Cineva a creat un telefon cu disc rotativ şi antenă la vedere, un Rotary Cellphone care te scapă de stres

932 ori
<b>Cineva a creat un telefon cu disc rotativ şi antenă la vedere, un Rotary Cellphone care te scapă de stres</b>Am mai auzit de conceptul de "telefon câte te scapă de stresul reţelelor sociale şi anxietate". În general e vreun feature phone sau telefon mai răsărit care îţi blochează funcţiile ce te fac să verifici obsesiv

Am mai auzit de conceptul de "telefon câte te scapă de stresul reţelelor sociale şi anxietate". În general e vreun feature phone sau telefon mai răsărit care îţi blochează funcţiile ce te fac să verifici obsesiv smartphone-ul. Acum am descoperit şi un trăznit telefon cu disc rotativ, ca pe vremuri, dar care e... portabil de această dată.

Rotary Cell

Este o creaţie a lui Justine Haupt, care nu e fitecine, ci un inginer aerospaţial. Justine a vrut să creeze un telefon mobil care să nu o mai streseze şi să îl facă şi vintage. Rotița cu care se formează numerele este luată de la un telefon mai vechi, Western Electric Trimline, care avea avantajul că oferea mecanisme mai compacte decât alte telefoane fixe acum zeci de ani. La interior are cipseturi moderne conectate la acest mecanism şi totul se află conectat la o placă de bază custom realizată în China.

Rotary Cell

Piesele sunt puse într-o carcasă făcută la comandă şi scoasă la imprimantă 3D. Nu e chiar un telefon uşor de băgat în buzunar, dar printre telefoanele cu disc rotativ e super compact. Sunt şi ceva funcţii împrumutate de la smartphone-urile moderne, precum un indicator de semnal cu 10 LED-uri, butoane shortcut programabile ce permit apelarea anumitor contacte, dar şi un buton Power cu slider pe On şi Off. Există chiar şi un ecran e-paper, care afişează apeluri ratate, imitând un pager.

Rotary Cell

Practic ce avem aici e un disc rotativ conectat la un microcontroller şi un transceiver 3G Adafruit Fona, identificat prin acea antenă neagră. Haupt a postat tot proiectul pe site-ul său, dar şi linkuri spre materiale şi componente, plus fişiere de design, încât să ţi-l poţi fabrica singur.

Cu aşa ceva sigur atragi atenţia în mijloacele de transport în comun deşi până formezi un număr faci febră musculară la degete, mai ales dacă e internaţional sau vreun număr de service de operator de cablu.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×