Apple iPhone 11 Pro Max review detaliat în limba română (Introducere, Design, Display)

8.493 ori
<b>Apple iPhone 11 Pro Max review detaliat în limba română</b>Apple are mare noroc că în 2019 a fost prezentat şi Tesla Cybertruck şi Pixel 4, altfel toată polarizarea discuţiei despre design s-ar fi învârtit în jurul camerei de pe iPhone 11 Pro şi 11 Pro Max. Varianta cea mare o avem noi în teste şi acesta e clar..

Introducere

Apple are mare noroc că în 2019 a fost prezentat şi Tesla Cybertruck şi Pixel 4, altfel toată polarizarea discuţiei despre design s-ar fi învârtit în jurul camerei de pe iPhone 11 Pro şi 11 Pro Max. Varianta cea mare o avem noi în teste şi acesta e clar cel mai greu şi masiv iPhone de până acum. Costă in jur de 5.800 de lei la Orange şi aduce în sfârşit câteva dotări şi funcţii de bun simţ pe care lumea le ceruse de mult de la Apple. Aş aminti Dark Mode, Night Mode foto, o cameră ultra wide, o baterie de aproape 4.000 mAh şi în sfârşit o cameră selfie cu rezoluţie mai de Doamne Ajută.

Apple iPhone 11 Pro Max review detaliat în limba română

Fie că vrei o bestie de gaming Apple Arcade sau noul tău telefon pentru blogging sau vlogging, iPhone 11 Pro Max sună bine, dar e departe de a fi telefonul perfect. E prima oară când rivalii Apple au cu toţii variante mai bune ale tehnologiilor regăsite aici. Dar pentru cei ancoraţi în ecosistem şi care au de la iPhone 8 în jos e poate momentul fix pentru un astfel de upgrade. Dacă merită sau nu aflaţi în rândurile următoare!

Apropo nu e o recenzie ca oricare alta, pentru că am folosit telefonul ca daily driver o lună, deci îl cunoaştem că pe interiorul buzunarelor noastre.

Design Apple iPhone 11 Pro Max

Îl salvează doar nuanţa...

Am apreciat mereu munca lui Jony Ive în simbioză cu Steve Jobs, dar mi se pare că de câţiva ani Apple şi-a pierdut inspiraţia. Pe iPhone X am învăţat să îl apreciez oarecum, am tolerat XS Max, dar la iPhone 11 Pro şi 11 Pro Max trebuie să pun punct respectului pentru Apple. Până şi oamenii care apreciau paletele de ping pong şi îşi luau numai iPhone-uri cu „plus” sau „max” ezită în faţa unui mamut de 226 de grame. Îi mai pui o husă şi aproape cari o tabletă sau power bank după tine... La un sfert de kil' nu mai e fun!

Video-review iPhone 11 Pro Max, secțiunea design

Măsoară totuşi un rezonabil 8.1 mm în talie şi este fabricat din sticlă şi oţel inoxidabil. Are şi certificare IP68, deşi nu e recomandat să faci baie cu el, mai ales în mare. E greu de mânuit cu o singură mână, dar măcar nu este alunecos acest Max. Construcţia este una premium, nimic de zis, dar Apple uită că lumea vrea în ziua de azi terminale echilibrate. Sunt telefoane pe piaţa cu aproape jumătate de inch mai generoase în diagonală care nu cântăresc nici 200 de grame, iar bateria lor ține la fel de mult, dacă nu mai mult.

Nu e totul negru totuşi, pentru că îmi place noul spate din sticlă Frosted, văzută şi la OnePlus în 2018. Este în sfârşit un spate din sticlă pe care nu se mai văd amprentele şi Midnight Green îmi place foarte mult ca nuanţa. E ca o culoare de camuflaj de pădure diluată că atunci când pui lapte în ceai sau cafea. Dacă spatele nu atrage amprente, zona camerei e jale cu scamele. Atrage scamele şi particulele mici într-un mod fantastic, ca o gaură neagră. Practic e magnet de scame!

Despre lentilele uriaşe de cameră nici nu mai vorbesc, meme-urile cu aragaz o fac în locul meu. Să nu mai vorbim de breton, care e la fel de 3 generații... 

Display Apple iPhone 11 Pro Max

Viu colorat, contrast foarte bun, satisfăcător şi imersiv

Dacă e un lucru la care Apple nu se zgârceşte niciodată pentru flagship-urile sale, acela ar trebui să fie ecrane. Deja OLED-urile de iPhone sunt etalon de câţiva ani şi sunt foarte luminoase, viu colorate şi excelent calibrate coloristic. iPhone 11 Pro Max se prezintă cu un ecran de 6.5 inch OLED, cu suport HDR şi rezoluţie de 2688 x 1242 pixeli. Are contrast ratio de 2.000.000:1 şi panou "Super Retina XDR", cum îi place lui Apple să zică.

Video-review iPhone 11 Pro Max, secțiunea Display

Din păcate păstrează bretonul inestetic, dar şi muchiile groase faţă de oferă rivalii în ziua de azi. Vine cu feedback haptic (în loc de 3D Touch care e mort), True Tone Display (nuanţe mai blânde cu ochii, mai calde) şi Wide Color P3. Are protecţie contra zgârieturilor şi amprentelor sau grăsimii. Mai vine şi cu touch sensing la 120 Hz, atenţie nu refresh rate ci "touch sensing", adică recunoaşterea atingerilor şi are parte şi de Dolby Vision.

Ecranul mi s-a părut excelent la toate capitolele: foarte luminos, viu colorat, negru adânc, contrast perfect chiar şi la soare, unghiuri largi, perfecţiunea întruchipată. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am atins 620 LUX, o valoare foarte ridicată. E cu vreo 200 de lux peste Galaxy S10+, bate OnePlus 7 Pro şi Huawei P30 Pro. E totuşi sub Galaxy Note 10+ şi iPhone XS Max.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • +
  • 118.Apple iPhone 11 Pro Max620 (LUX)
  • 119.Vivo X60 Pro619 (LUX)
  • 120.Apple iPhone 6s618 (LUX)
  • 121.realme GT2 Pro618 (LUX)
  • 122.Redmi Note 10 Pro615 (LUX)
  • 123.Xiaomi 12 Lite615 (LUX)
  • 124.Honor 70614 (LUX)
  • 125.Huawei P40 Pro+612 (LUX)
  • 126.Huawei Mate 40 Pro612 (LUX)

Un ecran excelent, fără obiecţii.

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Apple iPhone 11 Pro Max9,2010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×