Baterie care ţine zile întregi la iPhone şi MacBook? Apple ar pregăti celule de hidrogen pentru baterii viitoare (Brevet)

3.108 ori
<b>Baterie care ţine zile întregi la iPhone şi MacBook? Apple ar pregăti celule de hidrogen pentru baterii viitoare (Brevet)</b>Oricât ar fi evoluat iPhone-urile în ultimii ani, la un aspect ele rămân mereu în urma rivalilor: autonomia. Să te prindă a doua zi cu o singură încărcare e un miracol dacă ai iPhone. Apple vrea să schimbe asta

Oricât ar fi evoluat iPhone-urile în ultimii ani, la un aspect ele rămân mereu în urma rivalilor: autonomia. Să te prindă a doua zi cu o singură încărcare e un miracol dacă ai iPhone. Apple vrea să schimbe asta şi cochetează cu noi tehnologii ale bateriilor, precum cele pe bază de celule de hidrogen.

Revoluţia bateriilor se lasă aşteptată de ceva vreme şi odată implementată va avea ramificaţii în zona auto, a laptop-urilor, telefoanelor şi tabletelor. Se vehiculează de ceva vreme ideea de a trece la o abordare diferită faţă de bateriile clasice cu litiu. Un brevet descoperit de cei de la Apple Insider face aluzie la un proiect Apple ce implică celule de hidrogen pentru MacBook-uri şi iPhone-uri. Apple menţionează şi un motiv pentru această abordare: o grijă pentru mediul înconjurător şi poluarea provocată de baterii.

Brevet Apple

Mai mult de atât brevetul menţionează şi dependența SUA de combustibili fosili, care provoacă "relaţii politice şi militare cu guverne instabile din Orientul Mijlociu".Celulele de hidrogen au multiple avantaje, precum faptul că pot obţine densităţi de energie mai ridicate, la nivel volumetric şi gravimetric. Astfel o baterie poate permite unui dispozitiv să funcţioneze zile sau chiar săptămâni. Brevetul menţionează un sistem "proton exchange membrane", care transformă hidrogenul în electricitate.

Brevet Apple

Problema e că o asemenea baterie e foarte scumpă şi nu va avea o producţie eficientă. În plus, să lucrezi cu hidrogen nu e chiar sigur şi cresc pericolele de explozie. Apple explora idei de gen încă din 2010 şi propunea încă un brevet din 2015. Se mai discută şi despre alternative: celule din oxid solid, celule din metanol, celule alcaline şi alte tipuri de surse de energie.

Recipientele cu hidrogen comprimat reprezintă un pericol şi va fi nevoie de termoliză, despărţirea H2O în elementele componente folosind temperaturi foarte ridicate. Sau se poate folosi electroliză.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×