Nokia 9 Pureview Unboxing: întoarcerea lui Pureview, cu 5 camere pe bază de Light, un format compact (Video)

1.490 ori
<b>Nokia 9 Pureview Unboxing: întoarcerea lui Pureview, cu 5 camere pe bază de Light, un format compact (Video)</b>Nokia 9 Pureview este primul telefon prezentat la MWC 2019 care ne ajunge în teste. Reprezintă o revenire a unui nume sonor, Pureview, asociat cu cea mai bună optică de pe mobile în ultimul deceniu. Nokia 808 Pureview făcea furori în 2012 şi cred că..

Nokia 9 Pureview este primul telefon prezentat la MWC 2019 care ne ajunge în teste. Reprezintă o revenire a unui nume sonor, Pureview, asociat cu cea mai bună optică de pe mobile în ultimul deceniu. Nokia 808 Pureview făcea furori în 2012 şi cred că s-ar ţine bine şi acum, dar fără Symbian la bord. Nokia Lumia 1020 rămâne la rândul său respectabil, folosind tehnologie similară. Nokia 9 Pureview este încununarea lor şi final de trilogie, ce tinde a se transforma în serial în toată regula. Prețul telefonului de altfel subminează flagship-urile actuale și cele de anul trecut la costul de doar 2799 lei. Îl scoatem din cutie mai jos.

Prezentat la MWC 2019 drept primul telefon cu 5 camere în spate, acest device vine cu tehnologie Pureview, Zeiss şi Light. Light e compania care a realizat acel telefon concept cu 16 camere în spate cu câţiva ani în urmă. E o firmă inovatoare pe partea de optică şi care a început să prindă contracte cu marii producători de telefoane.

Cutia lui Nokia 9 Pureview

În ciuda realizărilor optice, Nokia 9 nu are vreo protuberanţă pentru cameră în spate. Are un panou din sticlă arătos, cu o patină foarte glossy, dar nu deranjantă. În cutia se află încărcătorul de mari dimensiuni (are nevoie de adaptor), cablul USB Type-C şi o pereche de căşti similare cu cele ce veneau cu Nokia 8. Avem şi o cheiţă pentru SIM şi un manual în cutie.

Căști Nokia 9 Pureview

Un lucru ciudat e că perechea de căşti oferită la pachet vine cu conector de 3.5 mm, deşi telefonul nu are jack audio. Primim totuşi un adaptor USB Type-C to 3.5 mm. Telefonul este fabricat din sticlă şi metal, are un aspect premium, deşi "bărbia" şi "fruntea" sunt cam mari pentru 2019. Zona frontală nu e chiar foarte diferită de cea a lui Nokia 8 ca look.

Nokia 9 Pureview măsoară 8 mm în talie şi cântăreşte 172 de grame. Are corp rezistent la apă şi praf în regim IP67 şi oferă încărcare wireless, după cum ne-a semnalat şi spatele din sticlă. Ecranul este un P-OLED de 5.99 inch cu rezoluţie de 2280 x 1440 pixeli şi suport HDR10. La interior găsim un procesor Snapdragon 845, 6 GB RAM şi 128 GB stocare, dar nu şi slot microSD. Să vedem unde vom ţine fişierele DNG/RAW...

Încărcător Nokia 9 Pureview

Bateria este o unitate de 3.320 mAh, iar pe partea de conectivitate avem USB Type-C, Bluetooth 5.0, WiFi a/b/g/n/ac şi 4G LTE. Nuanţa acestui device se numeşte "Midnight Blue", iar ecranul mai sus menţionat integrează un cititor de amprente, iar ca alternativă avem şi deblocarea facială. Şi iată-ne ajunşi şi la cameră, cu o unitate selfie de 20 MP, cu deschidere F/1.8 şi Pixel Binning. Această tehnologie combina câţiva pixeli în unul singur şi scoate cadre de 5 megapixeli mai luminoase.

Nokia 9 Pureview

Punctul de atracţie e totuşi modulul din spate, cu 5 camere integrate. 2 sunt camere RGB şi 3 sunt camere monocrome. Primele prind culori mai vii, iar cele monocrome extra lumina. Avem şi un al şaselea senzor Time of Flight, pentru captură de adâncime. Există şi un bliţ dual tone aici şi nu primim camere tele sau camere wide aici.

Secretul lui Nokia 9 e că el combina 5 fotografii în una singură şi cele 5 camere fac poza simultan. Acest handset capturează 1200 de straturi de adâncime, acolo unde un telefon normal prinde doar 10. Camera oferă şi 12 stop-uri de dynamic range. Reglajul Bokeh se face din software şi avem foarte multe opţiuni de editare, printr-un parteneriat cu Google Photos şi unul cu Adobe, care pune la bătaie un Lightroom special. Editam fotografii RAW direct pe telefon, ceea ce nu am mai văzut până acum.

Am înţeles şi că Nokia 9 Pureview va fi un produs în ediţie limitată, cu mai puţine unităţi decât alte telefoane Nokia. Interfaţa camerei este minimalista şi avem şi o nouă Pro Camera cu controlul manual sporit. Până acum mi se pare un telefon foarte elegant, compact şi cu o cameră care promite să facă furori. Ca prim neajuns văd lentoarea trecerii între modurile foto ale camerei.

Revenim cu review şi mostre legendare (presimt) cât de curând.

Telefonul testat e venit din UK, iar unitățile ce se vor pune în vânzare în România, toate vor avea încărcător conform normelor UE, adică unul ce poate fi folosit fără adaptor.

Nokia 9 Pureview, prețuri actualizate:

Nokia 9 Pureview Unboxing

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×