USB 4 devine oficial, standardul viitorului aduce viteze Ethernet şi încărcare la 100W

2.721 ori
<b>USB 4 devine oficial, standardul viitorului aduce viteze Ethernet şi încărcare la 100W</b>Pentru că inovaţiile de conectivitate nu vin niciodată singure, după 5G şi WiFi 6 acum intrăm într-o nouă eră USB. Specificaţiile USB 4 au devenit oficiale şi ne pregătim de un conector cu adevărat evoluat. A fost anunţat din iunie, iar autoritatea USB-IF

Pentru că inovaţiile de conectivitate nu vin niciodată singure, după 5G şi WiFi 6 acum intrăm într-o nouă eră USB. Specificaţiile USB 4 au devenit oficiale şi ne pregătim de un conector cu adevărat evoluat. A fost anunţat din iunie, iar autoritatea USB-IF a acordat toate permisiunile necesare.

Până să vină USB 4 încă se mai implementează USB 3.2 ca standard peste tot, deci mai avem de aşteptat câţiva ani. USB 4 se remarcă prin faptul că dublează maximul ratei de transfer a predecesorilor de la 20 Gbps la 40 Gbps. Foloseşte o arhitectură dual lane, similară cu cea de la USB 3.2, doar că dublează vitezele individual transfer lane. Veţi avea nevoie de cabluri certificate special pentru a atinge aceste viteze.

USB 4

Ce e drept aceste valori nu mai sunt şocante, pentru că Thunderbolt 3 oferă transferuri de 40 Gbps de ceva vreme. O veste bună este şi retro compatibilitatea, care merge până la USB 2.0, dar include şi Thunderbolt 3. De fapt, am înţeles că tehnologia USB 4 este bazată pe cea de la Intel pentru Thunderbolt 3. Noul standard vrea să rezolve şi problemele cu vitezele de transfer, care scădeau când scoteai şi semnal video. Aceste viteze rămân mari, chiar şi când scoţi semnal 4K sau 8K spre un monitor pe acelaşi port. Se discuta şi despre scăparea de porturi DVI pe monitoare cu această ocazie, ele fiind mari şi incomode.

O altă veste bună este suportul pentru încărcare la 100W prin USB Power Delivery. Mai avem totuşi de aşteptat până la aceste inovaţii, în condiţiile în care procesorul Snapdragon 855 spre exemplu nu suportă nici măcar USB 3.2 încă. USB 4 ar trebui să vină şi cu conectoare reversibile, evident. Primele terminale cu acest tip de suport apar în 2020 sau 2021.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×