Google va identifica aplicațiile virusate înainte de publicarea lor în Play Store; Pune la cale alianța App Defense

774 ori
<b>Google va identifica aplicațiile virusate înainte de publicarea lor în Play Store; Pune la cale alianța App Defense</b>Prin intermediul unui comunicat de presă, Google ne anunță astăzi despre o nouă alianță creată cu scopul de a combate aplicațiile cu malware din Play Store. Se numește App Defense Alliance și implică colaborarea cu

Prin intermediul unui comunicat de presă, Google ne anunță astăzi despre o nouă alianță creată cu scopul de a combate aplicațiile cu malware din Play Store. Se numește App Defense Alliance și implică colaborarea cu 3 companii din zona de securitate iar scopul este acela de a identifica aplicațiile virusate înainte ca acestea să ajungă în magazinul de aplicații și astfel să infecteze telefoanele utilizatorilor.

Aflăm totodată și faptul că în momentul de față Android este prezent pe aproximativ 2.5 miliarde de dispozitive, fapt ce face ca această platformă să fie o "țintă" pentru abuzuri. Aceste abuzuri pot lua forma unui malware ascuns sau cod secret menit pentru a spiona sau fura date ale utilizatorilor.

În ultimii ani am avut parte de numeroase cazuri în care aplicațiile din Google Play s-au dovedit a fi infectate cu viruși, iar recent și titluri populare au fost retrase din magazinul de aplicații ca urmare a unor atacuri cu viruși. Revenind la cele 3 companii pe care Google le va avea alături în acest proces de stopare a aplicațiilor infectate cu viruși se numără ESET, Lookout și Zimperium.

Reamintim și soluția Play Protect pe care Google o folosește pentru a scana aplicațiile din Google Play și descoperi pe cele scam sau virusate și a le elimina din magazinul de aplicații. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×