri LED din faţă, flancând camera selfie într-un mod incognito.

E drept că breton picătură tipă a 2019 sau Galaxy A entry level, dar admitem compromisul la ce cameră dotată avem aici. Nuanţele pe care vine acest telefon sunt Dusk Blue, Sunset Dazzle şi Arctic White.

Aş mai remarca şi că muchiile sunt cam groase pentru cerinţele actuale, de fapt "mediu groase", pentru că e totuşi midrange nu flagship. Vibe-ul e clar de telefon premium şi avem şi husă la pachet. Trebuie spus şi că în ciuda faptului că nu avem certificare IP, telefonul are SIM tray-ul protejat de un sigiliu, deci rezistă la o stropire. 

Rămânem cu un telefon confortabil şi arătos. 

Display Vivo V21 5G

Un AMOLED performant, pus la treabă corespunzător

vivo V21 5G adoptă un ecran AMOLED, aşa cum ne-a obişnuit vivo pe telefoanele sale midrange şi high end. E vorba despre un ecran cu diagonală de 6.44 inch, prietenoasă cu utilizarea cu o singură mână. Are suport pentru rezoluţie FHD+, refresh rate de 90 Hz şi suport HDR10+. Adopta şi un breton picătură, o abordare old school.

Video-review vivo V21 5G, secțiunea Display

Are muchiile de grosime medie, iar acest panou vine cu protecţie din plastic, aplicată din fabrică. Cat despre experienţa de vizionare, acesta este un display cu o paletă de culori vii, dar cu bun simţ, fără vivacitatea specifică OLED-urilor. Este un ecran luminos, cu unghiuri largi de vizualizare, are contrast bun chiar şi la soare şi negru adânc, dar şi alb pur. Este un panou de calitate, iar la microscop am văzut un aranjament al pixelilor de tip Pentile Matrix.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • +
  • 148.Vivo V21 5G594 (LUX)
  • 149.realme 8593 (LUX)
  • 150.OnePlus 11593 (LUX)
  • 151.OPPO Reno4 Lite592 (LUX)
  • 152.Xiaomi Mi 9T591 (LUX)
  • 153.OnePlus 7 Pro590 (LUX)
  • 154.Motorola Moto Z3 Play587 (LUX)
  • 155.ZTE Axon 20 5G586 (LUX)
  • 156.Nokia G22585 (LUX)

La testul cu luxmetrul am ajuns la 594 de LUX, un scor respectabil şi pe lângă flagshipuri. E peste Samsung Galaxy A52 5G, Oppo Reno6 5G şi Xiaomi 11T. E sub Redmi Note 10 Pro şi Xiaomi 11 Lite 5G. Setările includ opţiuni legate de luminozitate, inclusiv adaptiva, Eye Protection, dar şi calibrare a culorilor, cu moduri că Standard, Pro şi Bright. Există şi un slider pentru temperatura culorii, opţiuni pentru font (mărime şi stil).

Refresh rate-ul poate fi setat la 60, 90 Hz, dar există şi Smart Switch, care adaptează automat refresh rate-ul la aplicaţia deschisă. Un ecran excelent. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Vivo V21 5G
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×