Allview P9 Energy Review (Introducere, Design, Display)

1.518 ori
<b>Allview P9 Energy Review</b>A venit momentul unui nou "battery phone" să ajungă la Mobilissimo.ro şi recunosc că a trecut ceva vreme de când nu am mai testat un astfel de produs. Astfel de handset-uri sunt ideale pentru cei ce merg pe munte, pentru cei care călătoresc mult, dar..

Introducere

A venit momentul unui nou "battery phone" să ajungă la Mobilissimo.ro şi recunosc că a trecut ceva vreme de când nu am mai testat un astfel de produs. Astfel de handset-uri sunt ideale pentru cei ce merg pe munte, pentru cei care călătoresc mult, dar şi cei care vor să alimenteze un al doilea telefon sau chiar tabletă de la smartphone.

De această dată e vorba despre Allview P9 Energy, succesorul excelentului Allview P8 Energy, cel mai apreciat model battery phone testat de noi până acum. P9 Energy vedea lumina zilei în septembrie şi costă acum 1.749 lei. Pune la bătaie o baterie de 5.000 mAh, corp metalic şi face un upgrade la mai toate dotările, trecând la o abordare high mid-range. Disponibil pe auriu sau "auriu mocha", terminalul este un phablet de 5.5 inch, care promite 4 zile de utilizare. Dacă se ridică la înălţimea predecesorului său nu, aflaţi în recenzia noastră, în cele ce urmează!

Design Allview P9 Energy

Generaţie nouă, look şi confort sporit

Allview P8 Energy nu arăta rău deloc, dar la 212 grame cam trăgea în jos jacheta dacă îl ţineam în buzunar. Allview P9 Energy umblă serios la estetică, "înghesuind" o excelentă baterie de 5.000 mAh într-o talie de 8.2 mm şi greutate de 183 grame. Se simte excelent în mână şi dă siguranţă la sesiunile lungi de gaming, având un corp metalic bine construit.

Fabricat în proporţie de 97% din metal, acest smartphone foloseşte magneziu şi aluminiu în compoziţia sa şi are butoane comode, cu feedback bun. Aici includem şi butonul Home fizic de sub ecran. Utilizarea cu o singură mână nu ne-a pus probleme, ceea ce e excelent pentru un device ce altminteri un phablet de 5.5 inch. Remarcăm şi acele porţiuni metalice prelucrate si lucioase de pe laturi, iar spatele mă duce cu gândul la Huawei Mate S.

Allview P9 Energy e un telefon comod, elegant şi bine construit. Nici nu pare battery phone dacă îl prezinţi cuiva la prima vedere şi îl "trădează" doar lista de specificaţii, dezvăluind nişa sa. Si panoul frontal 2.5D contribuie la eleganță evident.

Display Allview P9 Energy

AMOLED 2.5D care arată bine, mai degrabă la interior totuşi

Allview P9 Energy e ca şi predecesorul său, un phablet cu ecran de 5.5 inch, doar că panoul face un salt la rezoluţie Full HD de această dată. Primim un ecran AMOLED aici, cu tehnologie On Cell Touch, muchii înguste şi laminare completă, dar şi rezistenţa la zgârieturi.

Ecranul lui Allview P9 Energy vazut prin microscop

Acest display 2.5D a fost pus de noi la treabă prin intermediul playerului video preinstalat, ce vine cu funcţii precum acustică DTS sau Pop Up Play. Experienţa de vizualizare implică culori foarte vii, luminozitate de nivel mediu şi unghiuri largi de vizualizare. Contrastul e mai degrabă modest, dar negrul e adânc. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am atins 315 LUX.

Luminozitate ecran Allview P9 Energy

Rezultatul e destul de bun, dar speram să vedem măcar 400 LUX aici, mai ales că AMOLED-urile sunt de obicei luminoase. Suntem şi multişor sub Allview P8 Energy, care ajungea la 471 LUX. Depăşim LeTV 1S şi ASUS ZenFone 2 Laser cu rezultatul de mai sus. Mă aşteptam la mai mult şi e posibil ca luminozitatea să fost limitată din software pentru a economisi baterie. E doar o teorie a noastră totuşi.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • +
  • 545.Allview P9 Energy315 (LUX)
  • 546.Allview V1 Viper S 4G313 (LUX)
  • 547.Allview X1 Xtreme Mini312 (LUX)
  • 548.iHunt One Love309 (LUX)
  • 549.HTC U12+306 (LUX)
  • 550.ASUS ZenFone Max ZC550KL304 (LUX)
  • 551.Karbonn Sparkle-V303 (LUX)
  • 552.Allview V1 Viper I4G302 (LUX)
  • 553.LeTV 1S297 (LUX)

Rămâne un ecran bun de folosit la interior. Setările sale le includ pe cele de luminozitate, luminozitate adaptivă, economical backlight, stilul şi mărimea fontului, dar şi funcţia LCD Effect. Cu ea setăm culorile pe neutru, rece sau cald. Mai avem şi Sleep, Skylight sau Multitasking, în versiunea Native sau Card. E un ecran bun, nu mă înţelegeţi greşit, doar că trebuia să fie puțin mai luminos.

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Allview P9 Energy8,9210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×