Samsung Galaxy A20e: Camera e în grafic pentru un telefon de câteva sute de lei

919 ori
<b>Samsung Galaxy A20e: Camera e în grafic pentru un telefon de câteva sute de lei</b>Samsung Galaxy A20e îşi păstrează camera duala de pe Galaxy A20, o combinaţie între camera principală de 13 megapixeli cu deschidere F/1.9 şi camera secundară ultra wide de 5 megapixeli. Avem şi bliţ LED şi filmare Full HD, iar în faţă se afla într-un..

Samsung Galaxy A20e îşi păstrează camera duală de pe Galaxy A20, o combinaţie între camera principală de 13 megapixeli cu deschidere F/1.9 şi camera secundară ultra wide de 5 megapixeli. Avem şi bliţ LED şi filmare Full HD, iar în faţă se află într-un breton "picătură" o cameră selfie de 8 megapixeli, cu deschidere F/2.0. Ştie şi Selfie Focus, are şi funcţie smart Beauty şi stickere.

Video-review Samsung Galaxy A20e, secțiunea camera

În rest avem clasicele Bokeh şi mod Pro cu extra reglaje de expunere, balans de alb sau altele de gen. Trecem la galeria foto, realizată când încă era vreme caniculară afară, dar se strecuraseră şi ceva nori în faţa soarelui. Mi se pare că A20e are o cameră pragmatică, care nu deformează culorile şi nu arde imaginea, chiar şi când e mult soare afară.

Totuşi cerul apare alb în unele cadre, iar captura ultra wide are acel efect de "tunel" pe care nu îl apreciez şi care parcă a apărut uneori şi la Galaxy A40. Tot captura ultra wide are culori mai slab calibrate şi o uşoară deformare a imaginii la margini. Dacă prinzi faţa unui om în cadru, pe lateral o să arate ca o semilună. Pe de altă parte nu prea ai ce să îi reproşezi camerei principale.

Are o claritate surprinzătoare şi culori bine calibrate. Selfie-urile suferă de aceleaşi metehne că la Galaxy A40 şi A50, oferind o fată de păpuşă, nu prea clară, un pic arsă şi care nu e bine focalizată. Uneori va ieşi fundalul mai bine focalizat decât chipul tău. Culmea e ca la Selfie Focus/Bokeh rezultatele sunt bunicele, aşa cum am văzut şi la Galaxy A40 şi A50.  Decupajul feţei faţă de fundal se face bine şi ochii sunt ceva mai realişti

Revenind la camera principală, ea prinde nuanţe de albastru arătoase, în special. Dacă aveţi de capturat mari şi lacuri, poate şi ceva cer în prim plan o să fiţi mulţumiţi. Zoom-ul e slăbuţ, iar detaliile dispar încă de la 2X şi apare zgomotul. La fel dacă daţi crop la poze pe PC o să vedeţi că nu aţi capturat prea multe detalii. Panorama are o rezoluţie de 8544 x 1312 pixeli.

Poate unul dintre punctele forte ale lui Samsung Galaxy A20e îl reprezintă prim planurile cu flori. Am avut momente în care acest terminal ne-a dat un vibe de Motorola One, poate Nokia 3.1 Plus sau Nokia 5.1 Plus, hai şi un Moto G7. În cele mai bune momente ale sale e comparabil cu Galaxy A40 sau chiar A50, dar doar la captura cu camera principală. Îşi arată totuşi limitările la captura ultra wide şi detalii, dar marele său plus e că arde mai puţin peisajul decât Huawei P30 Lite.

În condiţii low light aşteptările de la un telefon cu preţ de câteva sute de lei sunt infime. Rezultatul a fost pe măsură cu A20e şi avem lumini "umflate" la logo-ul Catenă şi câteva cadre foto fantomatice. Halourile luminilor stradale sunt uriaşe, iar captura ultra wide e grainy rău. Galbenul nocturn dat de luminile stradale e totuşi în grafic şi nu e vreo nuanţă aiurea totuşi.

Am prins şi ceva lumini mov, cadre albastre la distanţă, dar culmea e că fotografierea ultra wide nu a deformat excesiv culorile. E o captură pe care o poţi uita uşor, asta pot spune.

Cât despre filmare, lucrăm la Full HD şi 30 FPS, cu bitrate de 17 Mbps. Evident în format MP4... Rezultatul este un clip tremurat, dar cu nişte culori realiste, apropiate de ce am perceput cu ochii. Cerul rămâne alb, că la fotografii şi puteţi uita de filmare din mers, din cauza lipsei de stabilizare. E şi ceva supra expunere şi am văzut că avem tremurat al imaginii şi când panoramăm.

Focalizarea a fost totuşi OK şi nu ne-am lovit de vreo inacurateţe sau refocalizare. La zoom se pierd detalii imediat. Filmare selfie e acceptabilă, dar nu îmi plac detaliile fetei. Nu e o filmare aşa expresiva cum aş fi dorit, dar culmea e că îmi place cum arată nuanţele de culoare şi focalizare de data asta. Microfonul a prins toată ambianta bine şi o să fiţi surprinşi să aflaţi că Galaxy A20e are mai puţine refocalizări decât Galaxy A40.

E totuşi mai instabil la stabilizare decât toate celelalte modele din seria Galaxy A 2019 testate de noi în ultima vreme. Filmează ca un Galaxy J să zicem şi se poate bate cu Motorola Moto G7 Power, eventual să îl depăşească, deşi nu filmează 4K. E clar sub Galaxy A50 şi e în zona unor Huawei Y-uri şi Huawei P20 Liţe (cu mai puţină supraexpunere).

Noaptea filmarea tremura, evident, este întunecată şi marcată de halouri mari ale luminilor stradale. AVem totuşi culori OK, focalizare OK şi capturi cu zoom foarte grainy.  În principiu Galaxy A20e e bun la prim planuri, selfie-uri cu Bokeh şi în general îşi face treaba cu lumina ideală. Când îl scoţi din zona de confort poate să nu fie pe măsură aşteptărilor tale.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×