Huawei Nova: OS, UI, aplicaţii pe bază de EMUI, o experienţă deja clasică pentru 2016

1.769 ori
<b>Huawei Nova: OS, UI, aplicaţii pe bază de EMUI, o experienţă deja clasică pentru 2016</b>Tot ce am spus legat de Huawei Nova Plus la capitolul software se aplică şi la modelul Nova evident, ca şi la orice alt model cu EMUI 4.1 UI din acest an, evident. Huawei Nova rulează Android 6.0 Marshmallow cu EMUI 4.1 aplicat peste.

Tot ce am spus legat de Huawei Nova Plus la capitolul software se aplică şi la modelul Nova evident, ca şi la orice alt model cu EMUI din acest an, evident. Huawei Nova rulează Android 6.0 Marshmallow cu EMUI 4.1 aplicat peste.

Interfaţa e minimalistă şi nu implică vreun pic de gloss, iar culorile sunt reci. Lockscreen-ul are un wallpaper care îşi tot schimba imaginea, iar în zona de multitasking avem acea listă derulabilă orizontal de thumbnail-uri. Dacă "ciupim" homescreen-ul, declanşăm wallpaper-uri, widget-uri, tranziţii şi opţiuni pentru layout şi aliniamentul de pictograme.

Interfata grafica Huawei Nova

Porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings, inclusiv un shortcut pentru funcţie de screenshot. În zona Settings avem opţiuni legate de Home Screen Style (Standard, Simple), funcţii ale scannerului de amprente, Do Not Disturb, opţiuni ale barei navigaţionale, floating dock şi control cu o singură mână sau prin gesturi. Scannerul de amprente are un setup în 7 paşi, e rapid şi precis şi permite atât deblocarea dispozitivului, cât şi răspunderea la apeluri, navigare în galerie sau realizarea de fotografii, toate cu swipe sau tap pe senzor.

În privinţa aplicaţiilor, aflaţi că nu avem app drawer aici şi sunt 53 de aplicaţii preinstalate. Din fericire vreo 11, adică cele de socializare şi jocurile pot fi dezinstalate. Din păcate cele din zona Tools nu se pot şterge şi nici cele legate de administrarea memoriei sau HiCare şi altele de gen.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×