Apple iPhone X: Design polarizant, materiale premium, oţelul nu convinge

2.609 ori
<b>Apple iPhone X: Design polarizant, materiale premium, oţelul nu convinge</b>La Apple nu doar mărul e muşcat, ci şi zona superioară a ecranului lui iPhone X. Pe lângă sacrificiul făcut de Apple pentru a integra senzori TrueDepth, acea zonă are şi darul de a deveni un trademark pentru Apple, făcând iPhone X imposibil de confundat..

La Apple nu doar mărul e muşcat, ci şi zona superioară a ecranului lui iPhone X. Pe lângă sacrificiul făcut de Apple pentru a integra senzori TrueDepth, acea zonă are şi darul de a deveni un trademark pentru Apple, făcând iPhone X imposibil de confundat cu alt telefon (deocamdată).

Terminalul optează pentru neinspirata ramă metalică din oţel inoxidabil, pe care am criticat-o şi pe Xiaomi Mi 6. Nu e vorba despre rezistenţă, care e garantată aici, ci despre modul în care arată metalul. Pare pur şi simplu ieftin, plastic, material de tacâmuri din bucătărie, cuţite şi furculiţe, clanță. E acel luciu al telefoanelor din China care se laudă că sunt fabricate din metal, dar de fapt sunt fabricate din plastic.

Avem sticlă în faţă şi spate, "cea mai rezistentă pe glob" promite Apple, dar teste recente au arătat că nu e chiar aşa. E mai fragilă decât cea de pe iPhone 8. E bizar că deşi avem muchii înguste şi screen to body ratio de 82.9%, în realitate am fost întrebat de multe lume "aşa groase sunt marginile alea sau ai o husă pe telefon?", deci estetic vorbind avem margini groase. Reţineţi am zis "margini", nu muchii ale ecranului, două lucruri diferite deci.

Camera duală din spate iese mult în relief şi vă rog din toată inima să nu târâţi telefonul pe o suprafaţă plată, altfel veţi obţine zgârieturi serioase şi un sunet enervant. Handsetul stă bine în mână, e foarte comod de utilizat având în vedere diagonală mare de 5.8 inch, iar butoanele au feedback bun. Constat şi că iPhone X e puţin mai greu în mână decât părea judecând după poze şi clipuri.

Construcţia e foarte solidă şi nu e genul de telefon care să se îndoaie prea uşor. Măsoară 7.7 mm în grosime, deci este mai subţire decât Galaxy S8 şi mai gros decât iPhone 8 Plus. Cântăreşte 174 de grame, cu 28 de grame sub iPhone 8 Plus, dar cu aproape 20 de grame mai greu decât Galaxy S8. iPhone X este rezistent la apă şi praf, în regim IP67 şi nu sunt un mare fan al decupajului său pentru TrueDepth, care e pur şi simplu bizar şi afectează şi utilizarea anumitor aplicaţii. Ce e drept Apple chiar nu avea cum să integreze altfel senzorii...

Rămânem cu materialele de calitate şi construcţia solidă, dar rezultatul final face prea multe compromisuri în zone gri pentru a putea fi apreciat ca design.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×