Mediatek Helio X20 este un nou procesor 10 core, care va intra în producţie până la finalul anului

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 831 ori
<b>Mediatek Helio X20 este un nou procesor 10 core, care va intra în producţie până la finalul anului</b>Pentru că aparent procesoarele octa core nu mai sunt de ajuns, MediaTek lucrează la un CPU 10 core, care ar putea să sosească p&acirc;nă la finalul acestui an. MediaTek a fost subiect de ştiri destul de des &icirc;n ultimele 2 săptăm&acirc;ni....

Pentru că aparent procesoarele octa core nu mai sunt de ajuns, MediaTek lucrează la un CPU 10 core, care ar putea să sosească până la finalul acestui an. MediaTek a fost subiect de ştiri destul de des în ultimele 2 săptămâni.

Întâi compania a anunţat procesorul Helio X10, care a şi ajuns pe un telefon LeTV, apoi am aflat rezultate şi predicţii financiare şi am văzut două noi chipseturi pentru tablete midrange lansate. Acum descoperim că aceeaşi firmă lucrează la un chipset 10 core MediaTek Helio X20, care va intra în producţie de masă în 2015. Informaţiile vin de la analişti din China, care afirmă că Helio X20 ar fi fost prezentat în secret la un eveniment special pentru partenerii hardware.

La el au participat reprezentanţi Xiaomi, Vivo şi alţi mari producători de smartphone-uri. Helio X20 are 10 core-uri şi ar atinge peste 70.000 de puncte în benchmarkul AnTuTu, depăşind deci şi rezultatele lui Exynos 7420 de pe Galaxy S6. Mediatek pune astfel presiune pe Qualcomm, dar rămâne de văzut cum se va descurca acest procesor 10 core cu consumul de energie.

A venit deja momentul pentru atât de multe core-uri pe mobil?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×