Mobicast 66: Podcast Mobilissimo.ro despre lansarea lui ZTE Nubia Z9, debut Allview X2 Pro la Digi Mobil, seriale noi (Video)

1.453 ori
<b>Mobicast 66: Podcast Mobilissimo.ro despre lansarea lui ZTE Nubia Z9, debut Allview X2 Pro la Digi Mobil, seriale noi (Video)</b>&Icirc;ncă o săptăm&acirc;nă şi &icirc;ncă un Mobicast, de această dată unul cu mai puţine lansări dec&acirc;t de obicei, deşi c&acirc;teva terminale interesante tot au debutat &icirc;n ultimele zile. Podcastul cu numărul 66 vă aduce şi...

Încă o săptămână şi încă un Mobicast, de această dată unul cu mai puţine lansări decât de obicei, deşi câteva terminale interesante tot au debutat în ultimele zile. Podcastul cu numărul 66 vă aduce şi informaţii despre ce terminale mai testam, răspunsuri la întrebări şi discuţii despre noi seriale, meciuri şi jocuri pe mobil.

Începem cu noile handseturi pe care le avem în teste, printre care şi faimosul Huawei P8, care vă pot spune deja că face fotografii foarte bune şi îmi place şi noul Emoţion UI, care totuşi nu e foarte diferit de cel de pe Huawei Honor 6. Avem în teste şi Huawei Honor 6 Plus, un phablet cu dotări bune şi Allview X2 Soul Pro, telefon ultrasubtire cu baterie surprinzător de bună.

Trecând la ştiri am aflat în ultimele zile de existenţa lui Tesla Powerwall, o baterie pentru locuinţa, care ar putea schimba întreg sistemul energetic global. Astfel locuinţele nu ar mai depinde de racordarea la curent electric şi fiecare persoană ar avea independenta energetică. Mai e cale lungă până acolo totuşi, iar bateria costa câteva mii de dolari.

Au apărut şi zvonuri despre iPhone 6s, care ar urma să vină cu o cameră de 12 megapixeli în spate, procesor Apple A9 şi un display de 4.7 inch, cu rezoluţie Full HD, dar şi o carcasă cu grosime de 6.7 mm, conform zvonurilor. Terminalul adopta un coprocesor Apple A9 şi o cameră frontală de 5 MP, iar între timp descoperim şi noi produse Samsung. Sud coreenii pregătesc noi tablete, din seria Galaxy Tab S2, cu diagonale de 8 şi 9.7 inch.

Ele se vor lansa în iunie, în versiuni cu WiFi sau LTE şi vor măsură sub 6 mm în talie, ceea ce e incredibil. Aceste tablete au un design metalic, procesor Exynos 64 bit de nouă generaţie, 3 GB RAM şi 32 GB stocare. La bord se afla şi Android 5.0 şi LTE Categoria 6. Evolio a lansat la nivel local un telefon cu Lollipop şi funcţii muzicale, cunoscut drept M4 Magic.

El aduce un difuzor de 1W, tehnologie DTS, procesor quad core MediaTek, 1 GB RAM şi 8 GB stocare. Preţul este de 499 lei. În altă ordine de idei avem un nou campion la capitolul luminozitate testată la Mobilissimo.ro şi anume Samsung Galaxy S6 Edge. Cu acest model am atins 933 de unităţi LUX, în condiţiile în care cele aproape 700 de unităţi de pe Galaxy Note 4 ni se păreau un scor uriaş.

Galaxy S6 Edge nu are acea opţiune Auto +5 şi atinge valoarea de mai sus cu sliderul manual de luminozitate folosit, reglându-şi totuşi luminozitate şi în funcţie de soare, deşi nu era pe Auto. Bănuim că la vară va depăşi chiar 1000 de LUX în bătaia soarelui, un rezultat fantastic. Revenind la ştiri, a debutat şi Allview X2 Soul Pro în oferta Digi Mobil, iar telefonul aduce un ecran Full HD de 5.2 inch, procesor octa core de 1.7 GHz, 2 GB RAM şi conectivitate 4G LTE, dar şi o baterie de 2700 mAh.

Terminalul foloseşte o cameră principală de 13 MP şi una frontală de 8 MP şi costă 1699 lei la liber. Sau el poate fi cumpărat cu un sistem de rate la Digi, cu un avans de 850 de lei şi 12 rate a câte 71 de lei pe lună, cu dobânda de 0%. Între timp Sony a anunţat telefonul Xperia C4, un handset axat pe selfie şi dotat cu o cameră frontală de 5 MP cu blitz, dar şi un eran IPS Full HD de 5.5 inch, procesor octa core MediaTek şi 2 GB RAM. În spate avem o cameră de 13 MP cu OIS.

ZTE Nubia Z9 a debutat oficial în sfârşit, după foarte multe scăpări şi fotografii ajunse pe web. El are cu adevărat margini uşor curbate ale ecranului şi vine cu display edge to edge. El şochează prin lipsa de butoane şi vine cu procesor Snadpragon 810 şi 4 GB RAM la pachet şi nu 8 GB aşa cum auzisem iniţial. Terminalul are o baterie de 2900 mAh, acustica hiFi, iar marginile ecranului sau de 5.2 inch cu sticlă 2.5D sunt interactive, gesturile aplicate pe aceste margini fiind interpretate drept comenzi.

Handsetul are preţ de pornire de 565 dolari. La secţiunea FAIL/WIN îl avem întâi pe Elephone P7000 drept WIN, telefonul având dotări foarte bune pentru preţul de 160 de dolari. El poate fi rezervat pe o pagină dedicată a producătorului chinez şi aduce la preţul mai sus menţionat 3 GB RAM, scanner de amprente, baterie de 3450 mAh şi ecran Full HD de 5.5 inch. Să vedem totuşi dacă persoanele care au făcut comandă îşi vor primi terminalele.

Pe partea de FAIL se prezintă din nou Sony, care nu mai face faţă cu livrările de senzori foto pentru terminale mobile, fiind silită să neglijeze anumite companii din China. Partea leului din senzori revine celor de la Apple şi Samsung, iar alte companii rămân pe dinafară, precum HTC care a folosit neinspiratul senzor Toshiba pe HTC One M9.

Trecem apoi la întrebări, unde am răspuns şi la întrebări pe forum, dar şi pe YouTube. Pe forum aţi aflat ce părere am despre filmul Gone Girl şi câtă vreme vor mai rula jocuri noi telefoanele cu procesor Snapdragon 400. Pe YouTube, am discutat despre jocuri propuse la review, precum Pocket Heroes sau Power Rangers Dash, despre BlackBerry Passport şi dacă mai merită cumpărat sau despre ziua în care publicam Mobicast.

Am mai vorbit şi despre actualizarea la Lollipop pentru HTC Deşire 820, despre LG G4 şi pielea din spate versus protecţia animalelor, m-am plâns de câteva probleme din Windows 8 şi aţi aflat dacă ţin cu Real Madrid sau Barcelona. În cele din urmă am discutat şi despre locul unde puteţi găsi NFS No Limits şi planurile de viitor Mobilissimo.ro.

Apoi am intrat în rubrica Diverse, în care v-am anunţat că a apărut jocul Grim Fandango pe Android şi iOS, un joc al copilăriei mele din 1998, joc horror adventure foarte bine realizat. Am discutat şi despre meciul Dinamo - Steaua, dar şi despre Mayweather - Paquiao, primul fiind peste aşteptări, iar al doilea sub. M-am oprit şi asupra a două seriale noi: Halt and Catch Fire şi Major Lazer.

Primul descrie perioada timpurie a epocii PC în anii 80, când 3 genii încercau să creeze un rival pentru IBM, iar al doilea serial e despre rasta, ganja, cultura jamaicană şi super eroi trăzniţi. Că ultima menţiune aflaţi că s-a lansat şi Mortal Kombat X pe Android. Cam acesta a fost Mobicast 66 şi vă aşteptam în continuare cu întrebări pe Forum şi YouTube şi ne găsiţi pe site, Facebook, Twitter şi Google+.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×