Apple iPhone X: Display-ul OLED este un risc care merită... şi nu prea

2.251 ori
<b>Apple iPhone X: Display-ul OLED este un risc care merită... şi nu prea</b>Să spunem din start care sunt neajunsurile acestui ecran pentru a ne axa pe ce e bun după. În primul rand decupajul ca o muşcătură de rechin sus nu e sexy deloc şi se resimte ciudat şi la playback video. Apoi culorile foarte calde şi tenta roşiatică a..

Să spunem din start care sunt neajunsurile acestui ecran pentru a ne axa pe ce e bun după. În primul rând decupajul ca o muşcătură de rechin sus nu e sexy deloc şi se resimte ciudat şi la playback video. Apoi culorile foarte calde şi tenta roşiatică a ecranului sunt un neajuns, deşi scăpăm de ele dacă dezactivăm opţiunea TrueTone.

Şi acum să trecem la teorie. Apple a făcut în 2017 marea trecere la un ecran OLED pe iPhone, odată cu iPhone X. Ca de obicei pentru Apple totul e atipic la acest ecran. Diagonala este de 5.8 inch, dar are un aspect ratio atipic de 19.5:9 şi rezoluţie atipică de 1125 x 2436 pixeli. Apple a făcut supradoză de tehnologii moderne pentru acest panou: Dolby Vision, HDR 10 şi 3D Touch, plus True Tone.

Display-ul lui iPhone X vazut la microscop

Ni se promite un contrast ratio de 1.000.000:1 şi avem şi un strat oleofobic, care chiar funcţionează. Experienţa mea cu acest ecran? Faţă de alte ecrane OLED culorile nu sar în ochi chiar aşa mult, deci e mai aproape de un LCD ca experiența. Este un ecran luminos şi clar, recunosc asta, culorile sunt destul de vii, iar contrastul este excelent. Unghiurile de vizualizare sunt largi şi aş zice că display-ul e imersiv, dacă nu ar fi decupajul pentru TrueDepth.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • 3.Allview Soul X6 Xtreme694 (LUX)
 • 4.Samsung Galaxy Note 10+648 (LUX)
 • 5.Motorola Moto Z2 Play640 (LUX)
 • 6.Nokia 9 Pureview639 (LUX)
 • 7.Huawei P20 Pro629 (LUX)
 • 8.OnePlus 3626 (LUX)
 • 9.Apple iPhone 6s618 (LUX)
 • 10.Sony Xperia XZ611 (LUX)
 • 11.Sony Xperia XA1 Ultra611 (LUX)
 • +

Aş scuza oarecum acea chestiune cu roşiaticul şi culorile calde, care se adaptează la mediul din jur şi având în vedere cât de alb şi albăstriu devine ecranul cu TrueTone dezactivat, probabil va face bine la ochi abordarea TrueTone. Albastrul va distruge somnul si melatonină. Pixelii au aranjament Pentile Matrix Diamond Shape, iar la testul cu luxmetrul realizat de alte site-uri (am avut telefonul doar o zi şi jumătate), au fost atinşi 574 LUX.

Această valoare depăşeşte iPhone 8 Plus cu ai săi 501 LUX, dar şi Galaxy Note 8 cu 513 LUX. Suntem sub Xiaomi Mi 6, cu ai săi 609 LUX, dar şi sub iPhone 6S la 618 LUX. A se remarca şi faptul că la vizionarea video şi jocuri veţi rămâne cu mari benzi negre lateral, dar măcar la video putem da zoom. Păcat că pierdem din spaţiul de vizualizare totuşi. Un ecran de calitate, dar cu imperfecţiuni.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×