După ce am scos din cutie Motorola Moto G60, acum aruncăm o privire şi peste Moto G60s, o versiune a sa cu baterie un pic mai mică, dar care se încarcă de 2.5 ori mai rapid. E şi mai ieftin, ajungând la 849 lei de Black Friday-ul de pe site-ul Motorola România. În continuare e un telefon midrange, de această dată cu camera quad, camera selfie cu filmare 4K şi bliţ LED, dar şi ecran mare, de 6.8 inch cu refresh rate de 120 Hz. A apărut internaţional în august şi la noi a ajuns la început de toamnă. Făcând o analiză rapidă a comentariilor voastre de pe YouTube mi l-aţi cerut la review poate mai mult decât unele flagshipuri. Azi... mă conformez! Deocamdată cu un unboxing.
Pe scurt:
Moto G60s e un Moto G60 mai uşor, cu baterie cu 1000 mAh mai mică, dar încă bună la 5000 mAh. Se încarcă la 50W, ceea ce sub 900 lei e record. Păstrează ecranul de 6.8 inch şi 120 Hz de la Moto G60, dar renunţă la camera de 108 MP în spate. Primeşte totuşi un senzor în plus pentru un ansamblu quad, cu camera principală de 64 MP. E în continuare un telefon de consum media şi de gaming, cu un CPU Helio deja cunoscut de mulţi şi apreciat.
Unboxing:
În cutie găsim
- husa
- manual
- cheiţa SIM
- cablu de la USB-C la USB-a
- încărcătorul de 50W cu două porturi: un USB-A şi un USB-C (de văzut dacă poate încărca două terminale simultan)
Design:
Designul e diferit faţă de la Moto G60. Telefonul e simţitor mai uşor, dar un pic mai alunecos. Spatele e dungat şi mat, nu lucios, dar atrage niscaiva amprente.. Rămâne un telefon fabricat din plastic (rama şi spate) şi măsoară 9.6 mm şi cântăreşte 212 grame. E parcă mai puţin lung şi îngust decât Moto G60. Corpul are protecţie contra stropirii, dar nu se duce la IP Protection. E o oarecare eleganţă conferinţa de acel spate dungat. Muchiile ecranului sunt groase, în special bărbia, dar nu la modul exagerat. Nuanţele de culoare de aici sunt Ink Blue şi Iced Mint.
Hardware:
Motorola Moto G60s are un ecran IPS LCD de 6.8 inch, cu rezoluţie de 2460 x 1080 pixeli, suport HDR10 şi refresh rate de 120 Hz, dar şi cu orificiu în ecran pentru camera selfie. Pare să fie acelaşi ecran de pe Moto G60. Avem bliţ LED pentru camera selfie, bine deghizat în muchia de sus. La interior se afla un procesor MediaTek Helio G95 de 12 nm, unul octa core de 2.05 Hz, cu GPU Mali G76 MC4. Era găsit şi pe Realme 7, Realme 8 şi Redmi Note 10S.
Telefonul se găseşte în variante cu 4 sau 6 GB RAM, 128 GB stocare UFS 2.1, dar şi slot microSD. Bateria de 5000 mAh se încarcă la 50W, record absolut de încărcare în zona de sub 900 de lei. Lista de dotări e completată de un speaker singular jos, jack audio de 3.5 mm, iar cititorul de amprente e în spate, "că pe vremuri". La conectivitate bifam 4G, Wi-Fi dual band, Bluetooth 5.0, GPS, Glonass, Galileo, NFC, radio FM şi port USB-C 2.0. Totul încheiat cu un buton fizic Google Assistant.
Camera:
În faţă se află o cameră de 16 MP (Moto G60 avea una de 32 MP), cu bliţ LED şi filmare 4K la 30 FPS. În spate se afla o cameră quad cu modul dreptunghiular rotunjit pe colţuri. Se schimbă modulul de 108 MP de pe Moto G60 unul principal de 64 MP, cu deschidere F/1.7 şi PDAF, plus o cameră ultrawide de 8 MP, deschidere F/2.2 şi 119 grade. Avem şi camera Macro de 5 MP şi una Bokeh de 2 MP, ultimele două cu deschidere F/2.4.
Există şi bliţ LED şi filmare 4K la 30 FPS. Interfaţa e bogată în opţiuni şi include funcţii că Spot Color, Panorama, Cutout, Cinemagraph, Ultra Resolution, Dual Capture, Portrait, Night Vision, Group Selfie şi Pro. Pe partea de AI avem Low Light AI, Shot Optimization, Stabilization.
Software
Că software primim Android 11 într-o versiune stock şi cu acea aplicaţie My UX. Ea aduce personalizare de culori, iconuri, fonturi şi altele, multiple gesturi de control, Peek Display şi Attentive Display, dar şi funcţii pentru gameri că Moto Gametime, plus egalizatoare audio.
Impresii înainte de review
Moto G60s e un soi de Moto G60 mai Light, care compensează cu încărcare mult mai rapid, pentru cei care se grăbesc. Rămâne un telefon de consum media, muzica şi filme, dar şi jocuri prin prisma unui CPU Helio care de vreo 2 ani dovedeşte ce era de dovedit. Timpul l-a ajuns din urmă şi unele jocuri noi se vor juca pe High, nu Ultra. Rămâne acum să începem testele şi să vedem mai ales în cât timp se încarcă bateria şi cum se descurcă camera.