SUA pune presiune asupra Marii Britanii, sugerând interzicerea cât mai rapidă a echipamentelor Huawei 5G

829 ori
<b>SUA pune presiune asupra Marii Britanii, sugerând interzicerea cât mai rapidă a echipamentelor Huawei 5G</b>Statele Unite pun presiune asupra Marii Britanii, care în aceste zile ar trebui să ia o decizie cu privire la colaborarea cu Huawei. În ultimele luni britanicii au tărăgănat procesul de analiză şi decizie cu privire la utilizarea

Statele Unite pun presiune asupra Marii Britanii, care în aceste zile ar trebui să ia o decizie cu privire la colaborarea cu Huawei. În ultimele luni britanicii au tărăgănat procesul de analiză şi decizie cu privire la utilizarea de echipamente 5G pentru reţelele sale.

Surse apropiate de Reuters afirmă că SUA a ameninţat chiar Marea Britanie că va tăia legăturile pe partea de inteligență şi spionaj, dacă nu acţionează cum trebuie. Autorităţile britanice vor face un anunţ în această privinţă până la final de lună. SUA insistă că instalarea de echipament Huawei predispune la spionaj, care afectează nu doar Marea Britanie, ci şi UE şi SUA. Interdicţia Huawei de a activa pe piaţa telecom din UK ar însemna pierderi de miliarde de dolari.

Huawei continuă să nege orice acuzaţie, iar un purtător de cuvânt al companiei a confirmat ca echipamentele sale nu vor ajunge vreodată în reţelele de inteligență şi cele guvernamentale. Secretarul de stat american Mike Pompeo va pune presiune asupra lui Domic Raab, secretar de stat britanic în cadrul unei întâlniri de la Washington ce are loc joi. SUA a pus la punct luna trecută legislaţie care permitea restricţionarea colaborării cu statele aliate care folosesc tehnologie Huawei.

Încă nu e clar dacă acest "câine rău" mușcă sau doar latră. Până la urmă şi SUA are nevoie de aliaţi şi de partajarea de informații, nu doar invers. Marea Britanie este o piaţă cheie în războiul geopolitic în care Huawei e prinsă la mijloc. Oficialii hotărâseră deja în principiu să blocheze accesul companiei la secţiunile critice din infrastructura 5G.

Totuşi Huawei putea furniza echipament pentru secţiunile non critice. Între timp şi China face lobby pentru păstrarea Huawei în graţiile britanicilor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×