Fujitsu prezintă un sistem eficient de răcire pentru device-urile mobile

Autor:  | Publicat în:  Fujitsu 604 ori
<b>Fujitsu prezintă un sistem eficient de răcire pentru device-urile mobile</b>Anul acesta la Mobile World Congress am avut ocazia să vizitez și standul celor de la Fujitsu care au prezentat un prototip de smartphone ce folosea ca principală metodă de autentificare scanarea irisului. Din c&acirc;te se pare, japonezii au &icirc;n...

Anul acesta la Mobile World Congress am avut ocazia să vizitez și standul celor de la Fujitsu care au prezentat un prototip de smartphone ce folosea ca principală metodă de autentificare scanarea irisului. Din câte se pare, japonezii au în continuare planuri mari, lucru despre care aflăm astăzi.

Descoperim că Fujitsu lucrează la un sistem eficient de răcire a device-urilor mobile, produse ce întâmpină din ce în ce mai multe probleme de supra-încălzire ca urmare a evoluției în materie de procesoare.

Fujitsu prezintă un sistem eficient de răcire pentru device-urile mobile

Sistemul se bazează pe o serie de camere de abur și mici țevi ce conțin un fluid în interior. Acestea din urmă sunt disponibile de ceva timp pe tablete, rolul avut fiind acela de a disipa căldura generată de procesor. Astfel căldura este transmisă prin țevi și condensată la cel mai rece punct.

Fujitsu prezintă un sistem eficient de răcire pentru device-urile mobile

O soluție similară este prezentă și la invenția Fujitsu, cu precizarea că aceasta este de 5 ori mai capabilă decât produsele oferite de alte companii, datorită faptului că acele camere de abur dispun de o suprafață mai mare de dispare a căldurii. Produsul gândit de Fujitsu este în același timp și foarte compact, având o grosime de doar 0.6 mm.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×