Huawei Mate 20 Lite: Display mult mai bun decât arată cifrele, contrast solid

2.407 ori
<b>Huawei Mate 20 Lite: Display mult mai bun decât arată cifrele, contrast solid</b>Am spus din start că apreciem creşterea de diagonală de pe Huawei Mate 20 Lite, la 6.3 inch de la 5.9 inch pe Mate 10 Lite, ceea ce îl face excelent pentru consumul video. Avem aici un panou IPS LCD LTPS cu colorit NTSC cu saturare de 85%. Rezoluţia..

Am spus din start că apreciem creşterea de diagonală de pe Huawei Mate 20 Lite, la 6.3 inch de la 5.9 inch pe Mate 10 Lite, ceea ce îl face excelent pentru consumul video. Avem aici un panou IPS LCD LTPS cu colorit NTSC cu saturare de 85%. Rezoluţia este de 2340 x 1080 pixeli.

Huawei Mate 20 Lite: Display mult mai bun decât arată cifrele, contrast solid

Când am pornit un film, joc, video YouTube, streaming am avut parte de colţurile curbate ale ecranului, care cresc imersivitatea. Ecranul mi s-a părut luminos, a avut culori vii care m-au dus cu gândul la un AMOLED, unghiuri largi de vizualizare şi contrast bunicel şi la soare (am prins şi soare pe parcursul lunilor de teste). Claritatea e satisfăcătoare, iar playerul video de pe telefon oferă şi funcţie Pop Up Play, pentru un multitasking mai bun.

Display-ul lui Huawei Mate 20 Lite văzut la microscop

Am pus ecranul sub microscop şi am descoperit aranjament de pixeli RGB Stripes. La testul cu luxmetrul am ajuns la 367 LUX, ceea ce este OK, pentru că e aproape de pragul de 400 LUX pe care îl considerăm satisfăcător. Pe de altă parte e unul dintre cazurile la utilizarea în viaţa reală am resimţit o luminozitate mult mai ridicată. Se întâmplă şi aşa ceva uneori.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 261.Huawei Mate 20 Lite367 (LUX)
 • 262.Huawei P8 Lite365 (LUX)
 • 263.LG G5365 (LUX)
 • 264.LG V10363 (LUX)
 • 265.Xiaomi Redmi 4363 (LUX)
 • 266.HTC One M9362 (LUX)
 • 267.BlackBerry Passport362 (LUX)
 • 268.HTC Desire 816362 (LUX)
 • 269.ZTE Nubia Red Magic 3S360 (LUX)

Cu valoarea arătată mai sus am depăşit Huawei Mate 9 Pro şi Xiaomi Mi A2, fiind totuşi sub Xperia XA2, ASUS ZenFone 4 şi Galaxy A8 (2018). Setările pentru display sunt generoase şi includ reglaje de luminozitate, mod culoare (Normal sau Viu Colorat). Avem si o paleta de culori de ales. Putem face şi reglaje de temperatura a culorii, avem Eye Comfort pentru a scăpa de lumină albastră şi putem alege să avem un Home Screen cu sau fără app drawer.

Mai există şi opţiunea Full Screen Display şi putem selecta dacă să ascundem decupajul sau nu. Mărimea textului şi afişajului pot fi de asemenea setate, dar şi rezoluţia, între HD+ şi Full HD+. Un ecran de bună calitate, repet, peste ce arată cifrele.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×