Xiaomi Mi A2 Review (Introducere, Design, Display)

5.784 ori
<b>Xiaomi Mi A2 Review</b>A venit şi momentul pe care îl aşteptaţi cu toţii: recenzia lui Xiaomi Mi A2. Mi A2 a fost super popular anul trecut, a erupt chiar într-un val de popularitate, pe fondul premierei Android One pentru chinezii de la Xiaomi, atât de iubitori de MIUI.

Introducere

A venit şi momentul pe care îl aşteptaţi cu toţii: recenzia lui Xiaomi Mi A2. Mi A1 a fost super popular anul trecut, a erupt chiar într-un val de popularitate, pe fondul premierei Android One pentru chinezii de la Xiaomi, atât de iubitori de MIUI. A fost un telefon foarte ieftin pentru ce oferea, dar a făcut câteva compromisuri, parcă mai ales la cameră. Mi A2 vine pe cai mari, cu Xiaomi în ascensiune, călare pe hype-ul lui Pocophone şi un Mi 8 destul de bine primit.

Xiaomi Mi A2 are de fapt multe în comun cu România, la noi fiind prima oară scăpat şi descoperit în magazine online, asta cu mult înainte de lansare. Este un telefon cu Android curat, stock, cu procesor Snapdragon 660, cel regăsit pe apreciatul Nokia 7 Plus, doar că pe un device mai ieftin. Costă 1.049 lei la PCGarage.ro şi vine cu un design unibody metalic  spectaculos pe nuanţă de albastru pe care o avem noi.

Dacă rezolvă problemele predecesorului şi face istorie aflaţi mai jos.

Design Xiaomi Mi A2

Bărbie mare, cameră protuberantă, în rest sexy

Ne-am obişnuit aşa mult cu telefoanele cu corp din sticlă şi metal, încât Xiaomi Mi A2 pare un telefon "ca pe vremuri", având un corp unibody metalic. Vine pe o nuanţă arătoasă de albastru şi are o cameră care iese în relief multişor. De fapt aşa mult încât o veţi târâ pe o suprafaţă plată.

Asta nu face handsetul mai puţin sexy şi mai arătos decât predecesorul său cu siguranţă. Are şi o bărbie cam mare după cerinţele actuale, aş spune, plus muchii grosuţe ale ecranului. Este un telefon destul de lat şi lung, deci nu cel mai comod de folosit cu o singură mână de către cei care au mână puţin mai mică. Stă bine la aderență şi la calitatea construcţiei, iar butoanele răspund bine la apăsare şi au feedback OK.

Măsoară 7.3 mm în grosime, fix cât Xiaomi Mi A1 şi cântăreşte 168 de grame, deci e cu 3 grame mai greu, asta deşi trece de la o diagonală de 5.5 inch la una de 5.99 inch. Vine pe negru, auriu, roşu, albastru şi roşe gold. E rezonabil de comod şi arătos, deci nu avem obiecţii la capitolul design. Poate doar lipsa certificării IP68.

Display Xiaomi Mi A2

Mare şi cel mult rezonabil

În general telefoanele Xiaomi nu se omoară cu o luminozitate ieşită din comun a ecranelor şi ştiu că doar flagship-uri ca Mi 6 au stat bine la acest capitol. Midrangerele sunt mai degrabă generice la capitole de genul. Xiaomi Mi A2 se prezintă la apel cu un panou IPS LCD cu diagonală de 5.99 inch, cu aspect 18:9 şi rezoluţie de 2160 x 1080 pixeli. Avem densitate a pixelilor de 403 PPI şi contrast ratio de 1500:1.

Display-ul lui Xiaomi Mi A2 vazut la microscop

Experienţa de vizualizare ne aduce 2 constatări: ecranul are colţuri curbate şi e o mică dungă neagră ce apare de jur împrejurul imaginii la vizionarea video. Culorile sunt cam reci mi s-a părut, iar contrastul nu e cine ştie ce la soare. Luminozitatea e rezonabilă, iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Sub microscop se dezvăluie aranjament de pixeli RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 354 LUX.

În general ne mulţumesc valorile 400+ LUX, deci se putea mai bine. Totuşi cu această valoare am depăşit HTC U Ultra şi Huawei P8, dar am rămas sub Samsung Galaxy J5 (2017), OnePlus One şi Nokia 7 Plus. Apropo, am uitat să menţionez că avem şi protecţie Gorilla Glass 5 aici. Setările sunt clasice, stock pentru ecran: luminozitate, Night Light (scade lumină albastră), luminozitate adaptivă, Sleep, Font Size şi Display Size.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 273.Xiaomi Mi A2354 (LUX)
 • 274.Allview X2 Soul Mini352 (LUX)
 • 275.Huawei G8351 (LUX)
 • 276.LG AKA350 (LUX)
 • 277.Allview X3 Soul Lite350 (LUX)
 • 278.UHANS A101s350 (LUX)
 • 279.Huawei P30 Lite349 (LUX)
 • 280.Huawei P8346 (LUX)
 • 281.LG G3343 (LUX)

Avem şi Ambient Display şi per total simt că acest ecran ar fi putut fi mai bun.  Nu e totuşi cel mai rău din lume.

 • 1234
Xiaomi Mi A28,5010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×