Cum a fost lansarea lui Motorola One Zoom şi cum se descurcă la fotografierea de mamuţi, scheleti, animale împăiate la Muzeul Antipa

753 ori
<b>Cum a fost lansarea lui Motorola One Zoom şi cum se descurcă la fotografierea de mamuţi, scheleti, animale împăiate la Muzeul Antipa</b>Ne plac lansările inedite, nu doar 20 de jurnalişti într-o cameră văzând slide-uri cu specificaţii. Motorola a organizat ceva deosebit, adunând presa pe 8 octombrie la Muzeul Antipa pentru a prezenta cel mai nou telefon din seria

Ne plac lansările inedite, nu doar 20 de jurnalişti într-o cameră văzând slide-uri cu specificaţii. Motorola a organizat ceva deosebit, adunând presa pe 8 octombrie la Muzeul Antipa pentru a prezenta cel mai nou telefon din seria Moto One. E vorba despre Motorola One Zoom, pe care am şi avut ocazia să îl punem la treabă cu exponatele de la Antipa. Cum a fost evenimentul aflaţi mai jos.

Totul a început cu prezentarea telefonului, care costă 1999 de lei şi pe care deja l-am scos din cutie. E primul telefon non flagship care sare la zoom optic 3X. Aşa ceva vedem doar pe Huawei P30 şi OnePlus 7T Pro până acum, la preţuri mai mari. Ca idee nici măcar iPhone 11 Pro Max nu are aşa zoom. Şi vine în cadrul unui setup quad camer,a capabil de captură nocturnă, de captură wide angle şi Bokeh.

Pret Motorola One Zoom

La eveniment slide-urile au promis până la 2 zile de utilizare şi încărcare rapidă la 15W. Nuanţa Electric Gray arată bine şi deşi avem spatele acoperit cu sticlă, arată cam ca metalul. Cât despre experienţa de la Antipa, e clar faptul locul nu e foarte bine iluminat, pentru a dăuna exponatelor. Majoritatea erau în spatele sticlei, ceea ce teoretic pune probleme la fotografiere şi filmare.

Mostre foto realizate cu Motorola One Zoom la Muzeul Antipa

Am fost mulţumit de detaliile prinse la interior şi de culori. Am remarcat şi că uneori nuanţele sunt cam albăstrii, dar aş pune asta pe seama luminilor exponatelor. Captura wide arată binişor, cam ca la Galaxy A50 să zicem. E clar faptul că telefonul îşi merita numele pentru că orice cadru cu zoom arată excelent. Am dat zoom pe urşi, pe şoareci de baltă şi nuferi şi culorile şi detaliile s-au păstrat fără probleme. Din ce am înţeles avem şi zoom hibrid 10X, realizat prin captura cu ajutorul tuturor celor 4 camere din spate.

M-a mulţumit şi textura penajului păsărilor şi a blănii animalelor împăiate. Accentul s-a pus pe specii de la noi, mai mult decât cele internaţionale. Am văzut şi câteva vidre şi vulturi pe care nu ştiam că îi avem în faună. Am avut şi ceva dileme morale şi etice când am văzut un şacal sau lup împăiat cu tot cu puiii sugând la mama lor. Uciderea puilor nu mi s-a părut OK, dar nu despre asta vorbim aici...

Video-unboxing Motorola One Zoom

Am mai făcut poze la viaţa mea prin sticlă și niciodată nu ies bine. Am dus Galaxy S3 la acest muzeu (unde nu aveam voie să fac poze, dar am făcut pe furiş oricum), fix când apărea filmul "Prometheus" la cinema. Diferenţa între S3 şi Motorola One Zoom e ca de la cer la pământ. E ca de la camera de 5 megapixeli la cea de 20 de megapixeli. Pe atunci aveam numai cadre albastre şi mişcate. Iată că se poate şi altfel.

Cum a fost lansarea lui Motorola One Zoom şi cum se descurcă la fotografierea de mamuţi, scheleti, animale împăiate la Muzeul Antipa

Am şi o poză "crudă" cu o vulpe care aduce puilor vânat proaspăt, plin de sânge şi textură şi culorile vorbesc de la sine aici. Ştiu că am şi cadre mişcate sau albastre, dar a trebuit să navighez prinre jurnalişti şi bloggeri, de la Dan Cadar de la Zona IT, la Emil Dragotă de la Gadget.ro, Octavian Palade de la start-up.ro şi Cătălin Nițu de la go4it.ro. Toți încercam să prindem unghi bun și un cadru de Pulitzer. Proba de foc mi s-a părut în peşteră, unde era beznă şi am pus la treabă Night Mode.

Acele cranii au o textură realistă (şi înspăimântătoare) şi am scos la lumină şi nişte stalagtite şi stalagmite destul de bine. Nu degeaba Motorola One Vision şi Action au fost campioni la low light cu Night Mode-ul lor. Au fost și cadre mișcate și trebuie să ai rabdare cu captura de gen. Am făcut şi câteva Bokeh-uri cu o maimuţă şi chiar şi cu sticlă între obiectiv şi subiect, pot să zic că decupajul a fost bunicel.

Motorola One Zoom

Ce m-a convins de aici? Zoom-ul, care mi se pare peste orice telefon midrange cu mult. Night Mode se anunţă bun, sunt mulţumit de culori şi Bokeh. La wide angle e de lucru parcă şi aştept să văd şi cum stăm cu detaliile în peisaje mai generoase. Toate bune şi frumoase până acum şi prezic că preţul de 1999 lei va scădea rapid cum a făcut şi la celelalte modele Motorola One.

V-aş recomanda şi vouă o vizită la Muzeul Antipa, care e mai mare şi mai complex decât îl ştiam şi vă poate învăţa multe despre faună, flora şi istoria ţării noastre şi a lumii. Am prins acolo şi expoziţie de schetele umane, fluturi, şerpi, păianjeni şi minerale rare.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorând Motorola Edge 50 Pro în Marrakesh; Hands-on printre cămile în deșert

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×