În cât timp se încarcă iPhone XS Max de la Huawei P30 Pro prin „reverse wireless charging”, iată rezultatul testului nostru

1.879 ori
<b>În cât timp se încarcă iPhone XS Max de la Huawei P30 Pro prin „reverse wireless charging”, iată rezultatul testului nostru</b>Probabil v-ați plictisit demult de zecile de articole și mostre de zoom și fotografii low light făcute cu Huawei P30 Pro. Eu vă propun azi un test mai iedit, ce constă în măsurarea timpului scurs de la încărcarea de la 0 la 100%

Testăm telefonul Huawei P30 Pro în cadrul programului Orange Smartphone Tester.

Probabil v-ați plictisit demult de zecile de articole și mostre de zoom și fotografii low light făcute cu Huawei P30 Pro. Eu vă propun azi un test mai inedit, ce constă în măsurarea timpului scurs de la încărcarea de la 0 la 100% a unui iPhone XS Max, folosind ca încărcător, funcția de reverse charging a lui P30 Pro.

Fără zoom! Am ales să măsurăm și să vă prezentăm timpul necesar încărcării lui iPhone XS Max prin „reverse wireless charging” de către Huawei P30 Pro

În primul rând trebuie să vă reamintesc că telefonul Apple e renumit pentru lentoarea cu care se încarcă chiar și de la propriul încărcător cu care vine în cutie telefonul. Testul nostru a arătat că acestuia îi trebuie 3 ore și 36 de minute să se încarce de la fir la 100%. În comparație, P30 Pro a avut nevoie de doar 57 de minute să atingă aceeași performanță. 

Dar să trec la test în sine și să nu vă mai plictisesc cu alte detalii, pe care oricum le puteți afla din recenzia lui P30 Pro.

Deci! Am pornit testul cu puțin după ora 18 și s-a dovedit a fi un start de test foarte neinspirat și mă refer la ora aleasă aici. De ce? Pentru că după 15 minute de încărcare aveam doar 2% energie și abia ce pornise iPhone-ul, iar după o oră abia am ajuns la 6% încărcare.

Doar 2%

Am continuat testul ziua respectivă până puțin după miezul nopții, când după 6 ore de încărcare, iPhone a afișat 65% energie acumulată.

După 6 ore de încărcare, iPhone a afișat 65% energie acumulată

Am reinițiat testul de la aceleași valori pe iPhone și pe telefonul folosit pe post de cronometru, ziua următoare după ora 19, să ne asigurăm că avem suficient timp înainte de a trage obloanele.

După 7 ore de încărcare a ajuns la nivelul de 79%

Ni s-a dezvăluit aici un aspect interesant și anume că spre deosebire de prima parte a încărcării, unde iPhone tindea să se încarce cu sub 10% pe oră de la P30 Pro, după 40% încărcare a început să adauge procente, astfel că după 7 ore de încărcare a ajuns la nivelul de 79%.

93% în 8 ore de wireless reverse charging

În ora următoare a acumulat încă 14% și a ajuns la 93% în 8 ore de wireless reverse charging. 

În final, nivelul de încărcare de 99% a fost atins la 8 ore și 33 minute de la începutul testului

În final, nivelul de încărcare de 99% a fost atins la 8 ore și 33 minute de la începutul testului, deci vorbim aici de o încărcare doar cu puțin mai mult de 2 ori față de încărcarea obișnuită de la fir a lui iPhone XS Max. 

100%

Ultimul procent vă spunem sincer nu am reușit să-l prindem pe viu, deoarece după aproape jumătate de oră de stat cu ochii în telefon să prindem 100%, acesta afișa tot 99% și am crezut că nu va atinge această valoare vreodată. A atins-o totuși, undeva între 8 ore și 48 de minute și 10 ore de la inițierea acestui test. Ce e de reținut, e că vă veți putea încărca telefonul de la un P30 Pro cu aproximativ 10% energie pe oră..

Dinamica încărcării prin reverse wireless charging a lui iPhone XS Max cu ajutorul lui Huawei P30 Pro

Dacă credeți că ar fi trebuit totuși să ne axăm pe prezentarea de zoom, vă cerem iertare! Cine știe, poate considerați însă ca fiind interesant și acest mini test. :)

Prețurile practicate de Orange România în cazul versiunilor de Huawei P30 le găsiți aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×