Ai iPhone 5? Din noiembrie ai putea pierde unele funcţionalităţi vitale ale sale, dacă nu îl actualizezi

841 ori
<b>Ai iPhone 5? Din noiembrie ai putea pierde unele funcţionalităţi vitale ale sale, dacă nu îl actualizezi</b>Nu am mai vorbit despre iPhone 5 de ceva vreme, lucru justificat, deoarece este un telefon din 2012, pe care l-am lăsat la iOS 13.3.3 la ultima verificare. Azi aflăm că posesorii săi care nu fac încă o actualizare specială până

Nu am mai vorbit despre iPhone 5 de ceva vreme, lucru justificat, deoarece este un telefon din 2012, pe care l-am lăsat la iOS 10.3.3 la ultima verificare. Azi aflăm că posesorii săi care nu fac încă o actualizare specială până pe 3 noiembrie vor pierde funcţii importante.

Telefonul vechi de 7 ani încă se mişcă oarecum rezonabil (cu lagul de rigoare totuşi) şi dacă îl ţii de nostalgie, bănuiesc că ai vrea să îl ai într-o condiţie optimă. Cine are un asemenea device va primi avertizări de la Apple că dacă nu îşi face actualizarea la iOS 10.3.4 până pe data de 3 noiembrie pierde posibilitatea de localizare GPS precisă. Este pierdută şi posibilitatea de a folosi "funcţii care se bazează pe dată şi ora corectă".

Sunt amintite App Store, iCloud, email şi web browser, toate vitale pentru buna funcţionare a terminalului. Telefonul va continua să funcţioneze, dar anumite servicii şi aplicaţii ar putea avea probleme. Cine nu face actualizarea până pe 3, va fi nevoit să facă un Backup & Restore folosind PC-ul sau Mac-ul, pentru că pică varianta OTA de duminică.

Totul are de-a face cu un celebru bug al sistemului GPS (GPS Time Rollover Issue), care se petrece odată la 1024 de săptămâni, resetând componentele asociate timpului şi GPS-ului la zero. Este un mecanism din terminalele mai vechi care foloseşte GPS-ul pentru a păstra ora exactă. Terminalele mai noi nu sunt afectate de aşa ceva.

Un iPhone 5 fară update nu va mai avea localizare GPS precisă şi i se vor opri App Store, browserul, mailul. Nici instalarea de software nu se va putea realiza.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×