Proiectul Huawei "Da Vinci" este detaliat şi implică aducerea AI-ului pe toate produsele companiei

1.124 ori
<b>Proiectul Huawei "Da Vinci" este detaliat şi implică aducerea AI-ului pe toate produsele companiei</b>Aflăm astăzi faptul că cei de la Huawei se pregătesc să pună în aplicare un nou proiect interesant, unul cunoscut la nivel intern drept "Da Vinci" și referitor la implementarea de soluții AI pe toate produsele viitoare din portofoliu, inclusiv

Huawei e gata să ne propună un nou proiect, cunoscut sub numele de cod intern "Da Vinci Project" şi acesta a plutit pe Internet o vreme fără prea multe detalii apărute pe web. Acum aflăm că e vorba despre AI, care urmează să fie integrat pe produsele şi serviciile companiei. Alte detalii aflaţi mai jos.

Huawei vrea să creeze cipuri AI pentru data centere şi produse rivale cu cele NVIDIA spre exemplu. Compania vrea să nu mai depindă de NVIDIA la vreun capitol şi să realizeze propriile sale soluţii şi componente data center. Acel tip de hardware suportă aplicaţii precum recunoaşterea vocii şi imaginilor direct din cloud.

Acesta este unul dintre nivelurile prin care Huawei atacă piaţa AI. Cei apropiaţi de proiect au declarat că proiectul este condus de Xu Zhijun, vice director al firmei  şi director al Hess, o companie de design IC. Până acum singura implicare Huawei în zona AI a fost la nivel de procesoare Kirin şi funcţiile lor inteligente. Acest "Da Vinci Project" înseamnă nivelul următor.

AI-ul va ajunge pe antenele şi staţiile de comunicare Huawei, pe data centerele companiei, pe camerele de supraveghere, accesorii şi alte produse hardware. Una dintre aplicaţiile acestei idei este de a coordona o reţea de camere de supraveghere într-un oraş, conceptul de "safe city". Huawei ajută guvernele locale să adune şi analizeze date de la camerele respective, având parteneriate cu ţări din Europa, America Latină, Africa şi Asia.

Multe din feed-urile camerelor sunt încă analizate de oameni, dar pe viitor AI-ul va fi pus la treabă, pentru a elimina criminalitatea şi a găsi mai uşor suspecţii. Staţiile telecom pentru 5G vor avea la rândul lor cipuri AI şi soluţii AI, capabile de auto diagnoză şi auto reparare. Îşi pot şi ajusta operaţiunea dinamic, după volumul de trafic.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×