Xiaomi Redmi Note 8 Pro Review în Română (Introducere, Design, Display)

8.678 ori
<b>Xiaomi Redmi Note 8 Pro Review în Română</b>Xiaomi a ales un telefon foarte important pentru prima sa lansare din România, chiar pe Xiaomi Redmi Note 8 Pro. E şi primul telefon cu camera de 64 de megapixeli lansat în Europa şi nimeni nu îi mai poate confisca premiera. Nici măcar Samsung..

Introducere

Xiaomi a ales un telefon foarte important pentru prima sa lansare din România, chiar pe Xiaomi Redmi Note 8 Pro. E şi primul telefon cu camera de 64 de megapixeli lansat în Europa şi nimeni nu îi mai poate confisca premiera. Nici măcar Samsung, producătorul senzorului de 64 de megapixeli nu are încă telefoane cu astfel de camere. E fascinant că acest terminal se poate bate cu Honor 20, un alt telefon quad-camera midrange, doar că... la jumătate de preţ.

Ne-a sosit pe o nuanţă smarald/ verde crud de pădure (Green Forest), în versiunea cu 6 GB RAM şi 64 GB stocare şi l-am pus la treabă şi noul procesor de gaming MediaTek Helio G90T. E şi primul nostru contact cu o cameră Macro pe un telefon şi am apreciat formatul in stilul lui OnePlus 6T pe care îl posed. Spatele pare familiar pentru că am testat recent Xiaomi Mi 9T/ Redmi K20.

Toate aceste exuberanţe, noutăţi şi puncte de atracţie au venit de pe 16 octombrie la preţul de flash sale de 1099 lei la eMAG.ro (primele 700 de bucăţi). Chiar şi la 1199 lei acesta e clar cel mai bun telefon din 2019 la raport calitate/preţ. E foarte greu de bătut această sumă, propusă de o companie care să scoată doar 5% profit din vânzările smartphone, deci e dispusă să şi DEA clienţilor, nu doar să IA.

Să înceapă recenzia deci...

Design Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Arătos, elegant şi comod printr-un gimmick interesant

Xiaomi Redmi Note 8 Pro păstrează în zona frontală ceva din identitatea predecesorului şi ca format şi mod în care stă în mâna îmi aduce cu al meu OnePlus 6T. Cam acelaşi format, volum, feeling. Acest Redmi ne-a sosit pe culoarea Forest Green, o variantă de un "verde crud", închis până la negru pe centru şi deschis până spre un "verde bonbon" pe lateral. Seamănă mult cu Xiaomi Mi 9T din spate, şi el având acelaşi efect când prinde lumina.

Video-review Xiaomi Redmi Note 8 Pro, secțiunea design

Xiaomi Redmi Note 8 Pro are sticlă Gorilla Glass 5 în faţă şi spate, iar în față avem un breton picătură pentru camera selfie. Am aflat după unboxing şi că de fapt nu avem o ramă metalică aici, ci o ramă din material plastic, dar feeling-ul rămâne totuşi de telefon solid. Nu pare gata să fie îndoit de JerryRigEverything prea curând. Măsoară 8.8 mm în talie şi cântăreşte 200 de grame, dar ele chiar nu se simt faţă de alte telefoane.

Am găsit şi un fel de "life hack": dacă prinzi între degete protuberanța camerei din spate poţi să ţii telefonul chiar comod când faci poze cu o singură mână. E o tentaţie să zici că telefonul e alunecos, doar că nu e cazul şi faţă de "săpunul" OnePlus 6T chiar m-am înţeles cu acest dispozitiv. Atenţie totuşi, că acea protuberanţă a camerei din spate ţine telefonul ridicat pe o suprafaţă plată şi va zgâria o masă din sticlă.

Butoanele sunt comode, cele de volum şi Power, iar cititorul de amprente e şi el la îndemână fix pe "moţul" camerei. Aş vrea să amintesc şi că primiţi o husă la pachet, deci se contracarează uşor alunecarea eventuală a terminalului.

Display Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Suficient de luminos, clar şi colorat pentru Netflix şi gaming

Xiaomi Redmi Note 8 Pro are un display IPS LCD, dar sincer la puţin peste 1.000 de lei eram şocat să văd un Super AMOLED. Partea bună e că avem un panou mare, de 6.53 inch, cu rezoluţie de 2340 x 1080 pixeli şi primim şi suport HDR. Aspectul este de 19.5:9 şi muchiile sunt rezonabil de înguste încât să nu te scoată din imersiunea într-un film.

Video-review Xiaomi Redmi Note 8 Pro, secțiunea display

Aşa cum am zis în recenzia video, acesta este un LCD care nu m-a făcut să simt lipsa unui OLED. Luminozitatea este destul de ridicată, contrastul nu e rău la soare (lizibilitate OK si pe vreme de 28 de grade la ora 12) şi culorile sunt calibrate binişor. Unghiurile de vizualizare sunt largi şi în general am savurat Call of Duty sau "Breaking Bad the Movie" pe acest display. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 434 LUX.

Nu e un scor record, dar e peste ASUS ZenFone 6 cu puţin, peste Galaxy S10+ şi Motorola One Action. Sunt totuşi şi telefoane mai luminoase, precum Xiaomi Mi A3 sau Samsung Galaxy A70. Poţi modifica din culorile ecranului umblând în setări şi poţi trece totul pe "Rece" sau "Cald" dacă vrei altă calibrare. Umblăm şi la mărimea fontului, a afişajului, luminozitate adaptivă şi alte opţiuni de gen.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 151.Xiaomi Redmi Note 8 Pro434 (LUX)
 • 152.LG G4432 (LUX)
 • 153.Huawei Honor 6 Plus432 (LUX)
 • 154.Orange Dive 71432 (LUX)
 • 155.Evolio Neos431 (LUX)
 • 156.Microsoft Lumia 950 XL431 (LUX)
 • 157.ASUS ZenFone 6431 (LUX)
 • 158.Sony Xperia M5430 (LUX)
 • 159.Huawei Honor 4X430 (LUX)

Un ecran IPS LCD fără sacrificii şi fără un breton prea mare, doar unul "picătură".

 • 1234
Xiaomi Redmi Note 8 Pro9,1610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×