Allview Soul X5 Pro: OS, UI, aplicaţii cu un Visual UI, AVI, Oreo 8.1 capabile

939 ori
<b>Allview Soul X5 Pro: OS, UI, aplicaţii cu un Visual UI, AVI, Oreo 8.1 capabile</b>Allview Soul X5 Pro rulează Android 8.1.0, versiune de OS pe care nu o vedem nici măcar pe unele telefoane cu pretenţii în ziua de azi, mă refer la marile flagship-uri evident. Majoritatea stau cantonate la Android 8.0 şi atât.

Allview Soul X5 Pro rulează Android 8.1.0, versiune de OS pe care nu o vedem nici măcar pe unele telefoane cu pretenţii în ziua de azi, mă refer la marile flagship-uri evident. Majoritatea stau cantonate la Android 8.0 şi atât.

Allview Soul X5 Pro rulează un Oreo cu Visual UI 3.0 aplicat peste şi oferă o funcţie ce va permite să ascundeţi bretonul cu un simplu swipe în jos. O altă noutate e navigarea prin interfaţă cu gesturi swipe în loc de butoane virtuale. Mă refer la Home, Back şi Recents. Ele sunt înlocuite cu gesturi de swipe în sus în locul unde ar fi fost respectivele butoane.

Allview Soul X5 Pro cu breton si fara breton

Multitasking-ul se face pe bază de carusel şi avem şi split screen în ecuaţie, dar nu pentru aşa multe aplicaţii cum am văzut pe alte telefoane. Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm opţiuni ca Wallpaper, Arrange, Search, Desktop, dar şi Setări legate de layout, gesturi şi mod desktop. Cu toate acestea aranjăm ecranele Home şi itemurile de pe ecran aşa cum dorim.

Interfață grafică Allview Soul X5 Pro

Mai avem şi tranziţii şi widget-uri (stock şi unele custom Allview). În porţiunea dropdown se afla notificările, dar şi Quick Settings, acestea din urmă cu un foarte util shortcut pentru a captura video de pe ecran, funcţie bună pentru gamerii care vor să îşi înregistreze performanţele sau pentru cei care vor să arate şi altora aplicaţiile sau personalizarea desktopului.

Intrăm şi în Setări unde găsim funcţia Features, care mi se pare utilă unui proaspăt cumpărător al telefonului. Ne arată tot ce e nou la acest terminal Allview faţă de predecesorii săi. Are funcţia Data Clone, Face ID, Bokeh pentru camera din faţă şi spate, Selfie în Grup, Gesturi pe Breton, Încărcare Wireless. Tot în Setări avem şi funcţia DND şi Security, care se realizează cu Face ID şi scanner de amprente.

Video-review Allview Soul X5 Pro, secțiunea Interfață, OS, Funcții, Apps

Ei bine pe vremea când Allview începea primele teasere pentru Deep Face ID, cu scanare facială 3D via senzor infraroşu, era prima companie care aborda scanare facială 3D în zona Android. Global erau doar Apple cu iPhone X şi Allview cu acest telefon care ofereau deblocare de acest tip. Ulterior a apărut şi Xiaomi cu Mi 8 şi propriul mecanism biometric similar. Aşa cum v-am arătat şi la unboxing, deblocarea facială e foarte rapidă, la egalitate cu ASUS ZenFone 5 să zicem.

Deep Face ID demo

Procesul de setup e un pic mai lung decât aş dori poate. Cât despre scannerul de amprente, acesta are un setup în 15-16 paşi şi oferă la rândul său deblocare rapidă prin apăsarea scannerului de amprente din spate. Avem şi alte funcţii pe care le-am găsit în setări, precum Smart Lock şi Encrypt, dar şi App Multi Open, care ne permite să folosim multiple instante de Whatsapp de exemplu.

Apoi vin gesturile smart şi acel Suspend Button plutitor, cu shortcut-uri, dar şi un mod de utilizare cu mănuşi, plus Clear Memory. Pe lista de aplicaţii preinstalate avem 37 de nume, nu chiar bloatware, dar nici cele 20 şi ceva de la Nokia-uri. Utile sunt Notes pentru luat notiţe, busolă (Compass), Snapseed pentru editare foto şi System Manager, cu un cache cleaner şi alte managere de consum de baterie şi trafic date.

Nu am uitat de asistentul AVI, care mai nou ştie Text to Speech şi ne poate citi mesajele sau ştirile după ce îi bifam o listă de surse. Ne poate spune horoscopul pe ziua respectivă, ce e la TV, are integrare Wikipedia şi ştie şi bancuri cu semafoare chiar. Se descurcă şi cu ceva date despre echipa preferată de sport (scoruri), poate seta remindere, adăugă ceva pe lista de cumpărături sau să pornească o melodie, camera sau un clip YouTube. Net evoluat de la ultimele versiuni.

L-am încercat pe repede înainte şi pe Touravi, o aplicaţie nouă de la Allview şi aflată în faza beta. Are rol turistic şi este practic un soi de Google Lens mai simplu, pe bază de AI şi Helio P60. El va afişează cătarea camerei şi o foloseşte pentru a identifica obiectivele turistice din jurul vostru. Odată identificată Biserica Neagră, Casa Poporului, Turnul Eiffel etc va începe să afişeze hoteluri, restaurante, cafenele din jur pe hartă.

Oferă shortcut-uri către Wikipedia, rezervări şi are chiar şi AVI integrat, care va reda vocal informaţii utile. O experienţă mai completă decât oricând pe acest Allview.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×