Un nou tip de baterie inmagazineaza energie condensata, la un nivel aproape nuclear

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.912 ori
<b>Un nou tip de baterie inmagazineaza energie condensata, la un nivel aproape nuclear</b>Profesorul de chimie Choong-Shik Yoo, de la Universitatea Washington State a oferit recent detalii despre un nou tip de baterie, capabila sa stocheze energie condensata la un nivel aproape nuclear. Bateria este fabricata din difluorura de Xenon, un...

Profesorul de chimie Choong-Shik Yoo, de la Universitatea Washington State a oferit recent detalii despre un nou tip de baterie, capabila sa stocheze energie condensata la un nivel aproape nuclear. Bateria este fabricata din difluorura de Xenon, un cristal alb.

Acest cristal a fost amplasat intr-un DAC (Diamond Anvil Cell), un instrument folosit de oamenii de stiinta in experimente, cu rolul de a comprima la nivele ridicate parti de material. Doua alte instrumente de acest gen au fost folosite pentru a genera o presiune ridicata intr-un spatiu de mici dimensiuni.

Presiunea rezultata a fortat moleculele din difluorura de Xenon sa se apropie, presiunea ajungand la 1 milion de atmosfere. Cand s-a intamplat acest lucru, moleculele au format structuri metalice 3D in retea. Energia mecanica rezultata din compresie a fost transformata si stocata drept energie chimica.

Este vorba despre o energie uriasa, de un nivel aproape nuclear, iar tehnologia ar putea avea aplicabilitate in domeniul superconductorilor si materialor super-oxidante.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×