Xiaomi Mi 11 review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

8.702 ori
<b>Xiaomi Mi 11 review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Xiaomi Mi 11 a furat startul în decembrie 2020, fiind primul telefon cu procesor Snapdragon 888 la bord. Din secunda în care s-a lansat am tânjit să îl înscriem în tabelul nostru de teste, pentru a vedea ce poate primul CPU Qualcomm de 5 nanometri.

Introducere

Xiaomi Mi 11 a furat startul în decembrie 2020, fiind primul telefon cu procesor Snapdragon 888 la bord. Din secunda în care s-a lansat am tânjit să îl înscriem în tabelul nostru de teste, pentru a vedea ce poate primul CPU Qualcomm de 5 nanometri. E şi un vot de încredere pentru firmă chineză să fi fost aleasă de Qualcomm de 2 ori la rând, dacă nu mai mult pentru a inaugura o generaţie de CPU. Mi 11 propune un altfel de design al camerei din spate, cu acel modul asimetric care arată că simbolul Yin Yang.

Xiaomi Mi 11 review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)

Demitizează zoom-ul telephoto (sau încearcă), înlocuindu-l cu crop dintr-o cameră de 108 megapixeli cu pedigree, cu senzor Samsung. În acelaşi timp, în vreme ce alte companii revin la ecrane şi spate plat, Xiaomi merge pe ideea curburilor, aplicate atât pentru ecran, cât şi pentru sticlă din spate. Acest telefon are şi aportul de tehnologie acustică Harman, un ecran cu refresh rate şi rezoluţie mare, afişând 1 miliard de culori. Nu mai vorbim de bateria cu încărcare rapidă şi da, avem încărcător la pachet. Iar pentru a face peisajul complet avem câteva moduri video cinematografice care ne fac să ne simţim precum Christopher Nolan pe vremea lui Inception, poate şi Tenet.

Rămâne totuşi întrebarea: există viaţă fără camera telephoto? Seria Xiaomi Mi 10T a răspuns parţial "da". Acum îi dăm cuvântul lui Xiaomi Mi 11.

Design Xiaomi Mi 11

Materialele premium într-un corp bine închegat

Xiaomi Mi 11 s-a remarcat de la debut prin acea cameră atipică şi asimetrică din spate, modulul sau dând personalitate telefonului. Unii îl compară cu personajul Cyborg din Justice League, alţii cu simbolul Yin şi Yang. Ce ştiu eu e că avem de-a face cu un modul asimetric, cu diferite niveluri de înălţime şi alternând între nuanţe de negru şi argintiu.

Video-review Xiaomi Mi 11, secțiunea Design

Xiaomi nu a renunţat la curbura ecranului, deşi în ziua de azi parcă au revenit la modă telefoanele cu ecran plat. Construcţia e una solidă, bazată pe un panou din sticlă în faţă cu protecţie Gorilla Glass Victus şi un panou din sticlă în spate, cu panou Gorilla Glass 5. Între ele se afla o ramă metalică din aluminiu. Există şi o variantă din piele Eco, dacă vreţi să vă simţiţi speciali. Mi 11 are o talie de 8.1 mm şi cântăreşte 196 de grame. Curburile acelea menţionate de mine sunt logice, bine aliniate cu restul designului, nu se simt ca o notă discordantă sau o adiţie târzie.

Ce putem reproşa aici este lipsa de certificare IP68 pentru rezistenţa la apă şi praf, deşi disecţiile recente au arătat că avem de fapt sigiliile necesare la bord. Posibil ca acea certificare să fie pastrata pentru un model Pro sau Ultra? În ciuda diagonalei mari, de 6.81 inch, telefonul este destul manevrabil, chiar şi cu o singură mână, dacă ştii cum să cuprinzi rama metalică. Altminteri că orice telefon cu multă sticlă curbată, în mâinile unui neofit devine alunecos şi se pot petrece accidente. Din fericire avem şi husa la pachet, care mai creşte aderentă. Smartphone-ul se găseşte pe nuanţele Horizon Blue, Cloud White, Midnight Gray, Special Edition Blue.

Noi avem o varianta albastră, cu o nuanţă inocentă, cer senin, sau de cerneală diluată în prea multă apă. E un uşor gradient în partea de jos şi modulul de cameră prinde reflexii ale lumii în model circular. Spatele nu atrage prea multe amprente. Un telefon solid construit, cu personalitate şi curbe de maşină de curse. Zona frontală e oarecum generică fata de spate, care îi da identitatea telefonului.

Display Xiaomi Mi 11

AI-ul face legea, culorile sunt excelent calibrate şi contrastul e perfect

Xiaomi Mi 11 are un display mare, de 6.81 inch, chiar mai mare decât cel de pe Galaxy S21 Ultra. Este şi curbat pe lături şi colţuri, într-un mod discret totuşi, nu cu unghiuri abrupte ca la Motorola Edge să zicem. Acest display are protecţie Gorilla Glass Victus şi foloseşte un panou AMOLED care afişează un miliard de culori, suporta refresh rate de 120 Hz şi HDR10+. Pe hârtie promite o luminozitate de până la 1500 de nits. Are rezoluţie de 3200 x 1440 pixeli, aspect 20:9 şi un orificiu decupat în stânga sus pentru camera selfie.

Video-review Xiaomi Mi 11, secțiunea Display

Acest AMOLED DotDisplay are densitate de 515 ppi, contrast de 5.000.000:1, o gamă de culori DCI-P3 de 100% şi suporta şi culori 10 bit. Funcţionalitatea AdaptiveSync îi permite să coboare la nevoie la 30, 60, 90 Hz, iar pentru gameri avem touch sampling rate de până la 480 Hz. DisplayMate i-a dat un rating A, iar Xiaomi plusează cu tehnologii ca AI Display, Reading Mode 3.0, Sunlight Mode 3.0, 360 Degree Ambient Light Sensor 2.0, dar şi protecţie contra luminii albastre. Cu atâtea curburi mi se pare important să menţionez că avem şi senzori speciali care previn apăsările din greşeală pe ecran.

Din cutie primeşti telefonul setat pe Full HD+ şi la 60 Hz, deci dacă vrei să îl împingi la potenţial maxim trebuie să umbli la opţiuni. Am dat drumul la câteva filme şi seriale, de la Paradise P.D. la John Wick şi am avut parte de un contrast excelent în bătaia soarelui la cafeluţa din curte, dar şi o paletă largă de culori la testele video de pe YouTube, cu care se calibrează televizoarele. Luminozitatea este excelentă, foarte ridicată, albul e pur şi negrul e tăciune, aproape Vantablack.

Jocurile şi secvenţele de acţiune se mişca fluent pe acest panou. Unghiurile de vizualizare sunt foarte largi, iar culorile sunt excelent reglate din fabrică. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la un excelent 625 LUX. Am depăşit Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Huawei Mate 40 Pro şi OnePlus 8. suntem sub OnePlus 9 Pro totuşi şi sub Xiaomi Mi 10 Pro, care rămâne ancorat pe locul 3 în clasamentul nostru. Era o perioadă când Samsung oferea cele mai multe preseturi de culoare pentru telefoanele sale. Acum Xiaomi are această "distincţie", oferind o sumedenie de setări.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • 2.ASUS ROG Phone 8 Pro1365 (LUX)
  • +
  • 114.Xiaomi Mi 11625 (LUX)
  • 115.realme GT Neo 3 150W622 (LUX)
  • 116.Apple iPhone 11 Pro Max620 (LUX)
  • 117.Vivo X60 Pro619 (LUX)
  • 118.Apple iPhone 6s618 (LUX)
  • 119.realme GT2 Pro618 (LUX)
  • 120.Redmi Note 10 Pro615 (LUX)
  • 121.Xiaomi 12 Lite615 (LUX)
  • 122.Honor 70614 (LUX)

Poţi umbla la preseturi de culoare precum Auto, Original şi Saturated, dar ai şi setări avansate, unde poţi alege între DCI-P3, sRGB, Original şi Enhanced. Avem şi AI Image Engine, MEMC, care adăugă extra frame-uri la playback pentru fluiditate crescută, AI HDR Enhancement, care scoate detaliile în evidenţă în zonele întunecate şi cele luminoase, plus AI Image Enhancement. Există chiar şi opţiunea de upscaling Super Resolution pentru video-uri. Bifam şi Anti Flicker Mode, Dark Mode şi Reading Mode şi setările Always On Display.

Un ecran excelent!

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Xiaomi Mi 118,9710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×