Xiaomi Mi 9 primeşte cea mai mare notă DxOMark la filmare; Punctajul general e impresionant

1.663 ori
<b>Xiaomi Mi 9 primeşte cea mai mare notă DxOMark la filmare; Punctajul general e impresionant</b>Xiaomi Mi 9 a debutat astăzi, în încercarea chinezilor de a fura din hype-ul lui Samsung Galaxy S10, care va fi anunţat diseară. Ca orice flagship care se respectă, terminalul a ajuns rapid pe mâna celor de la DxOMark, care au emis deja

Xiaomi Mi 9 a debutat astăzi, în încercarea chinezilor de a fura din hype-ul lui Samsung Galaxy S10, care va fi anunţat diseară. Ca orice flagship care se respectă, terminalul a ajuns rapid pe mâna celor de la DxOMark, care au emis deja verdictul legat de cameră triplă a handsetului. Iar rezultatul e tare generos.

Mostre foto Xiaomi Mi 9

Trebuie să ştiţi că Xiaomi a urcat pe podium cu acest telefon, având un scor de 107 puncte. Pe locurile 1 şi 2 sunt Huawei Mate 20 Pro şi Huawei P20 Pro, cu câte 109 puncte. Pe 4 e iPhone XS Max cu 105 puncte, deci noul Xiaomi stă foarte bine între ele.

Mostre foto Xiaomi Mi 9

Mai impresionant decât scorul general este nota de la video, cu 99 de puncte obţinute, ceea ce ar face din Xiaomi Mi 9 telefonul care filmează cel mai bine de până acum, cu cel mai mare scor. Flagship-ul vine cu o cameră triplă în spate, care integrează o cameră principală de 48 de megapixeli, însoţită de una de 12 MP cu obiectiv tele şi una de 16 MP cu obiectiv super wide angle.

Mostre foto Xiaomi Mi 9

Are şi telemetru laser, PDAF şi bliţ LED. Camera frontală este de 20 MP. DxOMark a lăudat la acest telefon expunerea, care e foarte precisă, dar şi culorile excelent calibrate şi balansul de alb. Şi bliţul LED a primit ceva laude în condiţii de luminozitate scăzută. Nu totul e perfect, pentru că dynamic range-ul e încă limitat, cu mai puţine detalii în zonele mai umbrite.

Mostre foto Xiaomi Mi 9

Şi scenele prea luminoase pot pune probleme. Autofocalizarea a primit un scor mare, de 96 de puncte, fiind lăudată de francezi. Zoom-ul are totuşi doar 67 de puncte, deşi vorbim aici de zoom optic 2X cu obiectiv tele, fiind clar sub ce oferă un Huawei Mate 20 Pro de exemplu.

Mostre foto Xiaomi Mi 9

Pe partea de captură video, testerii au lăudat detaliile, stabilizarea eficientă, nivelul scăzut de zgomot şi focalizarea rapidă. Doar ceva ghosting şi zgomot în low light sunt neajunsuri la captura video. Vă invit să vedeţi întreaga analiză aici, dar un lucru e sigur: Xiaomi a intrat în liga băieţilor mari odată cu Mi 9 şi camera sa triplă.

Mostre foto Xiaomi Mi 9

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×