POCO F3 rulează Android 11 cu MIUI 12 aplicat peste, ca orice telefon Xiaomi care se respectă. Începem cu partea de securitate, unde avem cititorul de amprente integrat în butonul plat lateral, care este excelent la capitolele precizie şi viteză de deblocare. Avem şi deblocare facială, dar e doar 2D, aparent o pacalesc şi pozele.
Video-review POCO F3, secțiunea OS & UI & UX & APPS
Apoi primim atât Dark Mode, aplicat la nivel de sistem şi unele aplicaţii, dar şi Always On Display, care e personalizabil. Vreau să menţionez şi că nu avem LED pentru notificări pe acest telefon, dar putem seta iluminarea marginilor curbate ale ecranului pentru a semnala notificări. Pentru multitasking primim zona de Recents, cu două coloane pentru aplicaţiile deschise, dar şi split screen şi o fereastră plutitoare. Pentru cei care vor un telefon mai arătos, există wallpaper-uri dinamice şi complexe (Red Planet, Home şi Geometry).
Galerie capturi de ecran POCO F3
Există şi app drawer aici, organizat pe categorii, precum Tools, Games, Media şi altele. Cu un swipe în jos accesezi zona de notificări şi Quick Settings, dar le poţi şi desperechea pe cele două şi avea Quick Settings sub formă de Control Center în stil iOS. Notificările vor fi mutate în stânga acum. Avem şi opţiuni de personalizare pentru font, culori, iconuri, sonerii, pentru cei care vor ca telefonul lor să fie... altfel.
Xiaomi a umblat la confidenţialitate, astfel că există o funcţie care scoate metadata din pozele partajate. MIUI mai aduce şi propria aplicație Gallery, propriul player muzical şi cel video. Există şi aplicaţia Security, care administrează resursele, scanează în căutare de malware şi administrează consumul de date. Cel mai din stânga Homescreen include ştiri Google şi vremea.
Experienţă clasică MIUI 12.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- 🛒 Mi-home.roaflă prețul
- 🛒 evoMAGaflă prețul
- 🛒 QuickMobile (cupon -3%: QUICK202)află prețul
- 🛒 eMAGaflă prețul
- 🛒 Vexioaflă prețul
- 🛒 ITarenaaflă prețul
- ⚖️ COMPARIaflă prețul