Comparaţie Huawei Watch Fit versus Apple Watch: fitness, viaţă baterie şi funcţii speciale (SPO2, puls + altele)

10.054 ori
<b>Comparaţie Huawei Watch Fit versus Apple Watch: fitness, viaţă baterie şi funcţii speciale (SPO2, puls + altele)</b>Aţi remarcat probabil o ascensiune a purtabilelor în ultimii 2 ani, cu accentul pe brăţări de fitness şi ceasuri inteligente. La graniţa dintre brăţara de fitness şi ceas inteligent se afla şi Huawei Watch Fit

Aţi remarcat probabil o ascensiune a purtabilelor în ultimii 2 ani, cu accentul pe brăţări de fitness şi ceasuri inteligente. La graniţa dintre brăţară de fitness şi ceas inteligent se află şi Huawei Watch Fit, care a debutat la începutul acestei luni şi pe care îl supunem unei comparaţii inedite. Am comparat acest produs de 499 lei cu Apple Watch Series 4, de 2000 de lei, pentru a vă arăta că nu trebuie neapărat să spargi puşculiţa pentru a avea funcţii avansate pe dispozitivul de la încheietură. Aceea a fost comparaţia din materialul video, iar mai jos am îndrăznit chiar o comparaţie cu mai noul Apple Watch Series 6. Ce a ieşit vedeţi mai jos.

Huawei Watch Fit

În primul rând înainte să ne spuneţi că am comparat "mere cu pere", aflaţi că la capitolul funcţii de fitness cele două terminale se pot înfrunta de la egal. Ca reper puteam la fel de bine să includem şi un Apple Watch Series 5, care are cam aceleaşi funcţii ca Series 4, minus Always on Display. Trecând peste. Hai să vedem ce are fiecare special.

Huawei Watch Fit

Acest ceas inteligent cântăreşte doar 34 de grame (21 fără curea) şi aduce un corp din material plastic ranforsat, incredibil de uşor, pe care vei uita că îl ai la încheietură. Ecranul este mai mare decât pe versiunea de 40 mm a lui Apple Watch Series 4 şi în acest caz este un AMOLED de 1.64 inch luminos şi viu colorat. Rămâne perfect lizibil la soare, iar purtabilul are şi un senzor de puls şi oxigenare a sângelui, dar şi o modalitate de a îţi măsura stresul.

Huawei Watch Fit

Îl veţi combate şi cu exerciţii de respiraţie oferite ca funcţie pe Huawei Watch Fit. Bateria ține până la 10 zile şi personal am avut lejer o săptămână şi jumătate de utilizare cu o singură încărcare. La interior avem procesor dual core şi 4 GB memorie, iar conexiunea la telefonul Huawei P40 Pro folosit de noi se face via Bluetooth 5.0. Corpul este rezistent la apă în regim 5 ATM.

Revin puţin la baterie pentru a vă spune că avem şi încărcare rapidă, cu 5 minute de alimentare însemnând o zi de utilizare, iar o oră ducând bateria la 70%. Dar iată un tabel comparativ cu cele mai importante funcţii, dar şi autonomia celor două dispozitive (Apple Watch Series 6, Huawei Watch Fit) şi preţul acestora:

Funcții Apple Watch Series 6 Huawei Watch Fit 
Senzor de puls DaDa 
OximetruDaDa
Monitorizare somn DaDa
PedometruDaDa
Bluetooth 5.0 DaDa
GPSDaDa
4GDaNu
EKGDaNu
Memorie internă32 GB4 GB
Display 1.78 inch, OLED, 448 x 368 pixeli 1.64 inch, AMOLED, 456 x 280 pixeli 
Moduri fitness/workout 1696
Watchface-uriSute, customizabile130+
WiFiDaNu
NFC DaNu
Always on DisplayDaNu
CorpAluminiuPlastic
Curele interschimbabile DaNu
Greutate36.5 grame fără curea21 grame fără curea
Rezistență la apă5ATM5ATM
Magazin aplicațiiDaNu
Asistent virtualDaNu
Autonomie2 zile / 1 zi cu AOD10 zile
Încărcare rapidăNuDa
Preț2000+ lei499 lei

Şi iată şi câteva de funcţii speciale care scot acest produs în evidenţă:

  • Zeci de cursuri animate de fitness: avem pictograme animate care îţi arată cum să faci corect exerciţii de fitness, fie că vorbim despre abdomene, cele pentru piept, stretching, sau chiar alergat (cu GPS activat apropo). La Apple plăteşti 9.99 euro pe lună pentru tutoriale de fitness şi ghiduri, iar Fitbit ştiu că la rândul său avea un abonament pe bani. Aici cursurile sunt gratuite şi instalate pe ceas. Nu poţi păcăli sistemul şi trebuie să faci toate repetările şi performanţa ta este monitorizată.
  • 96 de moduri Workout (de la vâslit la flotări, alergat pe eliptică şi arte marţiale)
  • Măsurătoare de oxigenare a sângelui (Spo2) (importantă pentru a aflat cat de fit esti, dar și pentru a vedea cum stai cu capacitatea pulmonară)
  • Recomandări pentru recuperare după fitness

Dispozitivul se găseşte pe nuanţele Sakura Pink, Mint Green şi Portocaliu, dar şi Negru. Măsurătorile de paşi şi puls au fost precise şi cam la aceleaşi cifre ca şi produsele rivale.

Apple Watch Series 4, 5, 6

Pentru cine vrea un produs ceva mai complex, un adevărat înlocuitor de smartphone, Apple Watch Series 4 ar fi opţiunea care are sens. Trebuie totuşi spus că are preţ de vreo 4 ori mai mare decât Huawei Watch Fit. Compensează cu o construcţie din materiale premium, curele mai variate şi o sumedenie de aplicaţii, inclusiv unele de plăţi bancare, dar şi Uber, Shazam, Siri cu o sumedenie de comenzi, jocuri, Walkie Talkie şi altele. Avem şi un OS intuitiv, cu aceea idee genială de a roti butonul Crown pentru a da zoom in/out pe "norul" de aplicaţii.

Apple Watch Series 4

Plusează faţă de Watch Fit cu detecţia căderii pentru cei bătrâni şi bolnavi, apelând 112 sau contacte apropiate dacă vede că aţi căzut şi nu vă mişcaţi un minut. Are şi EKG şi o sumedenie de accesorii (curele, protecţii). Ei bine nu e totul perfect, pentru că bateria ține maxim 2 zile cu o încărcare, iar pe Watch Series 5 ajungi şi la 1 zi cu Always On Display Pornit. La fel și Apple Watch Series 6.  Are şi multitasking şi rezistă la apă şi transpiraţie cu brio. Măsurătoarea de puls e precisă, ca şi cea a numărului de paşi.

Pe ultimele 3 generaţii am început să primim şi sleep tracking, oximetru, mai nou şi VO2 Max, care arată nivelul real de fitness. Numărul de watch face-uri e teoretic infinit, datorită acelor complications, care sunt un fel de widget-uri pentru ceas, care arata informaţii utile. La fel, numărul de curele înlocuibile este uriaş şi unele vin de la branduri mari, altele sunt metalice, iar unele împletite.

Aş vrea să remarc şi upgrade-uri incrementale între Apple Watch Series 4, 5 şi 6. Dacă îl ai pe 4 nu simţi nevoia să faci saltul la 5 sau 6, decât prin mici funcţii extra, fără de care cred că poţi trăi (Always On Display, SPO2, VO2 Max). De aceea am şi folosit în video Watch Series 4 ca reper (plus că la noi nu e încă disponibil Watch Series 6).

Până la urmă alegerea se va face cu portofelul şi cu măsura în care chiar te ţii de fitness.

Concluzii

O să alegi Huawei Watch Fit dacă vrei să ai un ghid/tutoriale de fitness, baterie de 5 ori mai bună, preţ mai mic şi senzor SPo2, ceea ce Apple Watch Series 4/Series 5 nu au. Şi greutatea scăzută e un plus, mai ales pentru încheieturile finuţe de domnişoare. Dacă vrei să laşi telefonul acasă şi să iei cu tine stresul miilor de aplicaţii şi eventual să şi rezolvi câteva taskuri în vreme ce eşti la alergat şi în oraş, posibil să îţi placă mai mult Apple Watch Series 4. Omul mereu ocupat are nevoie de mai mult decât Lite OS-ul de pe Watch Fit.

La polul opus avem pe cineva cu buget mai restrâns şi pentru care "less is more" şi poate alege un Huawei Watch Fit pentru fitness, fără a tânji sau simţi că ratează ceva neavând Apple Watch, strict la capitolul activităţi sportive. 

Bonus: Huawei Watch Fit face pairing rapid şi uşor şi cu telefoane Android şi cu cele iOS. La Apple Watch... nu se “pupă” cu Android!

Preț și disponibilitate:

Pe Huawei Watch Fit îl găsiți în acest weekend (26-28 septembrie) la un preț promoțional de doar 450 lei folosind codul "comunicatii10" pe Altex. Modelele Apple Watch sunt disponibile aici

Comparație video Huawei Watch Fit versus Apple Watch 4

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×