Huawei a găzduit forumul “Tech & Sustainability: Everyone's Included” prin care explorează rolul tehnologiei în dezvoltarea durabilă

574 ori
<b>Huawei a găzduit forumul “Tech & Sustainability: Everyone's Included” prin care explorează rolul tehnologiei în dezvoltarea durabilă</b>Ieri a avut loc forumul “Tech & Sustainability: Everyone's Included”, co-organizat de către International Union for Conservation of Nature (IUCN), în colaborare cu Huawei. Reprezentanții celor două companii, alături de Carbon Disclosure Project (CDP)

Ieri a avut loc forumul “Tech & Sustainability: Everyone's Included”, co-organizat de către International Union for Conservation of Nature (IUCN), în colaborare cu Huawei. Reprezentanții celor două companii, alături de Carbon Disclosure Project (CDP), Global Enabling Sustainability Initiative (GeSI) și Singapore Institute of International Affairs au discutat astfel despre rolul tehnologiei în stimularea durabilității și construirea unei lumi mai inclusive, mai prietenoase cu mediul. 

Printre liderii industriei prezenți la eveniment s-au numărat Directorul General al Forumului Economic Mondial, Dominic Waughray; CEO-ul global al GeSI, Luis Neves; Președintele Institutului de Afaceri Internaționale din Singapore și fostul Președinte al Agenției Naționale de Mediu din Singapore, dl Simon Tay; și membru al Comitetului Executiv al Forumului Economic Mondial, dl Sean de Cleene.

Tot în cadrul acestui eveniment Huawei a lansat Raportul 2020 privind durabilitatea și a anunțat programul “Seed for the Future 2.0”. Prin acest program compania chineză intenționează să investească 150 de milioane de dolari în dezvoltarea talentelor din sfera digitalului în următorii cinci ani. De asemenea, se așteaptă ca de acest program să beneficieze peste 3 milioane de persoane. Totodată, a fost lansată ieri și seria tip documentar Innovation: Blood, Sweat and Dreams, aducând un omagiu inovatorilor tehnologici și conservatorilor.

Liang Hua

Am aflat în cadrul forumului că talentul în sfera digitală joacă un rol din ce în ce mai important în stimularea transformării digitale și a creșterii economice. Acest aspect ne face să ne întrebăm cum putem stimula echitatea și calitatea în educație și cum putem avea forță de muncă mai calificată în sfera digitală

Președintele Huawei, Liang Hua, a declrat:

"Competențele digitale și alfabetizarea nu sunt doar fundamentul economiei digitale; sunt, de asemenea, un drept uman de bază definit de Organizația Națiunilor Unite. Astăzi anunțăm programul Huawei Seeds for the Future 2.0. Ca parte a angajamentului nostru pentru dezvoltarea continuă a talentelor, vom investi 150 de milioane de dolari în acest program în următorii cinci ani și vom ajuta studenții și tinerii să-și îmbunătățească abilitățile digitale. Se așteaptă ca de acest program să beneficieze peste 3 milioane de persoane."

Astfel, Huawei este o companie dedicată în procesul de contribuție la dezvoltarea talentelor în sfera digitală în țările în care își desfășoară activitatea. În 2008, Huawei a început să lanseze programe de dezvoltare pentru tineri, prin burse, concursuri de tehnologie și formare în competențele digitale. A investit peste 150 de milioane de dolari în aceste programe. De atunci, Huawei a oferit oportunități pentru peste 1,54 de milioane de oameni din peste 150 de țări.

Un astfel de program se desfășoară și în țara noastră. Chiar ieri aflam faptul că Huawei România și-a consolidat colaborarea cu Universitatea Politehnică din București, oferind burse și spații de pregătire pentru studenți. Îngrijorarea Huawei se reflectă și în cazul unui raport din 2020 al UNICEF și al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT). Potrivit acelui raport aproximativ 2,2 miliarde de persoane cu vârsta de 25 de ani sau mai puțin nu au încă conexiune la internet acasă. 

Irina Bokova, membră a conducerii Ban Ki Moon Center for Global Citizenship și fost Director General al Unesco, a declarat:

„decalajul digital afectează femeile mai mult decât bărbații. Femeile au mai puțin acces la internet, iar acest decalaj se adâncește. Femeile au acum de patru ori mai puține șanse decât bărbații să fie alfabetizate din punct de vedere digital și reprezintă doar 6% din programatorii de software. Sunt necesari 170 de ani pentru a elimina diferența economică de gen între bărbați și femei. "

Abordarea provocărilor de mediu și facilitarea dezvoltării ”verzi”

Huawei

Tot în cadrul evenimentului de ieri s-a discutat și despre schimbările climatice și problemele de mediu, adevăratele provocări globale. Am aflat că emisiile de carbon au scăzut în ultimul an din cauza încetinirii ritmului în sfera economică și a blocajelor la nivel mondial. Totuși, nivelul de emisii va crește pe măsură ce economiile se redeschid. 

Liang Hua, președintele Huawei, a spus:

 „Huawei și-a valorificat experiența extinsă în electronică privind energia și stocarea energiei, precum și expertiza tehnică în 5G, cloud și AI, pentru a-și dezvolta activitatea de business privind energia digitală și a oferi soluții digitale de alimentare pentru diferite industrii. Începând din decembrie 2020, soluțiile și produsele digitale ale Huawei privind energia au generat 325 miliarde kWh de energie electrică din surse regenerabile și au dus la economisirea în total a 10 miliarde kWh de energie electrică. Aceste eforturi au dus la o reducere cu 160 de milioane de tone a emisiilor de CO2. "

Tehnologiile TIC ar fi cei mai importanți facilitatori ai conservării energiei și ai reducerii emisiilor în alte industrii. Se estimează că reducerea emisiilor de carbon în alte industrii permisă de tehnologiile TIC va fi de 10 ori mai mare decât cantitatea de carbon emisă chiar de industria TIC. În dimpul discursului său din cadrul evenimentului, dr. Brono Oberle, Director General al IUCN, a declarat:

"Putem găsi un echilibru și o armonie între oameni și natură? Da, credem acest lucru, iar tehnologia poate fi o parte importantă a soluției și ne poate ajuta să rezolvăm provocările globale dacă este utilizată corect și inteligent. "

Se pare că Big data va juca un rol important, de asemenea în verificarea emisiilor de carbon. Paul Dickinson, Președintele Executiv al organizației caritabile de mediu CDP, a subliniat că tehnologiile digitale fac posibilă monitorizarea eficientă a amprentelor de carbon. Tot aceste tehnologii pot ghida industriile în realizarea obiectivelor lor de reducere a emisiilor de carbon. 

În cazul în care doriți să urmăriți evenimentul “Tech & Sustainability: Everyone’s Included” puteți accesa acest link. De asemenea, Raportul Huawei 2020 este disponibil aici, iar seria tip documentar Innovation: Blood Sweat and Dreams poate fi urmărită aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×