Apple ni-l prezintă pe Liam, robotul care dezasamblează modele iPhone pentru reciclare

Autor:  | Publicat în:  Apple 711 ori
<b>Apple ni-l prezintă pe Liam, robotul care dezasamblează modele iPhone pentru reciclare</b>Apple a dedicat o bună parte a evenimentului de lansare de azi unor subiecte ce nu au neapărat legătura cu lansările de produse noi. Printre ele s-au numărat şi protecţia mediului, ecologia şi reciclarea. Am aflat astfel că există un robot...

Apple a dedicat o bună parte a evenimentului de lansare de azi unor subiecte ce nu au neapărat legătura cu lansările de produse noi. Printre ele s-au numărat şi protecţia mediului, ecologia şi reciclarea. Am aflat astfel că există un robot special pentru dezasamblat iPhone-uri, pe numele său Liam.

Acest robot scanează automat modelele iPhone vechi şi le separa în componente, care apoi sunt reciclate şi transformate în mecanisme pentru noi aparate. Spre exemplu ele se pot folosi pentru panourile solare, iPhone-uri noi sau alt tip de hardware. Se pare că inginerii Apple au creat şi construit acest robot, fiind o producţie proprie.

Apple ni-l prezintă pe Liam., robotul care dezasamblează modele iPhone pentru reciclare

Liam este un robot industrial şi în prezentare a fost subliniat faptul că mecanismele sale reuşesc să extragă cobaltul şi Litiul din baterie, aurul şi cuprul din cameră şi argintul şi platină din placă de bază. Reciclarea tocmai a primit o fată comercială şi suntem curioşi ce urmează în acest domeniu.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×