România intră în hora Blockchain și AI, semnând un Pact european dedicat

972 ori
<b>România intră în hora Blockchain și AI, semnând un Pact european dedicat</b>Deși cam târziu față de alte națiuni europene iată că și România intră în hora Blockchain și AI odată cu semnarea unui pact european ce implică aceste tehnologii. Guvernul a adoptat azi această decizie, printr-un Memorandum

România se modernizează când vine vorba de politici legate de inteligenţă artificială şi Blockchain, anunţând semnarea unui Pact European cu privire la aceste tehnologii. Chiar dacă vestea e bună, trebuie spus că suntem printre ultimele țări care au aderat la convenţie.

Guvernul a adoptat azi această decizie, printr-un Memorandum. E vorba despre adoptarea declaraţiilor propuse de către Comisia Europeană cu privire la cooperarea în domeniul inteligenţei artificiale şi blockchain-ului. În plus va fi lansat un "radar" cu privire la dezvoltarea şi inovarea tehnologiei Blockchain în Europa. În documentele şi declaraţiile oficiale se menţionează că piaţa roboţilor şi soluţiilor AI va creşte cu 142 de miliarde de euro până în anul 2020.

Printre utilizările sale sunt menţionate medicina, asistenţa în caz de calamitate, exploatările agricole şi multe altele. Respectivul acord era semnat pe 10 aprilie de 24 de state membre UE şi Norvegia. Toate aceste pacturi şi convenţii au rolul de a standardiza AI-ul şi Blockchain-ul, iar o tehnologie reglementată poate ajunge mai rapid în mainstream, decât dacă sunt 1000 de standarduri disparate.

Nimeni nu vrea o situaţie ca la 4G LTE şi WiMAX, când aveam 2 standarduri diferite pentru 4G. Dacă mă întrebaţi pe mine, deşi e bine că am semnat acest act, ar fi cazul să ne ocupăm întâi de infrastructura rutieră şi apoi de AI... altfel de abia AI-ul și roboții vor ajunge să ne facă drumuri ca lumea.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×