Probleme pentru Google Maps În versiunea iOS: Încalcă legile europene de protecție a datelor personale

Autor:  | Publicat în:  Aplicatii Telefoane 1.020 ori
<b>Probleme pentru Google Maps În versiunea iOS: Încalcă legile europene de protecție a datelor personale</b>Deși Google Maps pentru iOS a fost primit cu multă căldură de utilizatori, se pare că softul întâmpina acum probleme legale. Centrul Independent Pentru Protecție a Intimității Schleswig-Holstein afirmă că pagina de setup de la pornirea lui...

Deși Google Maps pentru iOS a fost primit cu multă căldură de utilizatori, se pare că softul întâmpina acum probleme legale. Centrul Independent Pentru Protecție a Intimității Schleswig-Holstein afirmă că pagina de setup de la pornirea lui Google Maps pentru iOS încalca legile europene ale protecției de date personale.

Ca majoritatea aplicațiilor de smartphone, Google Maps necesita ca utilizatorii să îi accepte termenii de utilizare și politicile la setup-ul inițial. Google oferă și obișnuita avertizare ca utilizatorul își va partaja localizarea pe harta și informații vor fi colectate pentru a îmbunătăți softul. Ei bine, zona care trebuie bifata pentru a accepta termenii e deja activată și nu există o opțiune de a renunța la aceste cerințe. Acest aspect încalca legile europene și se pare că documentele oficiale afirma că și dacă Google ar implementa acum opțiunea de a renunța la localizare și colectare de date, tot ar rămâne încălcarea legii.

Se pare că utilizatorul trebuie să primească în aplicație opțiunea de a accepta colectarea de informații sau de a nu accepta. în plus, se pare că acea "colectare anonimă de informații" nu e deloc anonimă, existand numeroase identificatoare pentru fiecare persoană. Google poate aduna date despre rutele pe care călătoriți și în acel moment pot fi strânse și alte detalii personale. Google a răspuns rapid la acuzații, afirmând că utilizatorul are opțiunea de a dezactiva colectarea de informatii oricând.

Se va lăsa cu un proces european?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×