Motorola Moto G6 Plus: Cameră bună mai mult ziua, filmează selfie bine şi are culori credibile

1.196 ori
<b>Motorola Moto G6 Plus: Cameră bună mai mult ziua, filmează selfie bine şi are culori credibile</b>Motorola Moto G6 Plus a fost primul model din seria Moto G6 pe care l-am testat şi aş zice că am început cu ce trebuie, cu cel mai puternic model. A prins şi ocazia de a fi testat cum trebuie, în cadrul unui concediu la Braşov, cu extra fundal vizual..

Motorola Moto G6 Plus a fost primul model din seria Moto G6 pe care l-am testat şi aş zice că am început cu ce trebuie, cu cel mai puternic model. A prins şi ocazia de a fi testat cum trebuie, în cadrul unui concediu la Braşov, cu extra fundal vizual, mai fistichiu decât parcurile din Bucureşti.

Telefonul are o cameră duală în spate, cu senzor de 12 MP şi 5 MP, primul cu deschidere F/1.7 şi tehnologie Dual Pixel, dar şi PDAF. Avem şi bliţ dual LED dual tone, filmare 4K, iar senzorul secundar de 5 MP are rolul de detecţie a adâncimii. Vine cu deschidere F/2.2.

Pentru selfie avem fix acelaşi lucru ca şi la Moto G6 şi Moto G6 Play: o cameră de 8 megapixeli cu propriu bliţ LED. Camera principală are focalizare rapidă, dar viteza de fotografiere putea fi mai bună. Interfaţa camerei e o combinaţie între stock şi ceva elemente custom de la Motorola. Avem reglajele Manual, printre care şi balans de alb, ISO, expunere, focalizare şi shutter. Există şi Bokeh/Portrait, Cutout, Spot Color, Panoramă şi scanare de text.

Zoomul maxim merge până la 8X. Trecem acum la galerie, cu fotografii realizate la Braşov pe o vreme mixtă, alternând soarele puternic cu norii cu halouri albe, care ascundeau soarele. Culorile au arătat binişor, fără exagerări ce duc roşul în roz sau galbenul în portocaliu. Prim planurile sunt solide, macro-uri bune de Instagram, dar Bokeh-ul a avut nevoie de câteva tentative să iasă bine. Rezultatul e OK totuşi.

HDR-ul albeşte prea mult într-o situaţie în care nu era cazul. Selfie-urile sunt convingătoare, se văd bine porii, părul şi hainele sunt clare şi nici fundalul nu e rău, fiind clar. Cerul a fost mai degrabă supraexpus în toate aceste capturi. Ce m-a surprins a fost zoomul, care s-a descurcat cu brio la cerinţele noastre. Şi detaliile au fost OK având în vedere rezoluţia.

Panorama are o rezoluţie modestă, de 8624 x 960 pixeli, dar măcar nu se curbează excesiv. Spot Color e o opţiune mai degrabă... poetică şi am văzut-o la treabă pe Moto X4, dar nu e ceva care să fie folosit prea des. La selfie-uri, chiar dacă le-am lăudat mai sus am avut şi un fundal ars şi supraexpus destul de des. Fata arată bine, mai ales la soare şi e o captură foarte convingătoare.

În general culorile capturilor noastre nu au fost foarte vii, vibrante. Adică arată bine, sunt naturale, dar mergea un pic mai mult "zvâc", mai multă inima. Prim planurile făcute la interior, în baruri, cafenele, restaurante nu prea impresionează şi nici cele din acel muzeu. Foarte des apare o uşoară neclaritate, când lumina nu mai e aşa îmbelşugată că afară. Am vibe-uri de Samsung Galaxy A5 (2017) când văd toate aceste fotografii. Captura foto de tip Food a ieşit foarte bine totuşi, că textura şi palpabilitate a sosurilor.

Aş zice că suntem cu 10% sub Moto X4 şi cu 10% peste Huawei P10 Lite. Îmi place zoomul, nu îmi place deloc cum arată cerul totuşi. Cameră s-ar putea bate cu Xperia XA2, Nokia 6.1 sau Huawei P20 Liţe, învingând chiar ultimele 2 în câteva situaţii. La captura nocturnă se strică jucăria. Apare "pufoșenia" imaginii, scămoşarea sa, acel grain.

Mai ales la halourile pe care le fac sursele de lumină. Observ şi o nuanţă albăstrie sus, apărută şi la Moto G6. E o ceață mov care enervează de asemenea. La fotografiile din partea a doua a galeriei nocturne parcă se mai reglează halourile luminilor şi în general m-au mulţumit culorile şi luminozitatea. Nu pot să trec peste cantitatea uriaşă de albastru şi grain, care face camera mediocră, o pune în zona lui LG Q6 şi Huawei Mate 10 Lite.

Cât despre video, mare atenţie unde puneţi degetele. E foarte uşor să obţii filmări cu exagerat de mult ecou, ca şi cum ai fi sub apă. Cerul e iarăşi supraexpus, culorile arată bine şi claritatea e de iPhone 7. Filmarea 4K e cam tremurată, dar zoomul e ce trebuie. În general am fost mulţumit de ce am filmat, inclusiv din mers. Nu e vreun flicker sau refocalizare, deci stabilizarea electronică e OK.

Filmarea de 60 FPS e extrem de supraexpusă, deci a se evita soarele. Pe de altă parte filmarea selfie are o claritate foarte bună, deşi am maltratat-o rău, expunând-o rău la soare. Fundalul arata totuşi excelent, se văd perfect clădirile în spatele meu. Aş îndrăzni să zic că e o filmare selfie de top 5, la nivel de Xperia XA2 sau peşte chiar. În zonele mai întunecate o să vedeţi o uşoară "ceaţă" totuşi.

Cerul supraexpus şi microfonul sunt singurele defecte şi aş îndrăzni să zic că ne apropiem şi de Nokia 7 Plus la filmare. Mai ales 4K-ul e ce trebuie. În ce priveşte filmarea low light, e foarte slabă. Ceaţă, blur, filmare din mişcare tremurată, tot ce e mai rău. Halouri mari, zoom slab, flicker, artefacte ne aruncă în hău şi în zona telefoanelor cu pretenţii mai mici, că Nokia 5 să zicem.

E păcat să ştii să filmezi 4K, dar noaptea să fii câine fără dinţi. Rămânem cu filmarea ziua şi o evităm pe cea de noapte şi pe cea de la concerte.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×