Xiaomi Mi MIX 3 Review (Introducere, Design, Display)

4.386 ori
<b>Xiaomi Mi MIX 3 Review</b>Iată-ne şi în 2019 cu formatul nou de review în acţiune şi glisând împreună cu Xiaomi Mi Mix 3. Departe de a fi un patinator fin, acest uriaş de peste 210 de grame vine ca un "Galaxy Note" sau "LG V" al lui Xiaomi Mi 8. Este un telefon experimental..

Introducere

Iată-ne şi în 2019 cu formatul nou de review în acţiune şi glisând împreună cu Xiaomi Mi Mix 3. Departe de a fi un patinator fin, acest uriaş de peste 210 de grame vine ca un "Galaxy Note" sau "LG V" al lui Xiaomi Mi 8. Este un telefon experimental, primul testat de noi dintre cele câteva slidere de pe piaţă. Practic în afară de Oppo Find X şi Honor Magic 2 nu prea are cu cine se bate. Poate doar cu fantoma unui RAZR, care stă să revină...

Mi Mix 3 costă în jur de 2.700 de lei şi are două camere frontale care alunecă pe un mecanism manual glisant, ce apare din spatele ecranului. Telefonul îşi păstrează spatele din ceramică, atribut specific seriei Mi Mix şi are dotări tipice de flagship de 2018, în frunte cu procesorul Snapdragon 845, plus camera duală a lui Xiaomi Mi 8 în spate.

Nu e chiar fitece device, colegul Claudiu Sima plasându-l pe locul 3 în topul sau 10 de telefoane pe anul trecut. Hai să vedem dacă alunecă pe lângă noi sau spre inimile noastre acest slider!

Design Xiaomi Mi Mix 3

Sexy din spate şi faţa, cam greu şi masiv...

Xiaomi Mi Mix 3 este răspunsul dat de Xiaomi pentru Oppo Find X şi pentru Huawei Honor Magic 2: slider-ul selfie. Continuă obsesia de screen to body ratio uriaş avută mereu de Xiaomi. De altfel întreaga gamă Mi Mix a avut 2 deziderate: ecranul cu muchii cât mai înguste şi spatele din ceramică. Dacă primele 3 versiuni de Mi Mix (am inclus şi 2S aici) au făcut tot posibilul să mute camera selfie oriunde numai să nu ocupe loc, Mi Mix 3 aruncă prosopul şi exilează camera de tot din zona frontală.

O mută pe un panou glisant în spatele telefonului. Glisarea se face în sus, dezvăluind cele două camere selfie şi utilizatorul e cel care împinge acea porţiune, nu avem motoraş ca la Oppo Find X. Dacă ai mâna prea uscată poţi uita de glisare uşoară cu o singură mână, deoarece degetele alunecă pe display.

Xiaomi Mi Mix 3

Telefonul este şi mare, masiv şi greoi, Cântăreşte 218 grame, iar mecanismul de slide mi se pare primitiv, nu dă senzaţia de premium. Fragil nu ar fi, dovadă fiind cele 300.000 de glisări realizate în testele de laborator.

Ca orice telefon mare şi greu, e comod în landscape, când te uiţi la filme. Spatele de ceramică e arătos, dar se umple rapid de amprente şi alte urme. Aderența e OK aş spune, iar gestul de glisare provoacă dependență, înlocuind pasiunea pentru fidget spinner. Butoanele răspund OK la comenzi, iar talia de 8.5 mm este rezonabilă, în vreme ce rama metalică asigura un pachet solid şi care nu cedează la îndoiri cum făcea Oppo Find X.

Display Xiaomi Mi Mix 3

Super AMOLED cu o Super experienţă

Xiaomi Mi Mix 3 vine cu un ecran generos, de 6.39 inch, cu un screen to body ratio uriaş, de 93%, conform specificaţiilor oficiale. Mereu strâmb din nas când le văd, pentru că uneori producătorii "fură" şi cu 10% sau mai mult. Muchiile sunt foarte înguste, dar 93% pare cam mult totuşi. Bărbia sigur trage procentul în jos.

Display-ul lui Xiaomi Mi Mix 3 vazut la microscop

Vorbim aici despre un Super AMOLED fără breton, cu rezoluţie de 2340 x 1080 pixeli şi aspect 19.5:9. Are şi suport HDR, iar la vizionarea video m-am scufundat în filme Netflix, dar şi în jocuri datorită muchiilor subţiri. Culorile sunt vii şi vibrante, luminozitatea ridicată şi contrastul nu va pune probleme nici la soare puternic. Înclinat în unghi îşi păstrează vizibilitatea.

Negrul este adânc ca la orice OLED. Am pornit microscopul şi am descoperit pixeli cu aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 603 LUX, un scor excelent, de top 5 2018 aş zice. E peste OnePlus 6T şi Samsung Galaxy Note 8, dar sub iPhone X şi Huawei P20 Pro. Insesizabil totuşi. Telefonul vine cu modul Automatic Contrast activat, cu un spaţiu de culoare DCI-P3 bine calibrat.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 20.Xiaomi Mi Mix 3603 (LUX)
 • 21.OnePlus 6597 (LUX)
 • 22.Xiaomi Mi 9T591 (LUX)
 • 23.OnePlus 7 Pro590 (LUX)
 • 24.Motorola Moto Z3 Play587 (LUX)
 • 25.ASUS ROG Phone II584 (LUX)
 • 26.Samsung Galaxy S7 Edge581 (LUX)
 • 27.Sony Xperia XZ2580 (LUX)
 • 28.Sony Xperia X Performance575 (LUX)

Puteţi face şi alte setări, de colori şi nuanţe, luminozitate, fonturi şi afişaj din setări.

 • 1234
Xiaomi Mi Mix 38,7510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×