Huawei Nova 5T: Camera care te face să uiţi că ai un telefon midrange în mână, mai ales noaptea

2.396 ori
<b>Huawei Nova 5T: Camera care te face să uiţi că ai un telefon midrange în mână, mai ales noaptea</b>Huawei are un set de camere care sună excelent pe hârtie. Pornim de la camera de 32 megapixeli din faţă, într-un orificiu croit după chipul şi asemănarea celui de pe Honor View 20, doar că mai mic în diametru şi mai discret. Mă aştept să fie aceeaşi..

Huawei Nova 5T are un set de camere care sună excelent pe hârtie. Pornim de la camera de 32 megapixeli din faţă, într-un orificiu croit după chipul şi asemănarea celui de pe Honor View 20, doar că mai mic în diametru şi mai discret. Mă aştept să fie aceeaşi cameră selfie că a seriei Huawei P30, la nivel de senzor.

Video-review Huawei Nova 5T, secțiunea camera

În spate găsim o cameră quad, care are de toate... fără telephoto totuşi. Include un senzor principal de 48 de megapixeli, care vine cu un obiectiv cu deschidere F/1.8 şi PDAF. Mai primim şi o cameră ultra-wide de 16 megapixeli, cu deschidere F/2.2, dar şi o cameră Macro de 2 MP, cu deschidere F/2.4, toate completate de o cameră Bokeh de 2 MP. Este inclus aici şi un bliţ LED şi avem parte de filmare 4K, funcţionalitate AI pentru toate camerele, dar şi mod Super Macro şi captura low light cu modul Night, plus AR Lens. Aş vrea să menţionez şi că Huawei lansa telefoane cu camera Macro înainte să fie cool asta, prin mai, odată cu Honor 20, din care a derivat modelul de faţă.

Trecem la galerie şi începem cu una dintre acele zile ciudate de decembrie 2019, în care a plouat, apoi a ieşit soarele. Mai ceva decât primăvara... Am prins la început câteva pisici ieşite la "vânătoare" după ploaie şi care nu păreau prea încântate că le deranjez. Aici a fost prima oară când mi-am dat seama că zoom-ul digital îşi face treaba peste aşteptări aici. Parcă îmi amintesc că am avut o constatare similară şi la Huawei P30 Lite, şi el lipsit de cameră telephoto.

Captură ultra-wide văd că nu deformează culorile excesiv şi nici nu curbează obiectele de pe margine, doar face imaginea puţin mai albă. Evident prinde şi mai mult în cadru. Am încercat iarăşi zoom-ul pe acel panou cu Bringo şi iarăşi am fost surprins plăcut. Selfie-urile sunt clare, cu o grămadă de detalii şi textura dorită pe ten, pori, păr, barba şi haine. Apreciez şi claritatea. Trecem apoi la acele capturi cu locul de joacă, unde textura nisipului şi a acelui cablu au ieşit în evidenţă.

Culorile au arătat excelent, amintindu-mi cât le-am apreciat şi la Honor 8X şi Mate 20 Lite. Şi cerul arată în regulă, chiar şi cu soarele ieşind dintre nori. Am ajuns şi la captura Bokeh Selfie, acolo unde uneori efectul de blur "înghite" şi unele fire de păr sau cabluri de căşti. Separarea de planuri e altminteri OK (prim plan şi fundal). Am făcut şi fotografii de 48 de megapixeli, cu o cantitate uriaşă de detalii, dar şi cadre de 48 MP cu modul Ultra AI clarity, care debutase pe Honor View 20, care sta puţin mai mult să proceseze poză pentru a înlătura orice imperfecţiune.

Mi-a plăcut mult cu au ieşit acele picături de apă pe jucăria albastră şi apoi am încercat Bokeh şi cu camera principală. Aici am folosit statuia din parc ca model şi rezultatul a fost excelent. Separarea de planuri a fost perfectă. De asemenea la a doua tură de selfie-uri Bokeh a dispărut problema cu blurr-ul de păr sau căşti, atunci când am avut mai mult soare. Puteţi folosi şi tipuri/modele de blur: Hearts, Swirls şi altele de gen.

Panorama e destul de generoasă, la 12.224 x 2880 pixeli, iar trăgând linie aş spune că facem capturi cu expunere şi culori mai bune decât la Motorola One Vision, One Action şi One Macro. La ultra wide stăm mai bine, inclusiv faţă de Motorola One Zoom şi depăşim Huawei P30 Lite prin expunere şi culori mai bine calibrate. Iar zoom-ul a fost mult peste aşteptări. La Super Macro ai ceva de muncă până înveţi sistemul şi că trebuie să prinzi un obiect mic imobil, în faţa unui cadru mare.

Depăşim Xiaomi Redmi Note 8 Pro la Macro şi ne batem de la egal cu Xiaomi Redmi Note 8 Pro, dar parcă având mai puţin blur în condiţii de luminozitate scăzută. Apropo de luminozitate scăzută, hai să vedem cum stăm la captura foto low light.  În condiţii nocturne am fost chiar şocat, asta pentru că aveam un Samsung Galaxy S10 5G în celălalt buzunar. Mi s-a părut că Huawei Nova 5T se descurcă mai bine decât el la captura low light!

Ştiu că e şocant, dar totul a arătat perfect. Trebuie doar să priviţi mostrele: nu sunt deformări de culori, lumini umflate şi până şi zoom-ul şi ultra wide-ul sunt bune. Toate aceste fotografii sunt memorabile şi reprezintă o ocazie memorabilă de Crăciun în centrul Timişoarei, putând fi lejer postate în social media. Asta în condiţiile în care Galaxy A-urile din 2019 au produs multe cadre mov sau blurate. Foştii campioni midrange low light că Xiaomi Mi A3, Redmi Note 7 sau telefoanele Motorola One au fost clar detronaţi şi acest model bate şi unele flagship-uri. Mi se pare şi net peste Nokia 9 Pureview spre exemplu.

La captura video operăm în format MP4, Full HD la 29 FPS, cu bitrate de 14 Mbps. Avem şi opţiunea Full HD la 60 FPS sau 4K la 30 FPS. Culorile au arătat bine, deşi în primul clip sunt şterse şi fade din cauza vremii. Claritatea a fost mereu în grafic şi focalizarea nu a dat nici un rateu. Stabilizarea electronică a fost aşa bună ca o bate pe cea optică de pe Motorola One Vision şi Motorola Moto G7 Plus.  Nu avem pic de flicker când filmăm din mers pe teren plat. Când coborâm scările e ceva mai greu, dar nici acolo nu a fost dramatică tremurătura.

Cu microfonul a fost puţin mai greu pe vânt de decembrie totuşi, iar la filmarea 4K am ajuns la 34 Mbps bitrate. Aici culorile au fost la nivel de flagship şi la fel şi claritatea. Expunerea s-a reglat automat în mod discret când panoramăm de la umbră la lumină. Filmarea selfie e maxim OK, nu m-a dat pe spate în mod deosebit. Are culori şi textura tenului OK, dar e un mic flicker în fundal care nu mă convinge total. Microfonul a fost OK la acea filmare.

Avem şi o captură AR Lens haioasă, pentru că... de ce nu? Cu o mască de cameleon AR pe faţă.

Aş vrea să subliniez că Huawei nu prea a produs telefoane care filmează bine până acum un an. Honor View 20 a fost primul care filma bine-bine, iar din zona midrange Huawei Nova 5T domina acum acest atribut al filmării calitative. Filmează mult mai bine decât Xiaomi Redmi Note 8T spre exemplu şi câteva modele Motorola. Până şi zoom-ul a fost bunicel şi clar e peste Huawei P30 Lite, poate chiar şi Galaxy A50 şi A70.

Filmarea low light e un pic mai tremurată, dar doar un pic şi totuşi reuşeşte să prindă perfect culorile steagului naţional şi toate luminiţele. Nici o sursă de lumină nu îi dă bătăi de cap, iar zoom-ul rămâne solid şi noaptea. Claritatea şi luminozitatea m-au surprins pe mine de fapt. Cred că e un telefon bun de filmat la concerte şi festivaluri. Bate Galaxy A-urile lui 2019 şi scăpa şi de câteva preconcepţii legate de Huawei, midrange, stabilizare şi filmat.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×