După ce am testat Motorola Moto G100, e momentul să vedem ce poate un mezin al său, Moto G50. El împrumută ecranul HD+ de 90 Hz de la Moto G30, inaugurează procesorul Snapdragon 480 5G şi vine cu o ergonomie deosebită. E printre cele mai accesibile telefoane 5G de pe piaţă, un model midrange cu o baterie mare şi un Android curat. Îl scoatem din cutie mai jos.
Unboxing
Telefonul costă pe site-ul Motorola România 1.099 lei, în varianta cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare, de culoare Steel Gray. Se mai vinde şi pe Aura Green, în afară de această nuanţă. În cutie găsim o husă, cheiţa SIM, manual, cablu de la USB-C la USB-C, dar şi încărcător de 10W.
Design
Moto G50 este fabricat din plastic şi are un spate lucios, care prinde "ape" cam ca Honor 8X. Aduce puţin şi cu spatele telefoanelor Moto G9. Aderența şi ergonomia sunt excelente aici, datorită unui spate uşor rotunjit, dar şi unei muchii plate. Stă excelent în palmă. Cititorul de amprente e în spate, iar Moto oferă un extra buton fizic pe lateral pentru Google Assistant. Mai oferă şi un strat protector contra apei, aplicat pe carcasă, dar şi o talie de 9 mm şi greutate de 192 de grame. Construcţie destul de solidă.
Display şi hardware
Telefonul vine cu ecran IPS LCD de 6.5 inch, cu rezoluţie de 1600 x 720 pixeli, aspect 20:9 şi breton picătură. Are refresh rate de 90 Hz şi împrumută panoul de la Moto G30. La interior se află noul procesor Snapdragon 480 5G, cel mai ieftin CPU Qualcomm 5G, luând locul lui Snapdragon 690 5G, care deţinuse acest titlu înaintea sa. E un CPU octa core de 8 nm, cu GPU Adreno 619. În acest caz e însoţit de 4 GB RAM, 64 sau 128 GBstocare şi slot microSD, care oferă până la 1 TB extra stocare.
Bateria este o unitate de 5000 mAh, cu încărcare la 15W, aş zice selling point pentru acest telefon. Vine şi cu jack audio, difuzor singular jos, iar pe partea de conectivitate avem 4G, 5G, WiFi dual bând, Bluetooth 5.0, GPS, Glonass şi Galileo. Avem şi NFC pentru plăti cu mobilul, dar şi un port USB-C 2.0 jos.
Cameră
În faţă se află o cameră de 13 MP într-un breton picătură şi ea vine cu deschidere F/2.2. În spate se află un modul dreptunghiular clasic pentru seria Moto G din ultimul an, cu senzor principal de 48 MP, cu deschidere F/1.7 şi tehnologie Quad Pixel. Combină 4 pixeli în 1 şi scoate poze de 12 MP. Avem şi cameră Macro de 5 MP, cu deschidere F/2.4, dar şi o cameră Bokeh de 2 MP, cu deschidere F/2.4.
Toate completate de bliţ LED, filmare Full HD la 30 sau 60 FPS, iar opţiunile camerei includ moduri ca Pro, Portret, Cutout, RAW, Spot Color, Macro Video şi Slow Mo, dar şi Time Lapse şi Hyperlapse. Primim şi filmare HD la 120 FPS.
Software şi concluzii înainte de review
Moto G50 rulează Android 11 într-o versiune stock, cu un My UX care oferă nişte personalizare la nivel de iconuri, stil, fundaluri, fonturi şi altele. Are şi o serie de gesturi, funcţii pentru gameri GameTime, dar şi opţiuni de egalizare audio. Cu ce am rămas în minte de la acest telefon? Cu o ergonomie deosebită, cu o baterie mare, refresh rate de 90 Hz şi un procesor care mă intrigă.
Altă dată Snapdragon 400-urile erau asociate telefoanelor entry level, acum aşa un CPU tine în picioare un midranger 5G. Aflaţi ce poate în recenzie!
Motorola Moto G50, prețuri actualizate: