Prezentare Orange VR2: Headset de realitate virtuală cu design modern și căști stereo integrate la pachet

1.184 ori
<b>Prezentare Orange VR2: Headset de realitate virtuală cu design modern și căști stereo integrate la pachet</b>Un produs ce a sosit la teste pe biroul meu în ultima săptămână a fost și headset-ul de realitate virtuală Orange VR2, produs care la prima vedere se prezintă tare bine în materie de look și materiale din care este confencționat. Se vinde de către

În ultima săptămână am mai testat printre altele și headset-ul de realitate virtuală numit Orange VR2, produs care la prima vedere mi-a amintit de Google Daydream - asta prin prisma materialelor folosite aici. Se remarcă totuși printr-un aspect deosebit, acela al unei perechi de căști stereo integrate direct pe întregul ansamblu după cum veți putea descoperi și voi în imaginile incluse mai jos.

Orange VR2

Tot dispozitivul cântărește 330 grame, iar ca dimensiuni exacte pentru cei interesați, acesta măsoară 268 x 224 x 117 mm. Are lentile reglabile pentru distanța inter-pupilară, o rotiță pentru a ajusta distanța (focalizarea), dar și un jack audio pentru a conecta telefonul vostru la căștile integrate aici. Se găsesc și perne confortabile (detașabile) pentru ca experiența de utilizare a produsului să se desfășoare într-un mod ideal, existând și un mecanism dedicat pentru a seta headset-ul pe cap în funcție de fiecare utilizator.

Orange VR2

În partea din față se află suportul pentru telefon și se acceptă modele cu diagonale cuprinse între 4.7 și 6.2 inch. Este necesar însă ca smartphone-ul vostru să dispună de accelerometru și giroscop pentru a vă putea bucura de explorarea spațiului virtual. În acest sens, operatorul Orange are și o aplicație dedicată de unde putem descoperi tot soiul de aplicații VR, software ce poate fi găsit în App Store și Google Play.

Orange VR2

Se numește Orange VR 360 și aici găsiți o colecție de trailere, prezentări și materiale video în format VR prin care puteți descoperi Parisul sau un parc zoologic de exemplu. Sunt sugerate și jocuri de realitate virtuală, iar pentru cei care abia se obișnuiesc cu un astfel de dispozitiv, există un tutorial VR pentru a știi cum să navigați printre elementele puse la dispoziție. Numeroase titluri pot fi descărcate din magazinele de aplicații, astfel că nu ești limitat doar la software-ul adus de Orange.

Orange VR2

Cât despre căștile stereo, acestea au butoane de pauză și control volum, iar prezența lor este binevenită, deși se contribuie la un preț mai ridicat decât cel al altor dispozitive de acest gen, plus că acel cablu pentru conectarea la telefon prin jack audio este mult prea subțire și astfel destul de fragil. Nu am nimic de obiectat cu privire la calitatea materialelor folosite aici, iar ca funcționalitate aș zice că Orange VR2 nu este cu nimic mai presus de alte device-uri de genul. Căștile reprezintă aici punctul forte, dar cred că sunt o mulțime de cumpărători care au deja un headset audio și nu i-ar deranja deloc să îl folosească alături de un set VR mai accesibil.

Dacă îmi permiteți o precizare, consider că marea problemă a oricărui dispozitiv de acest tip este că la un moment dat ajunge să fie uitat printr-un raft sau printr-un birou, asta pentru că nivelul de interacțiune oferit este limitat. Este mai mult o jucărie pe care după câteva zile o pui deoparte și îți mai amintești de ea din când în când. Totuși pentru cei care vor să descopere VR-ul pentru prima dată înainte să treacă la următorul nivel, Orange VR2 este o opțiune interesantă ce poate fi luată în calcul, produsul fiind disponibil la vânzare chiar aici!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×