[UPDATE: Nokia și CAT se retrag la rândul lor] Soarta ediției Mobile World Congress din acest an se decide vineri; Noi companii se retrag, printre care și Facebook

906 ori
<b>[UPDATE: Nokia și CAT se retrag la rândul lor] Soarta ediției Mobile World Congress din acest an se decide vineri; Noi companii se retrag, printre care și Facebook</b>Deși la începutul acestei săptămâni GSMA, organizatorul târgului de tehnologie Mobile World Congress declara faptul că show-ul se va desfășura exact așa cum era plănuit, iată că acum au loc ceva

UPDATE ORA 18:30: Prin intermediul unui comunicat de presă aflăm că HMD Global/Nokia a decis să se retragă de la show-ul MWC 2020 organizat în Barcelona. Aveți mai jos spusele companiei și aflați totodată că un alt nume ce va lipsi este CAT.

"După o examinare atentă a situației provocate de epidemia Covid-19, HMD Global a decis să se retragă de la MWC 2020, organizat în Barcelona. MWC este atât un eveniment cheie pentru HMD Global, cât și o oportunitate de a prezenta publicului și partenerilor noutățile din portofoliu. Cu toate acestea, HMD Global acordă prioritate absolută sănătații angajaților, clienților și partenerilor."

"HMD Global consideră că, în această situație, decizia prudentă o reprezintă retragerea de la Mobile World Congress, apreciind totodată eforturile GSMA și ale autorităților de a depăși provocările cauzate de Covid-19 și oferindu-le sprijin deplin în continuare. HMD Global va comunica un nou timeline pentru anunțarea noutăților pregătite."

ARTICOL INIȚIAL ORA 13:00: 

Deși la începutul acestei săptămâni GSMA, organizatorul târgului de tehnologie Mobile World Congress declara faptul că show-ul din acest an se va desfășura exact așa cum era plănuit, iată că acum au loc ceva schimbări de situație. Multe companii au decis să nu mai participe la acest eveniment tech de teama epidemiei de coronavirus, optând să-și protejeze astfel angajații, partenerii și pe cei din rândul presei.

Se evită astfel expunerea într-o mulțime de până la 100.000 persoane care ar fi așteptate în cadrul MWC, multe dintre acestea sosind din China acolo unde a izbucnit epidemia de virus. Pe lista companiilor ce au ales să nu vină în Barcelona avem și nume mari precum Amazon, AT&T, Ericsson, Gigaset, Intel, LG, MediaTek, dar și pe japonezii de la Sony și pe Vivo. Recent și Facebook a anunțat faptul că nu va participa la MWC. 

Iată ce companii nu vin la MWC 2020:

 1. A10 Networks
 2. Accedian
 3. Amazon
 4. Amdocs
 5. AppsFlyer
 6. ARCEP (echivalentul FCC din Franța)
 7. AT&T
 8. CAT
 9. Ciena
 10. Cisco
 11. CommScope
 12. Dali Wireless
 13. Ericsson
 14. F5 Networks 
 15. Facebook 
 16. Gigaset 
 17. iconectiv
 18. HMD Global
 19. Intel
 20. InterDigital
 21. Interop Technologies
 22. KMW Communications 
 23. LG
 24. McAfee 
 25. MediaTek
 26. NTT Docomo
 27. Nokia
 28. Nvidia
 29. Radwin 
 30. Rakuten Mobile
 31. Royole Corporation
 32. Sony
 33. Spirent
 34. Sprint 
 35. Ulefone
 36. Umidigi
 37. Vivo

Revenind la știrea de astăzi, aflăm prin intermediul publicației spaniole La Vanguardia faptul că GSMA, organizatorul MWC va organiza o întâlnire vineri pe data de 14 februarie pentru a decide soarta ediției Mobile World Congress din acest an. GSMA încă nu a oferit un comunicat oficial despre această întâlnire, astfel că va trebui să așteptăm ziua de vineri pentru a vedea dacă show-ul va fi anulat sau nu. 

Anterior, GSMA prezenta o serie de măsuri de precauție implementate în cadrul MWC pentru ca totul să se desfășoare fără probleme, de la extra-igienizare la o politică "anti strângere de mână". Până în momentul de față avem 34 companii care s-au retras și nu vor ajunge la MWC, acestea fiind afișate mai sus. 

Cel mai probabil show-ul va fi anulat, asta pentru că riscul este mult prea mare în fața epidemiei de coronavirus iar expunerea unui singur într-un asemenea spațiu cu peste 100.000 persoane poate fi catastrofală. Costurile de anulare ale târgului vor fi mai mici decât tratarea celor infectați, plus că întreg orașul Barcelona ar avea de suferit - fiind un risc pe care nici autoritățile nu și-l vor asuma. 

Aflați că până acum numărul de persoane infectate cu coronavirus a trecut de 40.000 și că cifra deceselor a trecut de 1000.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×