Huawei P9 Plus: Display AMOLED superior lui P9, cu extra nivele de presiune

1.630 ori
<b>Huawei P9 Plus: Display AMOLED superior lui P9, cu extra nivele de presiune</b>Huawei a reuşit cumva să pună mâna pe un panou Super AMOLED de 5.5 inch foarte solid de la Samsung şi să îl includă pe modelul sau P9 Plus

Huawei a reuşit cumva să pună mâna pe un panou Super AMOLED foarte solid de la Samsung şi să îl includă pe modelul sau P9 Plus. Aceasta e o schimbare faţă de ceea ce oferea P9 şi anume un IPS LCD de 5.2 inch. Pe phablet primim un display Super AMOLED de 5.5 inch, care păstrează totuşi rezoluţia Full HD. El suportă tehnologie Press Touch pentru 18 aplicaţii aflate la bord, adică un soi de 3D Touch de pe iPhone 6S în varianta Huawei.

Playerul video preinstalat pe handset oferă doar opţiuni de sonorizare DTS şi viteza de playback, dar nici urmă de Pop Up Play aici. Experienţa de vizualizare a fost plăcută, cu luminozitate ridicată, imagine clară şi negru adânc. Culorile au fost realiste şi vii, dar contrastul cred că putea fi mai bun în bătaia soarelui puternic de vară mai ales.

Pentile Matrix

Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar pixelii au aranjament Pentile Matrix. Am testat şi luminozitatea cu luxmetrul şi am atins 522 unităţi LUX, depăşind deci Huawei P9, cu ai săi 496 LUX, dar şi pe Nexus 6P şi HTC 10. Rămânem totuşi sub Xiaomi Mi 5 spre exemplu. Setările pentru acest display includ View Mode (Small, Medium, Large), opţiuni legate de font, luminozitate şi temperatura culorii (Cald, Rece şi un panou rotund cu diferite nuanţe).

Luminozitate ecran P9 Plus

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 52.Huawei P9 Plus522 (LUX)
 • 53.Samsung Galaxy S8522 (LUX)
 • 54.iHunt Hero518 (LUX)
 • 55.Vivo NEX Dual Display Edition515 (LUX)
 • 56.Sony Xperia XZ3514 (LUX)
 • 57.Samsung Galaxy Note 8513 (LUX)
 • 58.BlackView Ultra Plus510 (LUX)
 • 59.Huawei P30 Pro508 (LUX)
 • 60.HTC One A9505 (LUX)

Putem opta şi pentru un colorit Normal/Vivid, cu încă un reglaj de culoare a ecranului. Şi acum să discutăm despre Press Touch. Acesta e numele pe care Huawei îl da unei tehnologii ce aminteşte de 3D Touch de la Apple, de meționat totuși că Press Touch a apărut înaintea celei de la Apple pe telefoane. Practic dăm tap pe un icon precum Cameră, Phone, Note sau Calendar, apăsând mai tare decât de obicei şi obţinem un meniu contextual cu extra opţiuni, precum selfie sau captură video la Cameră.

Huawei Press Touch

Pe lângă acest lucru putem apăsa mai tare sau mai încet pentru a da zoom in pe fotografii în galerie şi există şi o funcţie numită Screen Edge. În colţurile ecranului vom putea apăsa puţin mai tare pentru a declanşa anumite aplicaţii asociate acestui gest. Şi presiunea cu care apăsam pe ecran e reglabilă din setări. Per total un ecran excelent, care are numai de apreciere de la noi.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×