Review HTC Desire C - experiență smartphone 4.0 În miniatură (Video)

5.273 ori
<b>Review HTC Desire C - experiență smartphone 4.0 În miniatură (Video)</b>La doar câteva zile după ce a fost anunțat oficial HTC Desire C ne-a sosit în teste și suntem mândri să vă oferim prima recenzie video din România a acestui produs. Ce avem aici este un HTC înrudit cu modelele One, dar într-o gamă mai...

La doar câteva zile după ce a fost anunțat oficial HTC Desire C ne-a sosit în teste și suntem mândri să vă oferim prima recenzie video din România a acestui produs. Ce avem aici este un HTC înrudit cu modelele One, dar într-o gamă mai ieftină. Sau, dacă vreți HTC Desire C este un urmaș al lui HTC Wildfire S și o rudă mai mică a lui Desire S. Haideți să vedem ce ne rezervă acest telefon cu preț de aproximativ 200 de euro.

Scăpat pe web timp de câteva săptămâni sub numele de cod HTC Golf sau HTC Wildfire C, Desire C ni se prezintă într-un format de telefon mai mic decât smartphone-urile la modă în ziua de azi. Noul Desire măsoară 12.3 mm în grosime și cântărește 100 de grame, având alura unui Sony Xperia Mini care a primit un tratament de transformare în HTC (seamănă cu One X). Capacul bateriei este ușor de înlăturat și dezvăluie partea internă a telefonului, cu o culoare roșie foarte vie. Aici avem slotul microSD, care suporta carduri de până la 32 GB și sub bateria de 1.230 mAh se afla slotul SIM, rețineți SIM și nu microSIM. Deci deja două vești bune: avem slot microSD, ceea ce One S și One X nu au și avem SIM full și nu microSIM, deci nu mai trebuie cumpărat un SIM nou.

HTC Desire C

Revenind la design, terminalul adoptă cele 3 butoane capacitive specifice lui Android 4.0 și prezintă în partea din spate o cameră cu inel roșu ca la varianta neagră a lui HTC One S. Camera nu are bliț, iar imediat lângă senzorul foto descoperim un difuzor care își face bine treaba. în partea superioară a telefonului avem jackul audio și butonul On/OFF, în vreme ce pe părțile laterale se afla portul microUSB și butoanele de volum. în cele din urmă, în partea din spate-jos se afla logoul Beats, care promite o calitate audio deosebită, dacă faceți rost de căști Beats by Dr. Dre.

În partea din spate-jos se afla logoul Beats, care promite o calitate audio deosebită, dacă faceți rost de căști Beats by Dr. Dre

în ce privește hardware-ul, avem parte de un display touch de 3.5 inch, cu rezoluție de 320 x 480 pixeli pe acest telefon, 4 GB memorie internă, 512 MB RAM, WiFi, Bluetooth 4.0 și suport pentru conectivitate HSDPA de până la 7.2 Mbps. Dotările includ și un procesor Snapdragon de 600 MHz, care reușește să ruleze cu brio Android 4.0 ICS. în spate avem acea cameră de 5 megapixeli, camera frontală nu avem, iar dotările includ și accelerometru, senzor de proximitate și AGPS.

HTC Desire C are un display touch de 3.5 inch, cu rezoluție de 320 x 480 pixeli

Telefonul va fi disponibil în variante de culoare albă, neagră și roșie, se pare. Trecând la aspectul multimedia, avem un player audio care include toate aplicațiile muzicale de pe telefon, identic cu cel de pe HTC One X și One S. Opțiunea Sound Enhancer va stă la dispoziție în playerul audio, dacă folosiți căști, iar cele Beats vor scoate în evidență calitatea audio a acestui telefon. Fiindcă am menționat calitatea audio, difuzorul din spate se descurcă admirabil, după cum se aude și în recenzia video.

Camera lui HTC Desire C

Nici playback-ul video nu arată deloc rău, iar playerul standard ne pune la dispoziție posibilitatea de captură foto în clip, fullscreen sau îmbunătățire a experienței audio. Trecând la aspectul cameră, așteptările nu erau prea mari aici, deoarece un senzor de 5 megapixeli este cel folosit de Desire C și testându-l pe Wildfire S anul trecut, mă așteptam cam la aceeași experiență. Pentru o cameră fără bliț, pot spune că aceasta de pe HTC Desire C se descurcă destul de bine, după cum se vede și în mostra foto de mai jos.

Mostra foto HTC Desire C

Aveți și o mostră video mai jos, dacă sunteți curioși și că de obicei, ar fi cazul să faceți poze și să filmați doar când aveți lumina zilei de partea voastră, deoarece când se lăsă întunericul nu prea aveți șansa de a folosi camera. Deși interfața cea nouă a camerei din HTC Sense 4.0 este disponibilă aici, nu avem și posibilitatea de captură foto în timpul filmării, dar măcar avem câteva efecte și opțiuni de bază la dispoziție. Nu lipsește nimic din experiența standard a unui telefon Android aici, fie că e vorba de cel mai nou Gmail, Google Maps, YouTube, sincronizarea contului Google cu agenda telefonică și calendarul și multe altele.

Ca pe HTC One S și One X setările se găsesc în bară de notificări și includ și slidere pentru conectivitate. în ce privește multitasking-ul, butonul Recent Apps își face treaba bine, dar nu avem acel preview de pe noile modele HTC, ci o modalitate simplă de multitasking, aceea de pe Galaxy Nexus. și zona de widgeturi de pe acest telefon e identică față de cea de pe One X și One S, iar în lista de aplicații găsim sus și un link spre Google Play Store, o altă funcție comună în Android 4.0.

In Quadrant HTC Desire C a scos 1331 de puncte

Pe partea de socializare Friend Stream își face treaba bine, dar dintr-un motiv sau altul nu integrează Twitter, ci doar Facebook, probabil o omisiune corectată printr-un update viitor. Tastatura virtuală e destul de comodă, în ciuda ecranului mic și nu ar trebui să ne văităm chiar atât de mult în legătură cu acest ecran, deoarece are aceeași diagonală cu cel de pe iPhone. în ce privește performanță, în benchmark-ul Quadrant am scos 1331 de puncte, care pălesc în fața celor peste 5000 scoase pe One S, dar totuși acesta este un model low end.

Recenzie HTC Desire C

HTC Desire C s-a descurcat admirabil în benchmark-ul AnTuTu, unde a scos 2107 puncte, mai mult decât cele 1522 ale lui Wildfire S și destul de aproape de cele 2627 ale rudei Desire S. Browserul web arata OK și încarcă paginile rapid, deci nici o obiecție aici. și acum hai să trecem la plusurile și minusurile acestui terminai și la verdictul său.

Pe partea de plusuri avem următoarele:

  • prețul accesibil
  • sistemul de operare Android 4.0 în varianta full
  • lipsa de lag și funcționare fluidă
  • difuzor de calitate, volum bun, tehnologie Beats
  • slot microSD și design plăcut
  • baterie decentă (cam o zi de funcționare)

și pe partea de minusuri am descoperit:

  • ne lipsește blițul camerei
  • rezoluția ar fi putut fi mai bună
  • telefonul poate părea prea mic dacă sunteți obișnuiți cu smartphone-uri mari
  • camera nu suportă captură foto și video simultană

îi acordăm lui Desire C nota 8 la design, pentru o abordare în miniatură reușită, un 8 și la software, adaptat atât de bine la utilizarea pe un terminal cu CPU de 600 MHz și 8 la hardware, modest, dar totuși destul de bun pentru cel mai nou Android (notele sunt acordate luând în considerare caregoria din care face parte produsul). Desire C primește nota totală de 8 și îl așteptăm și în magazine să vedem ce impresie va face și celor interesați de o ofertă de buget cu Android. Ca de obicei vă așteptam cu impresii și comentarii despre recenzie pe site, canalul YouTube Mobilissimo și pe forumul Mobilissimo.ro.

Review HTC Desire C:

HTC Desire C
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×