iPhone 5 va fi noul tau portofel electronic; sincronizarea se va realiza prin NFC?

3.364 ori
<b>iPhone 5 va fi noul tau portofel electronic; sincronizarea se va realiza prin NFC?</b>Tehnologia Near Field Communication (NFC) este adusa din nou in discutie, de aceasta data in relatie cu viitorul model Apple iPhone. Aparent, Apple va folosi un chip NFC pe iPhone 5, acesta oferind suport pentru tehnologia wireless pe noul terminal. Ce...

Tehnologia Near Field Communication (NFC) este adusa din nou in discutie, de aceasta data in relatie cu viitorul model Apple iPhone. Aparent, Apple va folosi un chip NFC pe iPhone 5, acesta oferind suport pentru tehnologia wireless pe noul terminal. Ce presupune Near Field Communication? Ei bine, aceasta este o conexiune wireless cu raza scurta de actiune, ideala pentru plata cu telefonul sau sincronizarea instanta a contactelor.

Imaginati-va un iPhone care nu se mai conecteaza la PC sau Mac prin cablu USB si o sincronizare wireless in doar cateva secunde. De asemenea, imaginati-va un iPhone 5 pe care doar il treceti peste un terminal special la restaurant si platiti masa. Nu vorbim de fictiune aici, ci pur si simplu de o tehnologie existenta deja in Asia si foarte comuna pe telefoanele mobile din Orient.

Daca ea va fi adoptata si de Apple, sincronizarea de contacte si date cu iPhone va fi mult usurata, iar o metoda de plata fara card, ci cu ajutorul telefonului este intotdeauna binevenita. Vor urma aplicatiile de tip portofel electronic, platile realizate cu handsetul la cinema, supermarket, in autobuz, metrou etc.

In ce priveste sincronizarea, se presupune ca in clipa in care un utilizator se apropie de un Mac, prin tehnologia NFC, iPhone-ul va instala profilul specific respectivei persoane. Toate contactele vor fi la indemana, fotografiile, clipurile, muzica si setarile... In clipa in care parasiti camera si luati telefonul cu dumneavoastra, Mac-ul revine la setarile initiale.

Si noul OS Apple, Lion favorizeaza acest tip de tehnologie, deoarece aplicatiile sale vor suporta functii precum "Save" si "Auto Resume", dupa modelul Google Docs. Apple ia in calcul incorporarea chipurilor NFC si in Apple TV, in vreme ce producatorii de PC-uri se pregatesc sa includa si ei solutii similare in produsele lor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×