Realme este producătorul de telefoane cu cea mai rapidă ascensiune de pe piață. Astăzi, compania a organizat un Summit inaugural 5G la care am avut ocazia de a participa. În cadrul evenimentului Realme și-a prezentat intenția de a oferi telefoane cu tehnologie 5G pentru 100 de milioane de tineri din întreaga lume în următorii 3 ani. Summit-ul a fost realizat în colaborare cu GSMA și Counterpoint Research, iar Realme a dezvăluit modele de top ce vor debuta în perioada imediat următoare. De asemenea, au fost prezentate și câteva inițiative pentru a promova adoptarea 5G la nivel global. Avem detalii mai jos.
Summit-ul a fost organizat sub tema “5G Global: accesibil pentru toată lumea”. Astfel, a avut ca scop reunirea furnizorilor de echipamente, asociațiilor, instituțiilor de cercetare și dezvoltare și a liderilor din mai multe domenii pentru a-și împărtăși perspectivele asupra mai multor subiecte 5G. În cadrul evenimentului, Realme și-a reafirmat angajamentul de a deveni un jucător care să popularizeze tehnologia 5G, să o dezvolte și să o ofere către mai mulți oameni din întreaga lume.
Ni s-a reamintit faptul că în anul 2020 compania a lansat 14 dispozitive 5G pe 22 de piețe, reprezentând aproximativ 40% din toate produsele sale. De asemenea, până în anul 2022, compania își propune ca numărul de dispozitive 5G să ajungă la peste 20, crescând raportul la 70% în 50 de piețe. Mai mult, Realme intenționează chiar să preia conducerea industriei prin lansarea unui telefon cu conectivitate 5G la un preț competitiv, de sub 100 de dolari în următorii ani. Aceasta ar fi o mișcare care va accelera adoptarea tehnologiei 5G, în special în țările în curs de dezvoltare.
Madhav Sheth, Vicepreședinte și CEO Realme în India și Europa, a declarat:
“Începând cu primul nostru model 5G, realme X50, am explorat noi concepte de design și inovații tehnice pentru a aduce utilizatorilor modele 5G mai subțiri, mai performante și mai atrăgătoare. Credem că în era 5G, a ajuta la dezvoltarea și adoptarea acestei noi tehnologii este o misiune importantă pentru realme. Vom lucra din greu pentru a ajuta la popularizarea 5G ascultând tot mai mult nevoile consumatorilor, promovând produse inovative și contribuind la construirea unui ecosistem 5G.”
Am mai aflat că Realme intenționează să înființeze peste 10 magazine 5G în întreaga lume. În aceste spații, tinerii vor putea să se bucure de experiența 5G în cloud gaming, AR (Realitate augmentată), evenimente LIVE și alte aplicații populare care necesită o conexiune 5G. În cadrul evenimentului ne-a vorbim și Kalvin Bahia, Principal Economist în cadrul GSMA Intelligence. Acesta ne-a informat că doar în luna mai a acestui an, 60 de țări din întreaga lume au lansat o rețea 5G, iar 12 dintre ele sunt piețe emergente, majoritatea din Asia.
Și totuși, chiar dacă acoperirea 5G pare încurajatoare, rămân alte bariere din partea consumatorilor pentru adoptarea sa la scară largă. Printre acestea s-ar afla accesibilitatea dispozitivelor, lipsa competențelor digitale și costurile datelor mobile. Cu toate acestea, el afirmă că tranziția la 5G este inevitabilă peste tot în lume și ne putem aștepta ca conexiunea 5G să aducă 600 de miliarde de dolari economiei globale în următorul deceniu.
Peter Richardson, VP și Co-Founder Counterpoint Research, a confirmat creșterea impresionantă a rețelei 5G. Totodată, el consideră că prețurile din ce în ce mai mici a telefoanelor a fost unul dintre principalii factori de creștere.
Iată ce a declarat acesta:
„Până la sfârșitul anului trecut am văzut câteva telefoane 5G extrem de competitive oferite în China la prețuri accesibile, realme V3 5G la 145 USD fiind unul dintre cele mai ieftine telefoane. realme contribuie la popularizarea tehnologiei în multe țări cu o serie de produse convingătoare cu specificații excelente la prețuri surprinzător de accesibile”
În final am aflat că Realme dorește să sprijine adoptarea globală a produselor 5G. Astfel, compania va înființa șapte centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume în anul 2021. Acestea vor fi dedicate explorării tehnologiilor și produselor inovatoare. Se pare că în prezent 90% din resursele de cercetare și dezvoltare ale Realme au fost convertite în tehnologie și produse 5G.
În următorii doi ani totuși, compania își propune să învestească 300 de milioane de dolari la nivel global în cercetarea tehnologiei 5G, dezvoltarea produselor și popularizarea conexiunii 5G.
În cazul în care ați ratat evenimentul, îl puteți vedea mai sus, fiind disponibil pe canalul de Youtube realme Global.