ASUS se va axa mai puţin pe notebookuri şi mai mult pe smartphone-uri, conform directorului său

Autor:  | Publicat în:  Asus 1.134 ori
<b>ASUS se va axa mai puţin pe notebookuri şi mai mult pe smartphone-uri, conform directorului său</b>Directorul ASUS, Jonney Shih a vizitat &icirc;n această săptăm&acirc;nă India, unde a ţinut un discurs ce a detaliat planurile de viitor ale companiei asiatice. Se pare că ASUS se va axa mai puţin pe notebokuri şi mai mult pe telefoane mobile şi...

Directorul ASUS, Jonney Shih a vizitat în această săptămână India, unde a ţinut un discurs ce a detaliat planurile de viitor ale companiei asiatice. Se pare că ASUS se va axa mai puţin pe notebokuri şi mai mult pe telefoane mobile şi convertibile.

Piaţa PC-urilor este în cădere, a afirmat acelaşi oficial, care a ţinut să amintească faptul că se migrează tot mai mult spre soluţii cloud. Astfel, ASUS se axează pe convertibile, care oferă productivitate din mers şi conectivitate mai amplă. Ideea este de a înlocui mai multe terminale cu unul singur, unul convergent care face viaţa mai uşoară pentru utilizator.

ASUS investeşte 4.5% din veniturile sale în cercetare şi dezvoltare, adică în jur de 650 de milioane de dolari. Asustek încheia anul financiar 2014-2015 cu venituri de 14.5 miliarde de dolari, având 13.600 de angajaţi şi 4500 de ingineri. În acest moment ASUS obţine 50% din venituri prin intermediul PC-urilor şi notebook-urilor, iar 20% din smartphone-uri.

Până în 2017 ponderea terminalelor mobile ar putea fi de 50% din veniturile ASUS, a declarat acelaşi Shih. El a recunoscut şi că Android nu e chiar ideal pentru productivitate, de aceea soluţiile Microsoft sunt necesare, inclusiv pe terminalele ASUS.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×