Profitul semestrial al celor de la Nokia scade cu 40% - probleme in paradis?

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.532 ori
<b>Profitul semestrial al celor de la Nokia scade cu 40% - probleme in paradis?</b>In vreme ce alte companii producatoare de telefoane mobile ar fi multumite cu un profit trimestrial net de 221 de milioane de euro, Nokia se declara dezamagita de acest rezultat pentru trimestrul 2. Finlandezii au o problema, daca ne gandim ca in aceeasi...

In vreme ce alte companii producatoare de telefoane mobile ar fi multumite cu un profit trimestrial net de 221 de milioane de euro, Nokia se declara dezamagita de acest rezultat pentru trimestrul 2. Finlandezii au o problema, daca ne gandim ca in aceeasi perioada a anului trecut, compania a obtinut 380 de milioane de euro.

Scaunul CEO-ului Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo (imagine sus) era deja nesigur, iar noile rezultate nu fac decat sa puna paie pe foc. Interesant e faptul ca Nokia a obtinut 380 de milioane de euro in trimestrul 2 din 2009, un an marcat de probleme economice, iar acest profit a scazut (download pdf) cu 40% intr-un an 2010 in care economia globala s-a redresat.

Pretul mediu pentru un handset al companiei era de 64 de euro in 2009, scazand la 62 in primul trimestru al acestui an si la 61 in cel de-al doilea. Nokia afirma ca a simtit presiunea scaderii preturilor rivalilor sai, mai ales in segmentul smartphone-uri high end. E nevoie de un terminal-hit pentru a incheia aceasta pasa proasta... Nokia N9?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×