Huawei P30 Pro Review (Introducere, Design, Display)

4.329 ori
<b>Huawei P30 Pro Review</b>Huawei vrea ca la anul pe vremea asta să fie cu un pas pe locul întâi în segmentul smartphone. O astfel de performanţă se obţine doar cu telefoane mega hit, iar Huawei P30 Pro pare să aibă tot ce îi trebuie pentru aceasta aură.

Introducere

Huawei vrea ca la anul pe vremea asta să fie cu un pas pe locul întâi în segmentul smartphone. O astfel de performanţă se obţine doar cu telefoane mega hit, iar Huawei P30 Pro pare să aibă tot ce îi trebuie pentru aceasta aură. Vine după un Huawei Mate 20 Pro excelent primit şi care a dominat tot ecosistemul Android cu performanţa şi camera sa... până să îl testăm pe Pixel 3 XL cel puţin.

Huawei P30 Pro a fost anunţat pe 26 martie la Paris şi imediat am reuşit să punem mâna pe el pentru un hands-on local. Am avut norocul apoi să îl scoatem din cutie în cea mai "fashion" nuanţă, Breathing Crystal şi iată-ne la momentul concluziilor. Ele vin după 2 săptămâni în compania telefonului cu 4 camere ca daily driver. Am pus la treabă camera cu periscop şi am forjat bateria, ne-am jucat, am văzut filme si doborât recorduri de viteza 4G. 

Terminalul costă 839 de euro la liber la Orange România şi noi îl testam în cadrul programului Orange Smartphone Tester. Apropo, îl puteţi testa şi voi, dacă sunteţi curioşi prin acelaşi program. Beneficiaţi şi de Asigurare Premium un an de zile gratuit pentru orice telefon Huawei P30 sau P30 Pro cumpărat între 3 aprilie şi 15 mai. Detalii suplimentare găsiţi aici.

În plus, Orange pune la bătaie şi o ofertă Buy Back, prin care primiţi un voucher de 100 de euro pentru telefonul vechi (funcţional) Huawei, bani pe care îi puteţi folosi pentru a cumpăra un Huawei P30 sau P30 Pro. Şi acum să trecem la review!

Design Huawei P30 Pro

Ergonomic şi curbat pe margini, cele mai inedite nuanțe

Huawei P20 Pro era cam masiv şi greu, asta îmi amintesc, dar Huawei Mate 20 Pro stătea un pic mai bine în mână, deşi era şi el cam lat. Huawei P30 Prorezolva ergonomia perfect, chiar dacă la prima atingere mi s-a părut şi el cam greu.

Huawei a reuşit să pună un ecran de aproape 6.5 inch pe un corp pe care chiar îl poţi ţine în mâna uşor, pentru că e îngust. Cântăreşte 192 de grame, deci nu intra în teritoriul interzis al celor de 200 de grame şi e rezonabil de gros la 8.4 mm. Are o cameră protuberantă, dar la ce optică are, putem ierta asta. Este fabricat din sticlă şi metal, cu panou din sticlă curbată pe margini în faţă şi spate şi rama metalică între.

Acea rama aminteşte puţin de cea a unui Samsung, mai ales dacă te uiţi sus şi jos. Aş spune că e o problemă cu amplasarea camerelor, pentru că foarte des vor intra "cârnăciorii" în cadru mai ales când dai zoom la o filmare. Camerele sunt cam apropiate de marginile telefonului spre colţ. Avem şi certificare IP68 aici pentru rezistenţa la apă şi praf, iar aderența a fost satisfăcătoare.

Ca de obicei spatele atrage ceva amprente, dar pe majoritatea nuanţelor „trăznite” Huawei nu le veţi remarca. Apropo de nuanţe, noi avem Breathing Crystal, care e bun pentru fanii anime de 17-27 de ani. Aurora Blue e pentru artişti şi visători şi Sunrise Red pentru cei care îşi împart ziua între cocktails şi Instagram, influenceri să zicem. E şi o variantă sobră neagră pentru "normies".

Clar este un telefon cu personalitate, cu un breton super mic acum, în formă de picătură şi uşor de ales din mulţime, fie şi numai după culoare. Că e premium şi solid la construcţie nu încape îndoială.

Display Huawei P30 Pro

Imersiv şi mare, satisfăcător

Huawei P30 Pro are un ecran AMOLED de 6.47 inch, unul dintre cele mai mari văzute pe un Huawei până acum. Scapă de controversele cu ecran verde ale lui Huawei Mate 20 Pro, dar oferă o rezoluţie de compromis: 2340 x 1080 pixeli. Nu strica un Quad HD+, care last pe default să fie un Full HD+.

Video-review Huawei P30 Pro, secțiunea display

Avem şi aspect raţio de 19.5:9, suport HDR10 şi muchii foarte înguste. E la posturi şi protecţia Gorilla Glass, iar bretonul este unul foarte mic, tip "picătură", în zona superioară a ecranului. Acest display este o componentă mai importantă decât aţi crede, pentru că integrează şi difuzorul pentru convorbiri şi cititorul de amprente.

Display Huawei P30 Pro

Mi se pare că bretonul e şi mai discret chiar decât cel de pe OnePlus 6T. Cât despre experienţa de vizionare video, am avut parte de un panou foarte luminos, cu nişte culori vii şi bine calibrate, iar contrastul a fost satisfăcător la soare. Negrul este adânc, unghiurile de vizualizare sunt largi şi imersivitatea e asigurată.

Display-ul lui Huawei P30 Pro vazut la microscop

La microscop am văzut pixeli cu aranjament RGB Stripes, cu 2 sub-pixeli verzi la fiecare pixel roşu alungit şi pixel albastru mai "grăsuţ". La testul cu luxmetrul am ajuns la 508 LUX, un scor mulţumitor pentru un flagship şi pentru 2019. E peste Samsung Galaxy S10+ şi Huawei Mate 20 Pro, dar sub Huawei P20 Pro şi iPhone XS Max.

Avem şi reglaje de culoare în setări şi putem camufla bretonul. Un ecran de calitate, dar doream o rezoluţie mai modernă.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 60.Huawei P30 Pro508 (LUX)
 • 61.HTC One A9505 (LUX)
 • 62.Huawei Nexus 6P505 (LUX)
 • 63.Samsung Galaxy A5 (2016)505 (LUX)
 • 64.Samsung Galaxy Note 5504 (LUX)
 • 65.Samsung Galaxy A7 (2016)504 (LUX)
 • 66.Samsung Galaxy A3 (2016)504 (LUX)
 • 67.Allview X4 Soul Infinity N502 (LUX)
 • 68.Apple iPhone 8 Plus501 (LUX)
 • 1234
Huawei P30 Pro9,1110
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×