realme 9i 5G review în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

1.941 ori
<b>realme 9i 5G review în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>După ce am testat realme 9 4G şi realme 9 5G, dar şi realme 9 Pro+, făcând poze nocturne la mausoleul din Parcul Carol, acum e rândul unui spinoff inedit. Este realme 9i 5G, a nu se confunda cu realme 9i cel clasic. Telefonul este misterios, deoarece

Introducere

După ce am testat realme 9 4G şi realme 9 5G, dar şi realme 9 Pro+, făcând poze nocturne la mausoleul din Parcul Carol, acum e rândul unui spinoff inedit. Este realme 9i 5G, a nu se confunda cu realme 9i cel clasic. Telefonul este misterios, deoarece e greu să îi găseşti specificaţiile complete ale camerei şi unele surse se contrazic. În România l-am găsit doar la Orange România pe la 1099 de lei la liber şi cu o cameră de 0.3 MP listata alături de una de 50 MP şi una de 2 MP. În rest numai surse din India, cu combinaţia de camere de 50 MP + 2 MP + 2 MP.

Avem de-a face cu un telefon entry level 5G, cu ecran generos de 6.6 inch, cu refresh rate de 90 Hz şi un procesor MediaTek Dimensty 810 de 6 nm, unul destul de ţeapăn. Are şi baterie de 5000 mAh, rama plată pentru aderență bună şi vreo 3 "relicve" ale trecutului: jack audio, slot microSD dedicat şi breton picătură pentru camera selfie de 8 MP. Îl avem pe nuanţa Rocking Black, cu 6 GB RAM, 128 GB stocare.

În următoarele rânduri aflaţi de ce mi se pare telefonul ideal pentru un pensionar care călătoreşte cu trenul.

Design realme 9i 5G

OK construit, șic în lumina potrivită

realme 9i încearcă abordarea cea nouă de design al modulului foto, prin eliminarea acelui "camera island", în favoarea unor lentile ce ies direct din spatele telefonului. Avem de-a face cu un terminal cu o ramă plată din plastic, care ajută la priza sa.

Video-review realme 9i 5G, secțiunea Design

E un terminal îngust, dar tot nu îl ajută prea mult cu utilizarea cu o mână, fiind şi destul de lung. Spatele e din plastic şi atrage destul de multe amprente în versiunea neagră testată de noi. Dacă te uiţi cu atenţie se vede un soi de "sclipici" sub panoul din spate, ceea ce ar putea atrage publicul tânăr. Butonul Power mi se pare prea adâncit pentru a fi comod de folosit, dar asta e păcatul integrării cititorului de amprente în el.

Între timp butoanele de volum mi se pare prea subţiri, în stânga. Îl dă de gol pe acest telefon apartenenţa la zona entry level faptul că are breton picătură sus şi bărbie groasă jos. Dacă vreţi şi dimensiuni, măsoară 8.1 mm în grosime şi cântăreşte 187 de grame, deloc teribil pentru un telefon cu diagonală de 6.6 inch.

Aş fi tare curios să văd telefonul pe auriu, mai ales că aceea e nuanţă care îl complimentează cel mai mult, dar şi pe nuanţa "Soulful Blue".

Display realme 9i 5G

Acceptabil doar la interior, vulnerabil la soare

realme 9i 5G pare să aibă un ecran generos, pregătit pentru jocuri şi filme. Diagonală de 6.6 inch asta ne spune şi avem de-a face aici cu un panou IPS LCD, cu rezoluţie de 2408 x 1080 pixeli şi refresh rate de 90 Hz. Are şi vechiul breton picătură, dar şi o bărbie groasă jos. Primeşte protecţie Panda Glass, dar şi o folie din plastic aplicată pe ecran.

Video-review realme 9i 5G, secțiunea Display

Experienţa? Culorile arată OK la interior, dar sunt mai degrabă şterse când creşte cantitatea de lumină din jur. Unghiurile de vizualizare sunt modeste, luminozitatea e scăzută, aşa mult, încât la exterior, la soare nu mai distingi mare lucru pe ecran. Şi nu neapărat pe soare puternic, chiar şi unul filtrat de nori. Repet: OK doar la interior şi atât. 

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • +
  • 586.Motorola Defy 2021234 (LUX)
  • 587.HTC Desire 10 Lifestyle232 (LUX)
  • 588.iHunt Titan P6000 Power220 (LUX)
  • 589.Motorola Moto G50220 (LUX)
  • 590.Sony Xperia E4217 (LUX)
  • 591.iHunt Like 4U206 (LUX)
  • 592.Coolpad Modena204 (LUX)
  • 593.UTOK Q5 GT204 (LUX)
  • 594.realme 9i 5G186 (LUX)

Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar luxmetrul ne-a confirmat bănuiala: luminozitatea e super redusă. E cea mai scăzută măsurată de noi: 186 LUX şi spunem asta testând peste 500 de telefoane până acum. E sub telefoane de la branduri  B şi C din China, modele UMI, Umidigi, DOOGEE, dar şi Utok-uri şi iHunt-uri. Nu e ce trebuie, asta e clar... 

Setările includ luminozitate, Auto Brightness, dar şi Screen Color Mode. Aici avem un slider care face culorile mai calde sau mai reci. Există şi o setare Eye Comfort, Video Color Enhance, dar şi refresh rate setat pe Auto, 60 sau 90 Hz. Avem parte şi de mărime font şi mărime afişaj că ultime setări. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
realme 9i 5G
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×