Un "hacker" de Google Maps a creat ambuteiaje virtuale folosind 99 de telefoane într-o remorcă de jucărie (Video)

7.090 ori
<b>Un "hacker" de Google Maps a creat ambuteiaje virtuale folosind 99 de telefoane într-o remorcă de jucărie (Video)</b>Din ciclul "am trăit să o vedem şi pe asta", cineva a reuşit să creeze ambuteiaje virtuale în Google Maps, ţinând o sumedenie de telefoane într-o remorcă de jucărie. Este creația unui performance artist

Din ciclul "am trăit să o vedem şi pe asta", cineva a reuşit să creeze ambuteiaje virtuale în Google Maps, ţinând o sumedenie de telefoane într-o remorcă de jucărie. Este creația unui performance artist, Simon Weckert, care şi-a făcut de cap în Berlin. Aveţi mai jos toată isprava.

Cine a folosit Google Maps ştie că zonele cu ambuteiaje şi intersecţiile blocate sau în care sunt construcţii şi accidente sunt afișate direct pe hartă. Google schimbă culorile străzilor afectate din verde în portocaliu sau roşu dacă e chiar grav şi se merge bară la bară. Ulterior îţi va sugera şi alte rute. Problema e că aceste blocaje sunt descoperite prin preluarea de informaţii de la utilizatori. E clar că o zonă cu un "ciorchine" de smartphone-uri e blocată.

Dar ce te faci când vine Simon Weckert cu 99 de telefoane într-o lădiţă pe roţi? Simon vede acest lucru ca "un hack" şi şi-a folosit "arta" pentru a da traficul peste cap în Berlin. Astfel a provocat redirecţionarea unor şoferi din senin. Într-un trollaj maxim, Simon a făcut asta chiar în fața sediului Google din Berlin.

Cele 99 de telefoane fac strada din verde roşie pe Google Maps, în funcţie de cât de mare e acea stradă şi câte maşini sunt pe ea. Evident Google s-a mobilizat şi a început deja să ia măsuri pentru a împiedica astfel de farse pe viitor. Sunt şi şanse să vedem un fals aici, pentru că glumeţul nu şi-a explicat în totalitate procedura.

Aşteptăm şi o reacţie de la Google acum. Atenţie la anti-ASMR-ul din video cu rotiţele care scârţâie!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×