Realme a ţinut astăzi un eveniment oficial, în cadrul căruia a prezentat nouă serie de telefoane Realme 8. Este o premieră pentru că Realme 8 Pro e primul telefon Realme care vine cu o cameră de 108 megapixeli. Aceasta a fost detaliată într-un eveniment separat Realme cu câteva săptămâni în urmă şi punea mare accent pe crop, în loc de zoom.
Design și display
Realme 8 Pro este un telefon fabricat din policarbonat, cu un spate cu textură punctată şi cuvintele "Dare to Leap" scrise cu litere de o şchioapă. Are butoanele de volum şi Power în dreapta şi ar fi uşor de folosit cu o singură mână. Măsoară 8.1 mm în talie şi cântăreşte 176 de grame. Vine pe galben, albastru sau negru cu un uşor gradient. Finisajul este numit "silver crystal".
Telefonul vine cu un ecran de 6.4 inch AMOLED, cu orificiu pentru camera selfie şi rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli. Refresh rate-ul este de 60 Hz şi avem cititor de amprente integrat în ecran. Promite o luminozitate de până la 1000 nits şi avem touch sampling rate de 180 Hz pentru gameri.
Hardware
- Procesor: Qualcomm Snapdragon 720G
- Display: 6.4 inch, Super AMOLED, Full HD+
- RAM: 6/8 GB LPDDR4X
- Stocare: 128 GB UFS 2.1 + microSD (separat de cele nano SIM)
- Baterie: 4500 mAh, încărcare pe fir la 50W
- Cameră selfie: 16 MP
- Cameră spate: 108 MP + 8 MP ultrawide + 2 MP Macro + 2 MP monocrom
- Conectivitate: 4G, WiFi dual band, Bluetooth 5.0, USB-C.
Cameră
Realme 8 Pro are o cameră principală de 108 megapixeli, alături de o cameră ultrawide de 8 MP (F/2.25, unghi de 119 grade, lentilă 5P), una Bokeh/Monocromă de 2 MP şi una Macro de 2 MP (captură la 4 cm). Camera selfie are rezoluţie de 20 MP. Camera principală filmează în 4K la 30 FPS sau Full HD la 30 sau 60 FPS şi utilizează un senzor Samsung HM2, cu pixeli de 0.7 microni şi suport pentru tehnologie pixel binning 9 în 1, cum oferea Galaxy S20 Ultra. Poza finală are 12 MP.
Senzorul e generos ca mărime, la 1/1.52 inch şi vine cu deschidere F/1.9. Aduce şi "zoom", de fapt crop până la 3X şi sunt realizate 8 cadre combinate într-o singură imagine pentru a obţine o poză reuşită cu zoom. Există şi o funcţie nouă a camerei numită AI Mixed Portrait, care îţi permite să filmezi un peisaj şi apoi pe tine şi să le alipeşti.
Primim şi funcţii speciale de captură nocturnă, atât foto, cât şi video (Ultra Nightscape Video). Starry Mode pentru video îţi permite să faci 240 de cadre într-o oră şi o să obţii un soi de time lapse de 8 secunde care prezintă mişcările astrelor. Alte funcţii ale camerei sunt Tilt Shift, Dynamic Bokeh, Dual Video, Cinematic Portrait. Camera frontală suportă AI Beauty, Portrait, Nightscape Selfie.
Software + altele
Noul venit rulează Android 11 cu Realme UI 2.0 cel mai nou peste, care aduce destul de mult cu ColorOS de la Oppo. Există şi aplicaţii că Phone Manager, Game Space şi File Manager, dar fără prea mult bloatware. Bateria de 4500 mAh ar oferi până la 20 de ore de vizionare YouTube sau 8 ore de gaming.
La pachet avem un încărcător de 65W, care poate alimenta bateria la 50% în 17 minute. Ca acustică avem un difuzor singular jos, plus jack audio, dar şi promisiunea suportului Hi-Res Audio.
Preţ şi disponibilitate
Pentru început telefonul se vinde în India, iar de pe 31 martie ajunge în Marea Britanie. Costă în jur de 279 de euro versiunea de bază, cu 6 GB RAM. Cea cu 8 GB este 299 euro.